Sardiner i olie, serveret med brød, citron og to slags peber

Nogle gange skal det holdes simpelt, nogle gange skal der prøves nye ting.

Sardiner med citron, brød og to slags peber
Sardiner med citron, brød og to slags peber

En god ven og hans kone anbefalede under en vandring i Roskilde muslinger i dåse af mærket PAY PAY. Jeg hørte det selvfølgelig som sardiner.

Næste weekend vendte jeg tilbage Den Franske Vinhandel og fik købt mig et par dåser sardiner, en almindelig og en med lidt chili i. Altid rart at have lidt lækkert i skabet.
Stor var morskaben iøvrigt da jeg glædestrålende fortalte om hvor meget jeg havde nydt deres anbefaling. Oh vel, nogle gange får man store oplevelser ud af ikke at høre ordentlig efter.

PAY PAY sardiner - en med chili og en uden
PAY PAY sardiner – en med chili og en uden

Jeg havde et par dage tidligere modtaget to forskellige slags pebre fra Mill & Mortar webshop. Jeg har været stor peberfan siden jeg i mine unge dage fandt ud af at peberkorn som bliver knust i en morter og brugt frisk bare smager bedre.
Så da jeg her fandt muligheden for at prøve andet end discountmarkedernes peberblandinger (køber dem aldrig!) og de almindelige sorte peberkorn, ja så måtte jeg bare slå til.

Jeg fik bestilt sorte peber fra Pohnpei, en atol i stillehavet (link her til peberet) og en hvid peber let røget over bøgesmuld fra PenjaCameroun (link til den hvide peber her).

De to slags peber
De to slags peber
Sort peber fra Pohnpei
Sort peber fra Pohnpei
Hvid letrøget peber fra Penja
Hvid letrøget peber fra Penja

Så for at holde måltidet simpelt, skulle sardinerne serveres simpelt, med brød, citron og de to forskellige typer peber.

Citroner
Citroner

Sardinerne var yderst delikate og velsmagende.  Chili versionen sagde mig ikke rigtig noget, for lidt chili. Men hold da op de almindelige var en fornøjelse.

Det var virkelig til at smage forskel på de to typer peber i forhold til de almindelige fra supermarket. Den sorte er mere markant og nuanceret end standard peber, en smule mere intens og med bid i.
Den let røgede hvide peber havde jeg glædet mig til at prøve. Den var diskret i sin pebersmag,  men med en behagelig let røget tone der understregede peberen.

Det var både spændende og ikke mindst rart at få udvidet sin krydderihylde med variationer over et gammelkendt krydderi.


Udgivet

i

af

Kommentarer

5 svar til “Sardiner i olie, serveret med brød, citron og to slags peber”

  1. Signe Avatar

    Lækkert med pebervarianter. Personligt er jeg ikke så begejstret for fisk på dåse, men ovenpå en tomatmad, er det nok også godt 🙂
    .-= Signe´s last blog ..Figenkugler =-.

  2. Klidmoster Avatar

    Jeg stod med en dåse sort Penja i hånden nede i Salling i dag. Satte den dog tilbage på hylden med et suk. 60 kr for peber var der ikke lige plads til i budgettet for denne uge. Men det kommer på ønskesedlen 🙂
    .-= Klidmoster´s last blog ..Pålæg- laksesalat med dild =-.

  3. Anders Avatar

    JEg har endnu til gode at prøve deres peber, men deres Stjerneanis kan i hvert fald også anbefales:)

  4. marie Avatar
    marie

    Min svigermor lærte mig en variation som vi og alle der får den bliver helt vilde med. den er spist hos en tidligere statsminister som natmad.

    læg først et lag rødkål på brødet så sardiner derefter hakkede løg of kapers, moms – velbekomme.

  5. Morten Avatar

    @Signe – Det er rart med et krydderi som peber at have muligheden for at bruge varianter og de bliver udnyttet på det grusomste lige fortiden.
    Jeg ved hvad du snakker om med hensyn til fisk på dåse, men tror mig de her er rigtig gode og værd at prøve!:)

    @Klidmoster – De er værd at ønske sig!:)

    @Anders – den har jeg ikke prøvet, men der fulgte en muskatnød og muskatblomme med da jeg købte peberen og den har jeg stadig til gode at prøve.

    @Marie – jeg har flere gange spist dem med løg til siden og det smager som du siger rigtig godt. Næste gang vil jeg prøve med kapers til også.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *