
Stegt ål med nye kartofler og persille smørsovs
De kære aflange kræ var venligst flået af manden i kølevognen, så der var en hovedpine mindre. Det eneste jeg skulle var at handle lidt persille, nye danske kartofler, smør og æg for at være parat. Derhjemme stod der en lille flaske hvidvin, rasp, salt og peber. Alt hvad der skulle bruges til et lille aftensmåltid mens solen var på vej ned. De fire ål blev skåret i ens stykker. De nye danske blev skrubbet og sat over at koge.

Ål skåret i passende stykker

Rasp, rørt æg parat til panering

Stegt ål på tallerken mens der skiftes smør
Det ser vel nok godt ud. Vi fik mindst stegt ål en gang om året da jeg var barn (og man skulle helst spise en hel “omgang” – altså ben lagt på tallerkenkanten i forlængelse af hinanden), men jeg har heller ikke fået det i flere år.
Smørtesen har jeg nu aldrig hørt om 🙂
.-= Signe´s last blog ..Bruschetta med tomat og mozzarella =-.
En film, vist nok Bliktrommen, har desværre ødelagt alt håb for, at jeg kommer til at spise ål, men godt ser der ud. Dejlige billeder som altid.
Kh Nadia
.-= foodfanatic´s last blog ..Yam pla muk thailandsk salat med blæksprutte =-.
@Signe – jeg har også minder om stegt ål fra barndommen, specielt med en helt omgang eller to:)
@Nadia – Billeder alt på en foodblog:) så tak:)
Jeg nævner iøvrigt at min moder havde anbefalet mig at skifte smørret undervejs i stegningen og efter hun havde læst det her indlæg (hej mor!:) ) huskede hun hvorfor.
Da hun var en ung pige og de fik ål, var de som regel fanget i muddret vand, så man skiftede smørret for at få smagen af mudder væk.