Chokolademousse

Chokolademousse med friske hindbær og flødeskum

Chokolademousse med friske hindbær og flødeskum

Jeg elsker chokolademousse. Desværre er det alt for sjældent jeg får det lavet. Når man først har teknikken på plads, så tager det 10 min, og det bliver perfekt hver gang.

Det tager 10 min at lave, men flere timers venten, desværre. Det kan spises direkte fra skålen, men det bliver nu bedre når det er kølet ned og stivnet.

Denne her chokolademousse er fra Heibergs Store Dessertcirkus, som er en sammenskrivning af Heibergs Dessertcirkus og Heibergs Chokolade, revideret. Bogen har et helt afsnit om chokolademousser, så der er nok at tage fat i for mousse-elskende chokoladefanatikere.

Vi er kun 4, så jeg har halveret opskriften. Jeg brugte også kun chokolade med 55% kakaoindhold, for ellers kan min kone ikke så godt li den. Øv, jeg havde ellers planlagt at bruge en plade af min Friis-Holm chokolade (70% Chuno) til at lave en ultimativ version med masser af smag og karakter.

Plain and simple chokolademousse

Plain and simple chokolademousse

Ingredienser: (4 pers)

1.25 dl sødmælk
2 æggeblommer
25 g sukker
1/5 stang polynesisk vanilje
100 g mørk chocolade
2 dl piskefløde

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud, og put stang, korn og mælk i en lille kasserolle. Det bringes op til næsten kog, og slukkes igen.

Imens piskes æggeblommer og sukker godt sammen, og den varme mælk hældes over lidt af gangen, imens der røres godt rundt.

Det hældes nu tilbage i kasserollen, og varmes forsigtigt imens der røres hele tiden til MAX 85 grader C. Man kan mærke det bliver en lille smule tykkere undervejs.

Tag gryden af blusset, og rør i den et minuts tid mere.

Hak chokoladen fint, og hæld den lune creme over, og rør rundt til chokoladen er opløst. Lad den køle ned til ca 35 grader.

Imens piskes fløden let. Kun lige til den begynder at danne bløde toppe. Pisker man den får hårdt, så skiller chokolademoussen senere.

Når cremen har nået 35 grader vender man forsigt ca. 1/3 af fløden af gangen i chokoladen. Done!

Hæld den f.eks i en flot glasskål, eller i portionsglas, og stil dem på køl i mindst et par timer, så er de klar til servering.

Har du en stor sprøjtepose kan du også hælde moussen deri, og lade den køle af deri, og så kan man bruge den til at dekorere/anrette med.

PS. Jeg har spist Chuno’en, den skulle ikke ligge og friste ret længe.

Chokolademousse med hindbær og fløde

Chokolademousse med hindbær og fløde

Relaterede indlæg:

Tags: , , , ,

27 Responses to “Chokolademousse”

  1. Kasper
    13. januar 2011 at 12:10 #

    Mmmm, ser lækkert ud, weird fornemmelse for mig at få lyst til chokolademousse kl. 11 om formiddagen. Undrede mig lidt, hvis du har halveret opskriften, lyder den orignale opskrift så på 2/5 vanillestang? :)

  2. Kasper
    13. januar 2011 at 12:11 #

    Hov, vidste ikke, hvad det der commentluv var, så klikkede det fra, gav mig åbenbart en sur avatar, det var ikke meningen :)

  3. 13. januar 2011 at 12:21 #

    Den originale opskrift byder på 1/3 vaniljestang, men jeg synes den skulle have lidt mere, når nu jeg brugte en knap så kraftig chokolade.

  4. 13. januar 2011 at 12:25 #

    ps. den laver avataren efter din emailadresse. :D Du kan selv gå ind på gravatar.com og lave en, hvis du selv vil bestemme billedet.

  5. 13. januar 2011 at 13:40 #

    Uhm, labert. Hvilken chokolade brugte du så før at gøre den ‘hustru-venlig’? ;-)
    .-= Klidmoster´s last blog ..Stop spild af mad- 2 gryderetter af rester =-.

  6. 13. januar 2011 at 13:55 #

    Næ, nu med blogindlæg ;-)
    Chokolademousse gør maven glad!
    .-= Signe´s last blog ..Jordskoksuppe med kartofler =-.

  7. 13. januar 2011 at 15:13 #

    @Malou: Såmænd bare en Odense 55%, vi har altid en masse af det til at ligge i skuffen til brug i mad.

    @Signe: Ja, der har været lidt travlt i den virkelige verden, så bloggen blev lige nedprioriteret. :(

  8. Mette Lindgaard Eriksen
    13. januar 2011 at 15:30 #

    Uhm chokolademousse!
    Jeg elsker også den hvide udgave og plejer bare at lave det på den nemme måde a la parfait/råcreme.

  9. 13. januar 2011 at 20:18 #

    Hvis man ikke kan vente på at den ovenstående mousse sætter sig, kan man jo ty til den helt klassiske med en lidt chantilly vendt med smeltet chokolade efter præference… det er den jeg oftest tyer til – den slår sjældent fejl når den rammer ganerne :)
    .-= Anders´s last blog ..Niepoort Redoma og Tiara – portugisiske aromatiske lækkerier i form af hvidvin =-.

  10. 15. januar 2011 at 23:45 #

    Hej
    Sikke en let opskrift op chokolademousse, som jeg plejer at være ekspert i…
    Men denne må jeg bare prøve, tusind tak (også selv om jeg ikke kan tåle det på sidebenene;-)
    hilsen Lone.g
    .-= Lone.g´s last blog ..Lones haveliv- Line – superomtale i avisen =-.

  11. 24. januar 2011 at 12:19 #

    Hej

    Jeg prøvede lige denne opskrift da vi havde gæster i weekenden. MUMS!

    Tusind tak for opskriften – alle skrabede glasset for at få det hele med.

  12. 22. februar 2011 at 02:51 #

    Quite lovely. I see many mousse recipes which don’t cook the egg (particularly using raw beaten whites), so this is especially appealing to me. Thanks for sharing.

  13. Lotte
    23. februar 2011 at 12:06 #

    Hej

    Det lyder til at være en lækker opskrift.

    Kan man mon bruge pasteuriserede æggeblommer – jeg er lidt nervøs for om de når at blive varme nok, længe nok hvis jeg bruge rå æg. Men det er måske bare mig der er overforsigtig.

  14. 23. februar 2011 at 23:38 #

    @Alle: tak for kommentarer, det er vildt lækkert når man får feedback op opskrifterne :)

    @Susan: thanks for stopping by, I hope you get to try it out, its a very nice mousse.

    @Lotte: Ja, det kan du sagtens, men når de skal helt op på omkring 85 grader, så er det slet ikke et problem at brug rigtige æg.

  15. Line
    4. oktober 2011 at 11:50 #

    Mmmh.. mousse! Kan man bruge mousse som lagkagefyld? *savl…*

  16. 4. oktober 2011 at 15:25 #

    @Line, det kan man godt, hvis man er lidt forsigtig med det.

  17. Louise
    30. december 2011 at 15:11 #

    Hej. Jeg vil prøve at lave den her i morgen, som del af en nytårsdessert. Hvor længe i forvejen vil du tro at man kan lave den, uden at den bliver kedelig og sat?

  18. 30. december 2011 at 18:52 #

    Hej Louise, du kan sagtens lave den dagen i forvejen, bare du holder den kølet godt ned.

  19. 7. marts 2012 at 08:19 #

    MUMS!! Det må jeg prøve.
    Jeg tænkte på, mon man kunne fryse den ned og spise den som is, eller vil den krystallisere tror du?
    Håber du svarer selvom seneste kommentar ser ud til at være leveret 2011 :P

  20. 9. marts 2012 at 00:16 #

    Hej Christian, det er jo bare at prøve. Hvis den skal spises inden for en dags tid, tror jeg godt det kan lade sig gøre.

  21. Joanna
    12. marts 2012 at 16:53 #

    Hej! denne vil jeg lave i aften, skal det være sødmælk eller kan man bruge letmælk?

  22. 12. marts 2012 at 21:23 #

    Hej Joanna,

    Du kan godt bruge letmælk. Du kan jo evt putte 1 spsk fløde mere i, så kommer det jo nok til at passe med at det er lige så fed som sødmælk. :)

  23. Tina
    14. marts 2012 at 16:46 #

    Super lækker mousse… var på gran canaria og fik den lækreste chokolade mousse i sommers og har ledt efter en god opskrift, denne er den bedste…

  24. Mikael
    15. marts 2012 at 18:44 #

    Hej Lars,

    mmhhh.. lyder lækkert, og så med så mange flotte tilbagemeldinger. Vi har en kommende konfirmation med en masse forberedelser – bla. dessert :-) Mit spørgsmål er – kan jeg fryse den ned i sprøjteposer – tage dem frem aftenen før til optø – og så portionsanrette i glas samme morgen som de skal spises – i køleskab til de skal spises om aftenen?

    Herlig hilsen
    Mikael

  25. Lena
    25. oktober 2012 at 14:02 #

    Super god chokolademousse, og den smager fantastisk!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mousse, romantik og balloner | CopenhagenDaily - 15. februar 2011

    […] var en chokolademousse. Jeg brugte denne opskrift, og smækkede lidt appelsinskal i, som bestemt ikke gjorde den dårlig. Serveret med flødeskum og […]

  2. Glutenfri middag hos lillebror - Glad uden gluten - 24. oktober 2012

    […] http://grydeskeen.dk/chokolademousse/menu/desert/ […]

Leave a Reply