Kategori: Inspiration

  • Tørret andebryst

    Tørret andebryst

    Det er efterhånden en del år siden jeg læste om Duck Prosciutto hos Michael Ruhlman, og der fik jeg virkeligt lyst til at prøve at tørre noget kød selv. Nu er jeg ikke typen der rider samme dag som jeg sadler, så efter et par år fik jeg købt mig Ruhlmans fantastiske bog Charcuterie. En […]

  • Anmeldelse: Microplane rivejern

    Anmeldelse: Microplane rivejern

    Det er efterhånden en del år siden jeg fik mit første Microplane rivejern. Det er det på billedet med den gennemsigtige plasticramme omkring. Jeg fik et sæt med 2, og en lille slæde til. Jeg kan huske de var hundedyre. Faktisk imponerende dyre, sådan set i forhold til hvad det klassiske firkantede kasserivejern kostede.  Det […]

  • Findeopskrifter.dk – Millionomsætning på bloggeres indhold uden at lave noget selv

    Findeopskrifter.dk – Millionomsætning på bloggeres indhold uden at lave noget selv

      Findeopskrifter.dk har været oppe og vende flere gange i madbloggernes himmel Igennem det sidste års tid er rigtig mange madbloggere blevet kontaktet af det svenske firma der har startet siden Findeopskrifter.dk, med tilbuddet om at kunne melde sig til deres side. Sådan for at få mere trafik og eksponering. Det lyder besnærerende, men er rent […]

  • Food Festival

    Food Festival

    Selvom jeg egentlig havde alt for travlt til at rende på Food Festival, så dukkede der alligevel en mulighed op for at kigge ud søndag. Det var heldigt, for festivallen var rigtig hyggelig, og lærerig, og spændende og til sidst en smule overfyldt.

  • Markedet Mercat de Santa Caterina, Barcelona

    Markedet Mercat de Santa Caterina, Barcelona

    Jeg har skrevet en del artikler til vores nye serie “Mad i Danmark” på det seneste og der er flere på vej. Men heldigvis er der både oplevelser og inspiration at finde når man er ude at rejse. Tidligere på året var jeg igen i Barcelona og besøge mine to venner. Første gang jeg var […]

  • Dampet blomkål

    Dampet blomkål

    Vi har for nyligt fået en lille dampovn i huset, og i starten fik jeg egentlig ikke brugt den så meget, for hvordan er det lige man bruger sådan en tingest uden at ødelægge noget? Efterhånden bliver den brugt en del, og en af de ting ovnen er forrygende til er dampede grøntsager. En af de […]

  • Chokolademageren, del 4 – Chokoladeselskabets årspris 2012 og fremtiden

    Chokolademageren, del 4 – Chokoladeselskabets årspris 2012 og fremtiden

    Fjerde og sidste afsnit i vores mini doku om chokolademageren Mikkel Friis-Holm. I weekenden 10-11 var der Chokoladefestival 2012. Mikkel vandt Chokoladeselskabets årspris 2012, se ham fortælle om at vinde prisen og hvordan han ser fremtiden for chokolade. Du kan læse mere om Friis-Holm chokolade på deres hjemmeside: http://www.friis-holm.dk/

  • Chokolademageren, del 3 – Hvad med Fairtrade?

    Chokolademageren, del 3 – Hvad med Fairtrade?

    Et Danida projekt var start skudet for Friis-Holm chokolade som Mikkel forklarede i afsnit et af vores mini doku. I løbet af vores snak spurgte jeg ham om Fairtrade og hvorfor han ikke havde mærket på hans chokolade. Svaret var kontant og lidenskabeligt. Hør Mikkels holdning til Fairtrade i del tre af Grydeskeens mini doku. […]

  • Chokolademageren, del 2 – Den sensuelle mørke chokolade

    Chokolademageren, del 2 – Den sensuelle mørke chokolade

    Mikkel går i del 2 af vores mini doku i dybden med hvorfor han er fascineret af chokolade og hvordan folk reagerer når de smager hans chokolade. Der er mere ved chokolade end man lige tror. Næste afsnit kommer den 5/6 og det sidste den 7/6.

  • Chokolademageren, del 1 – Hvorfor chokolade og hvad gør Friis-Holm chokolade speciel

    Chokolademageren, del 1 – Hvorfor chokolade og hvad gør Friis-Holm chokolade speciel

    Tænk sig, at der i dette lille land er fyldt med små producenter som laver fantastiske produkter, der er helt på linje med de dyre importerede specialiter fra det store udland. Yop, der er faktisk rigtig mange af dem, men som forbruger (Gud, hvor jeg hader det ord..) så finder vi dem ikke i supermarkedet. […]

  • Chokolademageren – En snak med Mikkel Friis-Holm om hans chokolade. Trailer

    Chokolademageren – En snak med Mikkel Friis-Holm om hans chokolade. Trailer

    Mikkel Friis-Holm laver en gudsbenådet chokolade. Han åbnede venligt sit hjem til en snak om chokolade og hvorfor han brænder for at arbejde med det. Det gik hen og blev til en mini doku på hele fire afsnit, hvor den første kommer  tirsdag d. 29/5  2012. De sidste tre kommer d. 31/5, 5/6 og den […]

  • AEG i røg og damp

    AEG i røg og damp

    Det sker nogle gange at man finder en køkkengadget, man ikke vidste man havde behov for. Det er sjældent, men det sker! Jeg har i mange år vidst at professionelle køkkener havde store dampovne, og uanfægtet af denne viden har jeg gået i min egen lille boble og bildt mig selv ind at en dampovn […]