Tænk sig, at der i dette lille land er fyldt med små producenter som laver fantastiske produkter, der er helt på linje med de dyre importerede specialiter fra det store udland. Yop, der er faktisk rigtig mange af dem, men som forbruger (Gud, hvor jeg hader det ord..) så finder vi dem ikke i supermarkedet.
Måske i specialitetsbutikker, måske i gårdbutikker lokalt eller engang imellem på nettet hvor de har en webshop.
Ildsjæle der brænder for det de laver. Der er Erling fra Thy der laver landets første økologiske blåmuslinger. Der er Preben og hans kone fra Sønderhaven Gårdmejeri der laver nogle fine oste.
Begge har jeg besøgt, snakket med, smagt på deres fortrinlige produkter og ikke mindst skrevet om her på Grydeskeen (link oven over i teksten).
De og deres kollegaer fortjener alle omtale, og vi fortjener alle at smage deres produkter.
Lars og jeg var enige om hvem der skulle være den næste i vores lille udforskning af denne fantastiske verden af velsmag og ildsjæle.
Mikkel Friis-Holm laver en chokolade som vi smagte første gang for et par år siden til madbloggersymposium 2010, hvor han holdt foredrag og uddelte smagsprøver.
Siden hen er vores veje krydset flere gange og den trofaste besøgende ved at vi flere gange har nævnt hans produkter.
Jeg ringede til Mikkel og han sagde velvilligt ja til at jeg og en stor stak gear kiggede forbi i en weekend for at høre mere om hvorfor han laver chokolade og hvad der gør hans chokolade så unik.
Det blev til hele fire afsnit hvor Mikkel fortæller om sin chokolade og verdenen bagved. Næste afsnit kommer på torsdag d. 31/5. De to sidste den 5/6 og 7/6.
Tak til Mikkel for at stille op. Surfs up!:)
Se videoen oppe i toppen, hvor Mikkel fortæller om hvordan det hele startede. Hvis du efter at have set videoen kunne tænke dig at smage hans chokolade så kan du bestille den gennem hans webshop på http://www.friis-holm.dk/
Til alle puritanerne derude så er dette indhold helt fri for kommercielle interesser – vi er bare fans og der var kun alt for få smagsprøver da jeg besøgte Mikkel:)
Skriv et svar