Chokolademousse med hindbær og fløde

Chokolademousse

Chokolademousse med friske hindbær og flødeskum
Chokolademousse med friske hindbær og flødeskum

Jeg elsker chokolademousse. Desværre er det alt for sjældent jeg får det lavet. Når man først har teknikken på plads, så tager det 10 min, og det bliver perfekt hver gang.

Det tager 10 min at lave, men flere timers venten, desværre. Det kan spises direkte fra skålen, men det bliver nu bedre når det er kølet ned og stivnet.

Denne her chokolademousse er fra Heibergs Store Dessertcirkus, som er en sammenskrivning af Heibergs Dessertcirkus og Heibergs Chokolade, revideret. Bogen har et helt afsnit om chokolademousser, så der er nok at tage fat i for mousse-elskende chokoladefanatikere.

Vi er kun 4, så jeg har halveret opskriften. Jeg brugte også kun chokolade med 55% kakaoindhold, for ellers kan min kone ikke så godt li den. Øv, jeg havde ellers planlagt at bruge en plade af min Friis-Holm chokolade (70% Chuno) til at lave en ultimativ version med masser af smag og karakter.

Plain and simple chokolademousse
Plain and simple chokolademousse

Ingredienser: (4 pers)

1.25 dl sødmælk
2 æggeblommer
25 g sukker
1/5 stang polynesisk vanilje
100 g mørk chocolade
2 dl piskefløde

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud, og put stang, korn og mælk i en lille kasserolle. Det bringes op til næsten kog, og slukkes igen.

Imens piskes æggeblommer og sukker godt sammen, og den varme mælk hældes over lidt af gangen, imens der røres godt rundt.

Det hældes nu tilbage i kasserollen, og varmes forsigtigt imens der røres hele tiden til MAX 85 grader C. Man kan mærke det bliver en lille smule tykkere undervejs.

Tag gryden af blusset, og rør i den et minuts tid mere.

Hak chokoladen fint, og hæld den lune creme over, og rør rundt til chokoladen er opløst. Lad den køle ned til ca 35 grader.

Imens piskes fløden let. Kun lige til den begynder at danne bløde toppe. Pisker man den får hårdt, så skiller chokolademoussen senere.

Når cremen har nået 35 grader vender man forsigt ca. 1/3 af fløden af gangen i chokoladen. Done!

Hæld den f.eks i en flot glasskål, eller i portionsglas, og stil dem på køl i mindst et par timer, så er de klar til servering.

Har du en stor sprøjtepose kan du også hælde moussen deri, og lade den køle af deri, og så kan man bruge den til at dekorere/anrette med.

PS. Jeg har spist Chuno’en, den skulle ikke ligge og friste ret længe.

Chokolademousse med hindbær og fløde
Chokolademousse med hindbær og fløde


Udgivet

i

af

Kommentarer

27 svar til “Chokolademousse”

  1. Kasper Avatar
    Kasper

    Mmmm, ser lækkert ud, weird fornemmelse for mig at få lyst til chokolademousse kl. 11 om formiddagen. Undrede mig lidt, hvis du har halveret opskriften, lyder den orignale opskrift så på 2/5 vanillestang? 🙂

  2. Kasper Avatar
    Kasper

    Hov, vidste ikke, hvad det der commentluv var, så klikkede det fra, gav mig åbenbart en sur avatar, det var ikke meningen 🙂

  3. Lars Avatar

    Den originale opskrift byder på 1/3 vaniljestang, men jeg synes den skulle have lidt mere, når nu jeg brugte en knap så kraftig chokolade.

  4. Lars Avatar

    ps. den laver avataren efter din emailadresse. 😀 Du kan selv gå ind på gravatar.com og lave en, hvis du selv vil bestemme billedet.

  5. Klidmoster Avatar

    Uhm, labert. Hvilken chokolade brugte du så før at gøre den ‘hustru-venlig’? 😉
    .-= Klidmoster´s last blog ..Stop spild af mad- 2 gryderetter af rester =-.

  6. Signe Avatar

    Næ, nu med blogindlæg 😉
    Chokolademousse gør maven glad!
    .-= Signe´s last blog ..Jordskoksuppe med kartofler =-.

  7. Lars Avatar

    @Malou: Såmænd bare en Odense 55%, vi har altid en masse af det til at ligge i skuffen til brug i mad.

