Tag: ismaskine

 • Blåbærsorbet

  Blåbærsorbet

  Blåbærsorbet er vildt nemt at lave, og smager forrygende. Der er efterhånden rig mulighed for at skaffe blåbær i Danmark. Jeg havde købt udenlandske friske bær i bakke. Alternativer kunne være: Frosne blåbær, blåbær fra haven, eller selvplukkede blåbær fra den danske natur, eller eventuelt mosebølle, som man kan finde på heden, og som nemt […]

 • Kirsebæris med chokolade

  Kirsebæris med chokolade

  Kirsebæris med chokoladestykker, en fantastisk is, som er rigtig god til både voksne og børn.. Og så er den nem at lave.

 • Jordbærsorbet med balsamico

  Jordbærsorbet med balsamico

  Opskrift på jordbærsorbet med balsamico. Jordbær og balsamico passer som bekendt fantastisk sammen, så denne jordbærsorbet er rigtig lækker. Giver ca. 1 liter sorbet.

 • Rabarberkompot og rabarberis

  Rabarberkompot og rabarberis

  Opskrift på rabarberkompot, og mit forsøg på at lave rabarberis, som ikke helt var så god som rabarber sorbeten.

 • Food pairing #2 – Citronskal og kardemomme is

  Food pairing #2 – Citronskal og kardemomme is

  Opskrift på citronskal og kardemomme is, som er en spændende kombination udledt af fænomenet food pairing. Isen har en lækker tekstur pga. indholdet af citronskal, og kardemommen komplimenterer den rigtig godt.

 • Hindbærsorbet

  Hindbærsorbet

  Hindbærsorbet er en fantastisk is, der er altid masser af smag i den, og en hindbærsorbet passer perfekt som dessert. Her i huset, bliver hindbærsorbet nu spist både som eftermiddags-snack, dessert, og aftens-kaffe-snack, så den holder ikke længe.

 • Mandarinsorbet med kandiseret mandarinskal

  Mandarinsorbet med kandiseret mandarinskal

  Mandarin sorbet kan serveres efter en tung hovedret, for ligesom at lette måltidet lidt. Mandarinsorbet er nem at lave, og kræver få ingredienser.

 • Granatæble sorbet

  Granatæble sorbet

  Granatæbler, denne underlige frugt, med de søde kerner der smager fortrinligt. Jeg faldt over en flok af disse ‘æbler’ den anden dag i Bazaar Vest, hvor jeg var ude at købe noget lammekød. Når jeg er i Bazaar Vest, kræver det en tur igennem alle grønthandlerne, de har altid nogle spændende og billige varer til […]

 • Bananis

  Bananis

  Opskrift på bananis. Normalt når man ser bananis i køledisken hos den lokale ispusher, så er det en is som er helt gul. Jeg har aldrig forstået hvorfor bananis skal være gul. Det er jo bananskrællen som er gul, og ikke selve frugtkøddet. Måske er det fordi det ser kedeligt ud med en brunlig eller beige bananis, eller også kunne det være isproducenterne rent faktisk bruger bananskællerne til at lave is af, hvem ved?

 • Mynteis med chokoladestykker

  Mynteis med chokoladestykker

  Mynteis er nok en af de mest oversete istyper som findes, er den lavet godt, så er det en rigtig god is, som man virkeligt har svært ved at slå med andre istyper. Desuden er det ikke lige sådan en is man finder i skranken henne hos købmanden, og hvis man endeligt gør, så er den lavet på essenser, og så går den herlige smag fløjten.

 • Blommesorbet

  Blommesorbet

  Min ‘nye’ ismaskine kom med posten fra Italien, så skulle den jo lige prøves af, så man plukker da et par blommer og laver blommesorbet!

 • Basilikum is – is med et twist

  Basilikum is – is med et twist

  Basilikum is! Endnu en ting man tror skal være løgn, før man prøver det. Jeg kan godt li, når tingene smager af noget, og da jeg så faldt over en basilikum is, så skulle det da prøves. Vores basilikum i drivhuset går som sædvanligt amok, så der er rigeligt med basilikum til at lege med.