Bananis

Bananis, normalt når man ser det i køledisken hos den lokale ispusher, så er det en is som er helt gul. Jeg har aldrig forstået hvorfor bananis skal være gul. Det er jo bananskrællen som er gul, og ikke selve frugtkøddet. Måske er det fordi det ser kedeligt ud med en brunlig eller beige bananis, eller også kunne det være isproducenterne rent faktisk bruger bananskællerne til at lave is af, hvem ved?

Processen i denne her opskrift koger bananerne i fløde og mælk, og det gør at bananerne får en lidt anden smag. Jeg synes de kommer til at få den samme smag, som banankage har af banan. Er det for mystisk at koge bananerne, kan man også bare blendes dem sammen med fløden og mælken, men jeg synes at det er oplevelsen værd, for isen smager faktisk rigtig godt.

Bananis

2½ dl piskefløde
3 dl mælk
1 knsp. salt
80 g sukker
3 modne bananer
4 æggeblommer

Til æggeblommerne bruger jeg som regel pasteuriserede, men det er ikke nødvendigt, når æggene i processen bliver varmet op til over 75 grader. Jeg har bare valgt ikke at tage nogle chancer, så jeg bruger altid pasteuriserede æg. Desuden er det nemmere, når man ikke skal stå og skille æggene ad selv, og finde på noget at bruge hviderne til.

Kom fløden, mælken, ca. 1/4 af sukkeret, salten i en kasserolle og varm den langsomt op. Imens skræller du bananerne og skærer dem i små stykker. Bananerne kommes i kasserollen, og koges i ca 10 minutter. Det skal kun simre, ikke bulderkoge.

Imens bananerne koger (det lugter lidt underligt), piskes æggeblommerne sammen med resten af sukkeret i en skål.

Når bananerne har kogt i 10 minutter skal de presses igennem en si, er man doven, bruger man bare en blender, men så får man en lidt anden konsistens i isen.

Hæld dem langsomt ned i æggemassen, imens der piskes, så æggene ikke koagulerer. Når tingene er blandet, så hældes det hele i kasserollen igen, og cremen (som den hedder nu) varmes langsomt op til den begynder at blive lidt tykkere. Rør rundt hele tiden, og pas på den ikke bliver for varm. Når man kan trække en finger over bagsiden af grydeskeen, og se hvor man har trukket den, så er massen klar.Tag den af varmen, og lad den køle lidt ned før du stiller den i køleskabet. Rør i den ca hver 10 minut, så der ikke dannes mælkeskind.

Billedet er ikke så godt, men meningen kommer forhåbentlig med alligevel.

Når cremen er kølet godt ned, så hældes den i ismaskinen, og kører til den er færdig. Har man ikke en ismaskine kan man gøre som i opskriften på rabarbersorbet.

Serveres for sig selv, eller f.eks sammen med brownies.


Udgivet

i

af

Kommentarer

7 svar til “Bananis”

  1. Michael Jensen Avatar
    Michael Jensen

    Banan is,, hmm er den ikke gul ??? som skrællen,,, hmm

    Banan is bliver aldrig mere det samme for mig igen, efter denne opskrift blev ført ud i livet, i hjemmegryderne og derefter i ismaskinen.
    Fik en billigt med kompressor på ebay, dette var den første is i maskinen,, og med spænding, og hovedet helt nede i skålen.. blev det en super succes.

    vi lavede brownies,en som er under kager til, de 2 ting sammen er simpelthen en succes,,, smagen harmonere rigtigt godt sammen, men isen i sig selv, er ikke nok,, syntes den skal serveres sammen med noget chokolade eller lign, der kommer den 100% til sin ret, uden tvivl,,, desværre tager den lang tid at lave pga opkog, køling, opkog, osv,, men den er bestemt tiden værd,,, og banan is fra fryseren i supermarkedet NEJ TAK efter denne is er smagt,,,,

  2. Mikkel Avatar
    Mikkel

    prøv at undlade legeringen, og blot blend de søde modne bananer istedet – og evt. tilsæt fløde, samt lidt flormelis og citron 😉

  3. Søren Avatar
    Søren

    Fårk, den smager jo himmelsk!

  4. kalle Avatar

    Jeg gør det meget mere enkelt, og kan ikke smage nogen forskel på isen af det, varmer det hele op til 85 gr med grundig omrøring bruger altid et termometer, og derefter køler jeg blandingen ned i ismaskinens bøtte i den gryde som jeg har brugt til opvarmningen, derefter blander jeg den kogte banan blandingen i, og spare en masse tid.

  5. kalle Avatar

    Opskrifter kan ses på min hjemmeside

  6. Ina Tech Christensen Avatar
    Ina Tech Christensen

    Har fulgt opskriften til punkt og prikke og blev lidt forvirret over, at massen faktisk allerede var så tyk og cremet, at man kunne den “skille” på skeen, efter den lige var blevet hældt over i kasserollen til opvarmning igen. Kunne ikke rigtigt vurdere, at den blev tykkere under opvarmningen, men gav den ca. 5 minutter, til den føltes varm nok (og det dampede en smule fra gryden). Har i øvrigt kommet kornene fra en halv Madagascar vanillestang i og tænker også at hakke noget chokolade groft som ekstra “fyld”….
    Glæder mig til resultatet, som naturligvis skal serveres sammen med Brownies 🙂

  7. Lasse Lund Avatar
    Lasse Lund

    Smager bare af bananmos ☹️ smagen er helt anderledes på den den opskrift oppe over og langt bedre efter min mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *