Farserede purløg blev til en ide under middagen på Ebisu med en håndfuld andre danske madbloggere. Rasmus fra godtsulten.dk nævnte det i løbet af aftenen og straks var vi nogle der løb med ideen.
Oprindeligt kommer idéen fra Adam Prices fiktive anmeldelse på Politiken af resturanten Reaktor 2, hvor der blev serveret faseret purløg med bogfinkemilt. Lækkert eller:) (tak igen til Rasmus fra godtsulten.dk )
En af mine første tanker var – tomat fyldte purløg på en klassisk æggemad (som vi kender blandt andet fra hjemmelavet ristede løg) .
Hvad kan være mere klassisk end det?
Første skridt var at få indkøbt en gang kanyler og en sprøjte. Den eneste måde at få fyld i noget så småt som purløg. Turen gik så til stormetropolens apoteker, hvor jeg venligt spurgte om deres udvalg inden for kanyler og sprøjter.
Hvilket fik den venlige dame bag disken til hurtigt, professionelt og grundigt kigge mine arme efter for små huller. Tak tak:)
En kort forklaring senere og vi fandt hurtigt frem til noget der kunne bruges. Til den forrygende pris for to kanyler og en sprøjte – kr. 7,50.
Billigste køkkengagdet jeg har købt længe!
Turen gik så videre ud og købe æg, smør, rugbrød og tomater. Scenen var sat for årets “knap så meget første april” spøg.
Tomaterne blev blendet, hældt i en si og sat til afdrypning. Tomatvandet blev bagefter kørt igennem et kaffefilter for at få tomat vandet helt klart.
Mens afdrypningen foregik blev æg kogt indtil blommen var blevet cremet og stadig en smule flydende. Lige som jeg kan lide det.
I haven klippede jeg 3 stængler purløg af den store størrelse og vaskede dem så de var parat til den store seance.
Tomatvandet blev hældt i en lille gryde og tilsat lidt Agar . Agar bruges gastronomisk til at lave en gelé. Min tanke var at injektere tomatvandet i purløgene inden det blev til en gelé og så lade det stivne i purløget.
Det hele bringes til kog og tages af varmen.
Desværre havde jeg brugt lidt for meget agar (hvad der sker når man tager det på øjemål) så det bliv meget hurtigt til en gelé. Så tempo var vigtigt.
Kanylen blev sat på sprøjten, tomat vand suget op i den og forsigtigt sprøjtet ind i mine tre purløg strå. Derefter var det i køleskabet en halv times tid for at stivne.
Derefter blev et stykke rugbrød smurt med rigeligt smør (nu vi er inspireret af Adam Price). Må jeg lige understrege med rigtig smør, ikke et blandingsprodukt som er blevet så populært. Rene varer kan jeg lide 🙂
Et æg blev skåret i halve. Hver halvdel lagt på en skive rugbrød og derefter skåret blidt over igen. Det hele blødt dækket med en hjemmelavet mayonaise. mmm mayo…
Desværre var min tomatgelé ikke flydende nok, så jeg fik ikke fyldt mere end en tre til fire centimeter af purløget.
Jeg skulle have valgt min skarpeste kniv, så desværre fik kniven trukket noget af fyldet ud på noget af purløget – men der var nok til at jeg tør kalde retten for fyldte purløg:)
Til allersidst blev håndmaden drysset med lidt groft salt og nydt i solen.
Der var smag af purløg, af tomat og af sommer. Sjovt lille eksperiment.
Skriv et svar