Tag: chokolade

  • Friis-Holm chokolade vinder sølv, sølv og Guld – Tillykke

    Friis-Holm chokolade vinder sølv, sølv og Guld – Tillykke

    Her på Grydeskeen.dk er vi stor fan af Friis-Holm chokolade. Det har vi været siden vi smagte hans chokolader første gang for lidt over tre år siden. Så det var med stor glæde at jeg så på Friis-Holms chokolade facebook side at de i dag har vundet 1 guld og 2 sølv i European Semifinal […]

  • Chokolademageren, del 4 – Chokoladeselskabets årspris 2012 og fremtiden

    Chokolademageren, del 4 – Chokoladeselskabets årspris 2012 og fremtiden

    Fjerde og sidste afsnit i vores mini doku om chokolademageren Mikkel Friis-Holm. I weekenden 10-11 var der Chokoladefestival 2012. Mikkel vandt Chokoladeselskabets årspris 2012, se ham fortælle om at vinde prisen og hvordan han ser fremtiden for chokolade. Du kan læse mere om Friis-Holm chokolade på deres hjemmeside: http://www.friis-holm.dk/

  • Chokolademageren, del 3 – Hvad med Fairtrade?

    Chokolademageren, del 3 – Hvad med Fairtrade?

    Et Danida projekt var start skudet for Friis-Holm chokolade som Mikkel forklarede i afsnit et af vores mini doku. I løbet af vores snak spurgte jeg ham om Fairtrade og hvorfor han ikke havde mærket på hans chokolade. Svaret var kontant og lidenskabeligt. Hør Mikkels holdning til Fairtrade i del tre af Grydeskeens mini doku. […]

  • Chokolademageren, del 1 – Hvorfor chokolade og hvad gør Friis-Holm chokolade speciel

    Chokolademageren, del 1 – Hvorfor chokolade og hvad gør Friis-Holm chokolade speciel

    Tænk sig, at der i dette lille land er fyldt med små producenter som laver fantastiske produkter, der er helt på linje med de dyre importerede specialiter fra det store udland. Yop, der er faktisk rigtig mange af dem, men som forbruger (Gud, hvor jeg hader det ord..) så finder vi dem ikke i supermarkedet. […]

  • Chokolademageren – En snak med Mikkel Friis-Holm om hans chokolade. Trailer

    Chokolademageren – En snak med Mikkel Friis-Holm om hans chokolade. Trailer

    Mikkel Friis-Holm laver en gudsbenådet chokolade. Han åbnede venligt sit hjem til en snak om chokolade og hvorfor han brænder for at arbejde med det. Det gik hen og blev til en mini doku på hele fire afsnit, hvor den første kommer  tirsdag d. 29/5  2012. De sidste tre kommer d. 31/5, 5/6 og den […]

  • En snak om chokolade – Chokoladefestival 2012

    En snak om chokolade – Chokoladefestival 2012

    http://youtu.be/riJAW_1ugfE?hd=1 Jeg har været et smut forbi Chokoladefestivalen, hvor Chokoladeselskabets formand Mads Volmer Nielsen venligst stille sig op med i travlheden til en snak om festivalen og chokolade.

  • Nation cup for U21 kokke – finaledagen

    Jeg var i lørdags inviteret til at deltage som gæstedommer i Nation Cup 2011 for unge kokke. Kort fortalt skulle de indbudte gæstedommere være med til at vælge publikums favorit. Det var Region Midtjylland og organisationen F.O.O.D der stod som arrangører. Det var finale dagen hvor den endelige afgørelse skulle falde efter at det engelske, […]

  • Chokolade dag med Friis-Holm, Chocolate and Love og Rasmus Bo Bojesen

    Chokolade dag med Friis-Holm, Chocolate and Love og Rasmus Bo Bojesen

    Sidste onsdag havde Friis-Holm, Chocolate and Love og Rasmus Bo Bojesen inviteret til chokolade dag på Frederiksberg i København. Chokolade smagning – selvfølgelig troppede jeg op.

  • Chokolademousse

    Chokolademousse

    Jeg elsker chokolademousse. Desværre er det alt for sjældent jeg får det lavet. Når man først har teknikken på plads, så tager det 10 min, og det bliver perfekt hver gang. Det tager 10 min at lave, men flere timers venten, desværre. Det kan spises direkte fra skålen, men det bliver nu bedre når det […]

  • Frugtsalat med cognac råcreme

    Frugtsalat med cognac råcreme

    Jeg har fået mig nyt legetøj. Det skulle fejres med en tanke der længe har spøgt. Min version af den klassiske frugtsalat med råcreme.Jeg har fået mig nyt legetøj. Det skulle fejres med en tanke der længe har spøgt. Min version af den klassiske frugtsalat med råcreme.

  • Texturas eksperiment 02: Frossen chokoladeskum

    Texturas eksperiment 02: Frossen chokoladeskum

    Skum er en af klassikerne indenfor molekylær gastronomi, og har været brugt i mange år af kokke der arbejder med disse teknikker. Jeg har valgt at starte med at bruge skum som hovedelementet i en dessert.

  • Mynteis med chokoladestykker

    Mynteis med chokoladestykker

    Mynteis er nok en af de mest oversete istyper som findes, er den lavet godt, så er det en rigtig god is, som man virkeligt har svært ved at slå med andre istyper. Desuden er det ikke lige sådan en is man finder i skranken henne hos købmanden, og hvis man endeligt gør, så er den lavet på essenser, og så går den herlige smag fløjten.