Tag: vanilje

 • Gammeldags pærekage med makroner og whiskey

  Gammeldags pærekage med makroner og whiskey

  (Følgende indeholder sponsoret materiale. Jeg var til et arrangement hos Ballantines og fik en flaske whiskey som jeg bruger i denne opskrift). Vi bliver tit inviteret til alskens arrangementer fra firmaer der som regel laver noget med mad. Mange af dem er nogle gange lidt svære at se hvad og hvordan vi skal skrive om. […]

 • Hjemmelavet koldskål med hindbær og tørrede blåbær

  Hjemmelavet koldskål med hindbær og tørrede blåbær

  Det gik op for mig forleden dag at jeg aldrig har prøvet at lave koldskål.  Jeg ventede gæster,  så hvad kunne være bedre en gang koldskål på en sommerdag?

 • Hjemmelavet vaniljeekstrakt – 2 måneder senere

  Hjemmelavet vaniljeekstrakt – 2 måneder senere

  Så er der gået næsten to måneder siden jeg startede mit vaniljeekstrakt forsøg.  Indtil nu har flasken stået gemt mørkt i et køkkenskab. Når jeg alligevel har været i skabet har jeg rystet flasken og en gang imellem har jeg ikke kunne dy mig og brugt lidt til en dessert.

 • Hjemmelavet vaniljeekstrakt

  Hjemmelavet vaniljeekstrakt

  I dag er det den officielle “Talk like a pirate day” og hvilken bedre måde at fejre den på end at bruge den flaske rom jeg har haft i lang tid. I krydderiskabet lå der stadig en fjorten vanijlestænger fra den portion jeg fik da Lars sidst bestillte vanijlestænger fra Tahiti.

 • Kirsebæris med chokolade

  Kirsebæris med chokolade

  Kirsebæris med chokoladestykker, en fantastisk is, som er rigtig god til både voksne og børn.. Og så er den nem at lave.

 • Te med vaniliesukker og cognac

  Jeg fik en sjælden trang til en kop te. En simpel ting: Earl Gray og en smule vanilje sukker.

 • Frugtsalat med cognac råcreme

  Frugtsalat med cognac råcreme

  Jeg har fået mig nyt legetøj. Det skulle fejres med en tanke der længe har spøgt. Min version af den klassiske frugtsalat med råcreme.Jeg har fået mig nyt legetøj. Det skulle fejres med en tanke der længe har spøgt. Min version af den klassiske frugtsalat med råcreme.

 • Texturas eksperiment 03: Vaniljeis med æble/pære kaviar og lakridsrod sirup

  Texturas eksperiment 03: Vaniljeis med æble/pære kaviar og lakridsrod sirup

  Tid til at lege med mit Texturas sæt i det søde køkken. Lars er den lykkelige ejer af en god ismaskine. En af dem der kan det hele på den halve tid. Nej, jeg er slet ikke misundelig! Jeg har aldrig været den store dessert mand. Jovel! Smelt chokolade i vandbad, rør smør og æggeblomme […]