Tag: timian
-
Kyllingeleverpaté og hvordan du kan tweake en opskrift
Opskrifter, noget der skal følge slavisk eller bare til inspiration? For mig er det klart det sidste. Jeg var heller ikke ret god til at holde mig indenfor stregerne i malebogen. Når jeg får lyst til at lave en ret som jeg ikke lige har prøvet før eller som jeg kræver en speciel tilgang, så […]
-
Spaghetti carbonara – med et twist
Spaghetti carbonara er en herlig ret som dels er let at lave og som smager himmelsk. Kim der har madbloggen http://grillkokkerier.dk/ lavede fornyligt sin version af spaghetti carbonara. Så hele dagen i dag har Klidmoster, Kokkekniven , Kim og undertegnede haft den helt klassiske debat på twitter om carbonara laves med eller uden fløde. Klidmoster, […]
-
Trøfler fra Gotland og grønt fra dinbaghave.dk
Kasper Bergholt der har bergholt.net og madbevægelsen gjorde opmærksom på facebook at dinbaghave.dk holdt trøffelfest d. 30 oktober på Victor Borges plads på Østerbro. Straks blev min interesse fanget. Jeg har tit brugt trøffelprodukter som olie eller salt, men jeg har aldrig prøvet friske trøfler. Straks fik jeg startet browseren op og nærlæst om hvor […]
-
Middag i Sverige, del 2: Ovnstegte kartofler, hjemmelavet bearnaise og ovnstegt højreb
Nogle gange skal man vende tilbage til de klassikere man er vokset op med. De må gerne forbedres og eksperimenteres med. Den bedste weekend middag jeg husker fra min barndom er culottesteg, pomfritter, en gang pulver bearnaise og majs! Mangen en god aften er foregået i hjemmets skød over sådan et måltid. Specielt husker jeg den […]
-
Kanin ragout
Weekend, lørdag og jeg slendrede glad i kulden mod min yndlingslagter for at forkæle mig selv med en af hans gode bøffer. En god plan, en velsmagende plan – men også en plan der blev ændret i sidste øjeblik. For i køledisken lå en frisk kanin og så ualmindelig indbydende ud. Med kræet pakket pænt […]
-
Kyllinge bryst confit med beurre blanc med grillet peberfrugt
Søndag aften og det var på tide at få taget mig sammen til at få afprøvet en teknik jeg læste om på nytimes.com (link her), kyllingebryst confiteret i olie. Jeg har læst om teknikken før, har confitteret et par ænder efterhånden, men jeg har aldrig prøvet den teknik med en kylling før.Søndag aften og det var på tide at få taget mig sammen til at få afprøvet en teknik jeg læste om på nytimes.com (link her), kyllingebryst confiteret i olie. Jeg har læst om teknikken før, har confitteret et par ænder efterhånden, men jeg har aldrig prøvet den teknik med en kylling før.
-
Krydret gulerodssuppe
En ganske almindelig hverdagsaften. I køleskabet lå der forskellige råvarer der var i overskud fra weekendens madlavning – og det var på tide at de blev brugt. Denne gang på gulerodssuppe. En af de ting der er let at glemme når man skriver til en mad blog, og som mange også glemmer i hverdagen, er […]
-
And på den gode måde (confit de canard)
Confit de canard er en klassiker i det franske køkken og er velsmag i yderste potens. Det er mere en måde at tilberede og konservere and end det er en ret. Confit er også den lette måde at lave and på til de forskellige højtider som Mortens aften og jul. Anden forebliver saftig, smagsfuld og […]
-
Hjemmelavet sylte
Sylte har et dårligt ry. Mange siger fyforpyffer – der er jo grisetæer, hoveder og alt muligt i – og så er det så fedt! Sidst gang jeg hørte nogle pive over sylte sad de og spiste en rullepølsemad med sky – skæbnes ironi og folks uvidenhed. På den anden side kan jeg godt forstå […]
-
Fyldt flæskesteg med kartofler og salat (og en mislykket rødvins sauce)
Her mens vi venter på december og alle de traditionelle retter vi skal proppe os med, var jeg blevet inspireret af en fortælling om flæskesteg. I dag hos min lokale kødpusher udsøgte jeg mig et pænt stykke af en kamsteg og muligheden for at gøre noget anderledes ved den. Ingen brun sovs, rødkål og brune […]
-
Rodfrugtsuppe med stegt kyllingebryst og gedeostcreme
Der var lørdag og tid til at lave en god fond. Sådan en krabat kræver god tid og tålmodighed, så denne weekend var som bygget til det. Fond er en af de herlige ting her i verden som kan løfte en sovs op over skyerne og få mit hjerte til at slå lette slag. Halvvejs […]