Nogle gange skal det holdes simpelt, nogle gange skal der prøves nye ting.
En god ven og hans kone anbefalede under en vandring i Roskilde muslinger i dåse af mærket PAY PAY. Jeg hørte det selvfølgelig som sardiner.
Næste weekend vendte jeg tilbage Den Franske Vinhandel og fik købt mig et par dåser sardiner, en almindelig og en med lidt chili i. Altid rart at have lidt lækkert i skabet.
Stor var morskaben iøvrigt da jeg glædestrålende fortalte om hvor meget jeg havde nydt deres anbefaling. Oh vel, nogle gange får man store oplevelser ud af ikke at høre ordentlig efter.
Jeg havde et par dage tidligere modtaget to forskellige slags pebre fra Mill & Mortar webshop. Jeg har været stor peberfan siden jeg i mine unge dage fandt ud af at peberkorn som bliver knust i en morter og brugt frisk bare smager bedre.
Så da jeg her fandt muligheden for at prøve andet end discountmarkedernes peberblandinger (køber dem aldrig!) og de almindelige sorte peberkorn, ja så måtte jeg bare slå til.
Jeg fik bestilt sorte peber fra Pohnpei, en atol i stillehavet (link her til peberet) og en hvid peber let røget over bøgesmuld fra Penja i Cameroun (link til den hvide peber her).
Så for at holde måltidet simpelt, skulle sardinerne serveres simpelt, med brød, citron og de to forskellige typer peber.
Sardinerne var yderst delikate og velsmagende. Chili versionen sagde mig ikke rigtig noget, for lidt chili. Men hold da op de almindelige var en fornøjelse.
Det var virkelig til at smage forskel på de to typer peber i forhold til de almindelige fra supermarket. Den sorte er mere markant og nuanceret end standard peber, en smule mere intens og med bid i.
Den let røgede hvide peber havde jeg glædet mig til at prøve. Den var diskret i sin pebersmag, men med en behagelig let røget tone der understregede peberen.
Det var både spændende og ikke mindst rart at få udvidet sin krydderihylde med variationer over et gammelkendt krydderi.
Skriv et svar