
Et af de stykker af grisen der tit få at vide at det er kedeligt i gastronomiske kredse er svinemørbraden. I sig selv og kun med salt og peber vil jeg godt være enig. Men tilberedt med lidt omtanke og et par tricks i baghånden bliver det et velsmagende stykke kød med en fantastisk konsistens.
Desuden er det et godt stykke kød at grille, da det faktisk ikke skal have så lang tid.
Jeg valgte at servere kold kartoffelsalat og majs saucen som jeg har skrevet om tidligere til. Dejligt nemt og velsmagende. Specielt majs saucen er blevet en favorit. Kartoffelsalaten havde jeg lavet på forhånd, hvilket altid er det praktiske med sådan en.
Svinemørbraden blev drysset med salt og peber efter jeg havde tændt op i grillen og fik lov til at ligge indtil grillen var parat. Jeg havde fyldt kul op i den ene side, så den var forberedt til at give indirekte varme.
Da majskolberne var taget af, røg svinemørbraden på. Den blev brunet på alle sider oven på kullene. Derefter blev den lagt i den modsatte side af kullene ude ved kanten.
Jeg plukkede en håndfuld blandede krydderurter i haven og lagde dem på grillen mellem køddet og kullene. Derefter var det på med låget og næsten lukke for ventilationen i toppen. Dette er et af mine yndlings trick i en gril. Ryge med friske krydderurter. For eksempel i min røget pasta ret.
Specielt løvstikken går kraftigt igennem så brug ikke for meget af den. Hvis du er tvivl, så skær kraftigt ned på mængden.



Det er svært at sige hvor lang tid den skal have med låg på. Det kommer an på hvor meget kul du har brugt, hvilken type og så videre. Men det gør ikke noget at checke den flere gange. Det holder temperaturen nede, så du får en mere mild stegning af den. Det giver saftiger kød i sidste ende.
Mens den stod og hyggede sig stegte jeg lidt bacon til, for bacon er altid godt. En tomat blev også skåret i kvarte til der skulle spises.
Jeg trykker altid på den og hvis den er spændstig uden at være blød, så er den parat. Ellers er jeg ikke bleg for lige at skære et endestykke af for at se om den skal have mere. Den fik lov til at hvile i en ti minutter mens jeg varmede min majs sauce og fik fundet kartoffelsalaten.
Svinemørbraden skæres ud i tynde skiver og serveres.

Skriv et svar