Tag: is

 • Vebbestrub Flødeis

  Vebbestrub Flødeis

  Sidst jeg var oppe og besøge mine forældre tog vi en tur syd for Limfjorden, for at blandt andet at se vikingeborgen Fyrkat. På vej derfra kom vi tilfældigvis forbi Vebbestrup Flødeis og vi kunne selvfølgelig ikke køre forbi uden at tage noget is med hjem.

 • Ribssorbet

  Ribssorbet

  Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg elsker is, især sorbet. Det var også manglen på sorbet i kølediskene som fik mig til at købe min første ismaskine. Når man endeligt kunne få sorbet i supermarkederne, så smagte det frygteligt, og slet slet ikke som det friske sorbet man selv kan lave. Når jeg […]

 • Blåbærsorbet

  Blåbærsorbet

  Blåbærsorbet er vildt nemt at lave, og smager forrygende. Der er efterhånden rig mulighed for at skaffe blåbær i Danmark. Jeg havde købt udenlandske friske bær i bakke. Alternativer kunne være: Frosne blåbær, blåbær fra haven, eller selvplukkede blåbær fra den danske natur, eller eventuelt mosebølle, som man kan finde på heden, og som nemt […]

 • La Marie du Port, Port de Bessin – et regnfuldt måltid

  På min nys overståede ferie til Normandiet i Frankrig skulle faderen og jeg ud og have os en gang alt godt fra havet. Valget faldt byen Port de Bessin der ligger ni kilometer fra Bayeux . Dels var det tæt på havet, men det var også byen hvor de allierede under anden verdenskrig fik deres olie landsat gennem en ekseptionel olieledning – operation Pluto.

 • Kirsebæris med chokolade

  Kirsebæris med chokolade

  Kirsebæris med chokoladestykker, en fantastisk is, som er rigtig god til både voksne og børn.. Og så er den nem at lave.

 • Jordbærsorbet med balsamico

  Jordbærsorbet med balsamico

  Opskrift på jordbærsorbet med balsamico. Jordbær og balsamico passer som bekendt fantastisk sammen, så denne jordbærsorbet er rigtig lækker. Giver ca. 1 liter sorbet.

 • Rabarberkompot og rabarberis

  Rabarberkompot og rabarberis

  Opskrift på rabarberkompot, og mit forsøg på at lave rabarberis, som ikke helt var så god som rabarber sorbeten.

 • Food pairing #2 – Citronskal og kardemomme is

  Food pairing #2 – Citronskal og kardemomme is

  Opskrift på citronskal og kardemomme is, som er en spændende kombination udledt af fænomenet food pairing. Isen har en lækker tekstur pga. indholdet af citronskal, og kardemommen komplimenterer den rigtig godt.

 • Hindbærsorbet

  Hindbærsorbet

  Hindbærsorbet er en fantastisk is, der er altid masser af smag i den, og en hindbærsorbet passer perfekt som dessert. Her i huset, bliver hindbærsorbet nu spist både som eftermiddags-snack, dessert, og aftens-kaffe-snack, så den holder ikke længe.

 • Mandarinsorbet med kandiseret mandarinskal

  Mandarinsorbet med kandiseret mandarinskal

  Mandarin sorbet kan serveres efter en tung hovedret, for ligesom at lette måltidet lidt. Mandarinsorbet er nem at lave, og kræver få ingredienser.

 • Granatæble sorbet

  Granatæble sorbet

  Granatæbler, denne underlige frugt, med de søde kerner der smager fortrinligt. Jeg faldt over en flok af disse ‘æbler’ den anden dag i Bazaar Vest, hvor jeg var ude at købe noget lammekød. Når jeg er i Bazaar Vest, kræver det en tur igennem alle grønthandlerne, de har altid nogle spændende og billige varer til […]

 • Bananis

  Bananis

  Opskrift på bananis. Normalt når man ser bananis i køledisken hos den lokale ispusher, så er det en is som er helt gul. Jeg har aldrig forstået hvorfor bananis skal være gul. Det er jo bananskrællen som er gul, og ikke selve frugtkøddet. Måske er det fordi det ser kedeligt ud med en brunlig eller beige bananis, eller også kunne det være isproducenterne rent faktisk bruger bananskællerne til at lave is af, hvem ved?