    @Signe: Ja, der har været lidt travlt i den virkelige verden, så bloggen blev lige nedprioriteret. 🙁

  8. Mette Lindgaard Eriksen Avatar
    Mette Lindgaard Eriksen

    Uhm chokolademousse!
    Jeg elsker også den hvide udgave og plejer bare at lave det på den nemme måde a la parfait/råcreme.

  9. Anders Avatar

    Hvis man ikke kan vente på at den ovenstående mousse sætter sig, kan man jo ty til den helt klassiske med en lidt chantilly vendt med smeltet chokolade efter præference… det er den jeg oftest tyer til – den slår sjældent fejl når den rammer ganerne 🙂
    .-= Anders´s last blog ..Niepoort Redoma og Tiara – portugisiske aromatiske lækkerier i form af hvidvin =-.

  10. Lone.g Avatar

    Hej
    Sikke en let opskrift op chokolademousse, som jeg plejer at være ekspert i…
    Men denne må jeg bare prøve, tusind tak (også selv om jeg ikke kan tåle det på sidebenene;-)
    hilsen Lone.g
    .-= Lone.g´s last blog ..Lones haveliv- Line – superomtale i avisen =-.

  11. Tanja Avatar

    Hej

    Jeg prøvede lige denne opskrift da vi havde gæster i weekenden. MUMS!

    Tusind tak for opskriften – alle skrabede glasset for at få det hele med.

  12. […] var en chokolademousse. Jeg brugte denne opskrift, og smækkede lidt appelsinskal i, som bestemt ikke gjorde den dårlig. Serveret med flødeskum og […]

  13. Susan Avatar

    Quite lovely. I see many mousse recipes which don’t cook the egg (particularly using raw beaten whites), so this is especially appealing to me. Thanks for sharing.

  14. Lotte Avatar
    Lotte

    Hej

    Det lyder til at være en lækker opskrift.

    Kan man mon bruge pasteuriserede æggeblommer – jeg er lidt nervøs for om de når at blive varme nok, længe nok hvis jeg bruge rå æg. Men det er måske bare mig der er overforsigtig.

  15. Lars Avatar

    @Alle: tak for kommentarer, det er vildt lækkert når man får feedback op opskrifterne 🙂

    @Susan: thanks for stopping by, I hope you get to try it out, its a very nice mousse.

    @Lotte: Ja, det kan du sagtens, men når de skal helt op på omkring 85 grader, så er det slet ikke et problem at brug rigtige æg.

  16. Line Avatar
    Line

    Mmmh.. mousse! Kan man bruge mousse som lagkagefyld? *savl…*

  17. Lars Avatar

    @Line, det kan man godt, hvis man er lidt forsigtig med det.

  18. Louise Avatar
    Louise

    Hej. Jeg vil prøve at lave den her i morgen, som del af en nytårsdessert. Hvor længe i forvejen vil du tro at man kan lave den, uden at den bliver kedelig og sat?

  19. Lars Avatar

    Hej Louise, du kan sagtens lave den dagen i forvejen, bare du holder den kølet godt ned.

  20. christian Avatar

    MUMS!! Det må jeg prøve.
    Jeg tænkte på, mon man kunne fryse den ned og spise den som is, eller vil den krystallisere tror du?
    Håber du svarer selvom seneste kommentar ser ud til at være leveret 2011 😛

  21. Lars Avatar

    Hej Christian, det er jo bare at prøve. Hvis den skal spises inden for en dags tid, tror jeg godt det kan lade sig gøre.

  22. Joanna Avatar
    Joanna

    Hej! denne vil jeg lave i aften, skal det være sødmælk eller kan man bruge letmælk?

  23. Lars Avatar

    Hej Joanna,

    Du kan godt bruge letmælk. Du kan jo evt putte 1 spsk fløde mere i, så kommer det jo nok til at passe med at det er lige så fed som sødmælk. 🙂

  24. Tina Avatar
    Tina

    Super lækker mousse… var på gran canaria og fik den lækreste chokolade mousse i sommers og har ledt efter en god opskrift, denne er den bedste…

  25. Mikael Avatar
    Mikael

    Hej Lars,

    mmhhh.. lyder lækkert, og så med så mange flotte tilbagemeldinger. Vi har en kommende konfirmation med en masse forberedelser – bla. dessert 🙂 Mit spørgsmål er – kan jeg fryse den ned i sprøjteposer – tage dem frem aftenen før til optø – og så portionsanrette i glas samme morgen som de skal spises – i køleskab til de skal spises om aftenen?

    Herlig hilsen
    Mikael

  26. Lena Avatar
    Lena

    Super god chokolademousse, og den smager fantastisk!

Skriv et svar til Lars Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *