Grilstegt svinemørbrad med kold kartoffelsalat og majs sauce

Grillstegt svinemørbrad med kold kartoffelsalat og majs sauce

Grilstegt svinemørbrad med kold kartoffelsalat og majs sauce
Grilstegt svinemørbrad med kold kartoffelsalat og majs sauce

Et af de stykker af grisen der tit få at vide at det er kedeligt i gastronomiske kredse er svinemørbraden.  I sig selv og kun med salt og peber vil jeg godt være enig. Men tilberedt med lidt omtanke og et par tricks i baghånden bliver det et velsmagende stykke kød med en fantastisk konsistens.
Desuden er det et godt stykke kød at grille, da det faktisk ikke skal have så lang tid.

Jeg valgte at servere kold kartoffelsalat og majs saucen som jeg har skrevet om tidligere til. Dejligt nemt og velsmagende. Specielt majs saucen er blevet en favorit. Kartoffelsalaten havde jeg lavet på forhånd, hvilket altid er det praktiske med sådan en.

Svinemørbraden blev drysset med salt og peber efter jeg havde tændt op i grillen og fik lov til at ligge indtil grillen var parat. Jeg havde fyldt kul op i den ene side, så den var forberedt til at give indirekte varme.
Da majskolberne var taget af, røg svinemørbraden på. Den blev brunet på alle sider oven på kullene. Derefter blev den lagt i den modsatte side af kullene ude ved kanten.

Jeg plukkede en håndfuld blandede krydderurter i haven og lagde dem på grillen mellem køddet og kullene. Derefter var det på med låget og næsten lukke for ventilationen i toppen. Dette er et af mine yndlings trick i en gril.  Ryge med friske krydderurter.  For eksempel i min røget pasta ret.

Specielt løvstikken går kraftigt igennem så brug ikke for meget af den. Hvis du er tvivl, så skær kraftigt ned på mængden.

Friske krydderurter i haven.
Friske krydderurter i haven.
Løvstikke
Løvstikke
Svinemørbraden er brunet. Krydderurterne ligges på grillen inden låget ligges på
Svinemørbraden er brunet. Krydderurterne ligges på grillen inden låget ligges på

Det er svært at sige hvor lang tid den skal have med låg på. Det kommer an på hvor meget kul du har brugt, hvilken type og så videre. Men det gør ikke noget at checke den flere gange. Det holder temperaturen nede, så du får en mere mild stegning af den. Det giver saftiger kød i sidste ende.

Mens den stod og hyggede sig stegte jeg lidt bacon til, for bacon er altid godt. En tomat blev også skåret i kvarte til der skulle spises.

Jeg trykker altid på den og hvis den er spændstig uden at være blød, så er den parat. Ellers er jeg ikke bleg for lige at skære et endestykke af for at se om den skal have mere.  Den fik lov til at hvile i en ti minutter mens jeg varmede min majs sauce og fik fundet kartoffelsalaten.

Svinemørbraden skæres ud i tynde skiver og serveres.

Grilstegt svinemørbrad med kold kartoffelsalat og majs sauce
Grilstegt svinemørbrad med kold kartoffelsalat og majs sauce

 

 

 

 


Udgivet

i

,

af

Kommentarer

4 svar til “Grillstegt svinemørbrad med kold kartoffelsalat og majs sauce”

 1. Det lyseblå køkken Avatar

  Uhm…

  Det ser bare lækkert ud. Dejlig sommermad.

  Jeg kan nu også godt li svinemørbrad på grillen som også blir grillet indirekte.

  Enten fylder jeg mørbraden med noget lækkert, vikler bacon omkring eller også griller jeg i cedertræsfinér. Som regel bruger jeg altid lidt æble- eller kirsebærtræ som røggiver. Det syns jeg passer godt til lyst kød. Men jeg vil helt sikkert prøve med løvstikke næste gang.

  Mange gode hilsner
  Maj

  1. Morten Avatar

   @Detlyseblåkøkken – Den du nævnter der lyder som en god smagsoplevelse.

   Hvor får du cedertresfiner fra?

 2. Dortes opskrifter Avatar

  God ide med krydderurter direkte på grillen.
  Her marinerer vi svinemørbrad før stegning i olivenolie, lidt kulør, salt og peber samt rødvin
  Det smarger herligt.

  1. Morten Avatar

   Svinemørbrad får tit en på skinken for at være kedelig. Jeg synes den er spændende fordi den kan præges på så mange forskellige måder også uden at den mister fornemmelsen af svinemørbrad:)

   Kulør i marinaden.. spændende, den har jeg ikke set før. Den vil jeg prøve en dag:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *