Kirsebæris med chokolade

Siden jeg først på sommeren så de første udenlandske kirsebær, har jeg haft lyst til at lave en kirsebæris med chokoladestykker. Jeg ved ikke hvorfor, det har jeg bare. Jeg var nede for at besøge noget familie her i ferien, og var så heldig at få et par kilo kirsebær med hjem fra deres have. Det skulle da udnyttes til at til at tilfredsstille min is-fetish.

Isen skal spises inden for et par dage, så jeg lavede en ret simpel opskrift, som ikke kræver varme, eller æg i opskriften. Når ismaskinen gør sit arbejde godt, så får man alligevel en god is, den holder bare ikke så længe i fryseren.

Det var næsten synd at ødelægge de smukke bær, men det er nu altså ikke så spændende at spise is med kirsebærsten i. 😉

Kirsebæris med chokoladestykker
500g hele modne kirsebær
250g sukker
Kornene fra en halv stang vanilje
2 dl fløde
2 dl mælk
1 spsk kirsch (kan udelades)
50g hakket chokolade (56% kakaoindhold)

Skyl kirsebærrene, og tag stenene ud af dem. Kom kirsebær og sukker og vanilje i en blender og blend det er en rimeligt jævn masse.

Hæld blandingen i en skål, og tilsæt fløde, mælk og kirsch, og rør rundt. Stil det i køleskabet til det er helt koldt, og frys massen på på en ismaskine. Lige før isen er færdig, kom da den hakkede chokolade i, så den lige bliver rørt med rundt.

Spises som den er, eller fryses lidt mere i fryseren til den skal bruges.

Jeg synes det er en fantastisk is med rigtig god smag, det var tiden værd at stå og udstene alle de bær i hånden. Jeg havde oprindeligt tænkt mig at bruge en chokolade med 70% kakaoindhold, men valgte en 56% istedet, for at sikre mig at chokoladen ikke overdøvede den gode smag af kirsebær, det viste sig at være et godt valg.

Kirsch kommer i for at give ekstra god smag af kirsebær, og for at hjælpe på konsistensen af den færdige is. Alkoholen hjælper med at gøre isen lidt mere blød. Kirsch er godt i stort set alle bær-desserter, og der skal ikke bruges ret meget, så det kan godt betale sig at ofre et par hundrede på en god flaske, den holder i mange år.

 


Udgivet

i

af

Kommentarer

4 svar til “Kirsebæris med chokolade”

 1. Jen @ MaplenCornbread Avatar

  I love this combo of flavors..cherry and dark chocolate!!
  .-= Jen @ MaplenCornbread´s last blog ..SMS: Chewy Peanut Butter Cookies =-.

 2. Susanne Avatar
  Susanne

  Hej Lars.
  Jeg tænkte på, hvorfor du skriver her, at den ikke holder så godt i fryseren? Er det noget kirsebærene er skyld i eller hvordan?
  Mvh.
  Susanne

 3. Lars Avatar

  @Susanne: Well, jeg synes de fleste hjemmelavede is er bedst de første par dage i fryseren. Ellers begynder konsistensen at ændre sig, det er ikke fordi kirsebærrene ødelægger noget, men når isen bliver ældre synes jeg tit der kommer krystaller i, fordi vandet i isen på en eller anden måde finder sammen til længere iskrystaller.

  Jeg synes især det er et problem med is som er mindre fede, som den her.

 4. […] jul købte jeg et par glas af disse skønne kirsebær, og da jeg fristet af grydeskeen,  følte en stærk trang til is med kirsebær, gik jeg i […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *