
Jeg elsker chokolademousse. Desværre er det alt for sjældent jeg får det lavet. Når man først har teknikken på plads, så tager det 10 min, og det bliver perfekt hver gang.
Det tager 10 min at lave, men flere timers venten, desværre. Det kan spises direkte fra skålen, men det bliver nu bedre når det er kølet ned og stivnet.
Denne her chokolademousse er fra Heibergs Store Dessertcirkus, som er en sammenskrivning af Heibergs Dessertcirkus og Heibergs Chokolade, revideret. Bogen har et helt afsnit om chokolademousser, så der er nok at tage fat i for mousse-elskende chokoladefanatikere.
Vi er kun 4, så jeg har halveret opskriften. Jeg brugte også kun chokolade med 55% kakaoindhold, for ellers kan min kone ikke så godt li den. Øv, jeg havde ellers planlagt at bruge en plade af min Friis-Holm chokolade (70% Chuno) til at lave en ultimativ version med masser af smag og karakter.

Ingredienser: (4 pers)
1.25 dl sødmælk
2 æggeblommer
25 g sukker
1/5 stang polynesisk vanilje
100 g mørk chocolade
2 dl piskefløde
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud, og put stang, korn og mælk i en lille kasserolle. Det bringes op til næsten kog, og slukkes igen.
Imens piskes æggeblommer og sukker godt sammen, og den varme mælk hældes over lidt af gangen, imens der røres godt rundt.
Det hældes nu tilbage i kasserollen, og varmes forsigtigt imens der røres hele tiden til MAX 85 grader C. Man kan mærke det bliver en lille smule tykkere undervejs.
Tag gryden af blusset, og rør i den et minuts tid mere.
Hak chokoladen fint, og hæld den lune creme over, og rør rundt til chokoladen er opløst. Lad den køle ned til ca 35 grader.
Imens piskes fløden let. Kun lige til den begynder at danne bløde toppe. Pisker man den får hårdt, så skiller chokolademoussen senere.
Når cremen har nået 35 grader vender man forsigt ca. 1/3 af fløden af gangen i chokoladen. Done!
Hæld den f.eks i en flot glasskål, eller i portionsglas, og stil dem på køl i mindst et par timer, så er de klar til servering.
Har du en stor sprøjtepose kan du også hælde moussen deri, og lade den køle af deri, og så kan man bruge den til at dekorere/anrette med.
PS. Jeg har spist Chuno’en, den skulle ikke ligge og friste ret længe.

Skriv et svar