Hjemmelavet sardinpostej er en af de der simple forretter eller aperitif der er hamrende let at lave og bare smager af mere.
Første gang jeg mødtes med Faster Phillip (en madblogger, ikke familie hehe) lave vi en hel del spændende mad og fik fyret en hel del dårlige vittigheder af. Alt i alt en hyggelig aften hvor der blev brudt brød. En af de ting vi lavede var sardinpostej. Min Bamix, en dåse sardiner, vin var alt der skulle til for at vi lavede vores egen sardinpostej.
Siden jeg var knægt har jeg været pjattet med Biggans sildepostej eller som det hedder på svensk – böckling pastej. I ved den i den sølvfarvede tube som altid ligger og putter sig i køledisken ved siden af den røgede laks og de grønlandske rejer.
Jeg sad en sommeraften og fik lyst til en let snack istedet for aftensmad og da jeg lige har været forbi Den Franske Vinhandel i Roskilde og købe mig et par dåser Pay Pay sardiner i olie skulle der laves sardinpostej.
Åben en dåse sardiner.
Knus en gang tørret grøn-, sortpeber og lidt fennikel (krydderi, ikke planten).
Bland krydderierne sammen med sardinerne (plus olien) i en skål du kan bruge din stavblender i. Giv den et pænt skvæt citronsaft. Hellere for lidt end for meget på det her tidspunkt. Du kan altid smage den til med mere citronsaft.
Du kan også bruge en blender eller en foodprocessor. Tilsæt lidt rapsolie.
Blend det hele.
Voila – sardin postej.
Jeg skar nogle tynde skiver af et fast lyst brød – mit var lavet på rug. Det blev smurt med rapsolie så jeg kunne stege det sprødt.
Nu til anretning for den ser lidt kedelig ud, så den skal præsenteres ordentlig. Jeg havde på markedet i Roskilde købt nogle topløg. Et af dem blev skåret i tynde skiver.
Jeg havde også på markedet i Roskilde købt en spicy origano og den blev valgt som det grønne indslag.
Skær de sprødstegte brød ud i trekanter så det passer til en teskefuld sardinpostej. Placer sardinpostejen i en brede ende og pynt med et par blade af den spicy origano og lidt ringe af topløg.
Skriv et svar