Tag: hjemmelavet

  • Cremelinser

    Cremelinser

    Her for nyligt da min kære kone var nede i Salling og handle, opdagede hun nogle små tærte/linseforme, som vi et stykke tid havde snakket om manglede i vores køkkenskabe. Vupti, 10 styks hjembragt. Når man så har fået nye ting i køkkenet, så skal de jo prøves af.. Vi diskuterede lidt, og hurtigt blev […]

  • Hjemmelavet vaniljeekstrakt – 2 måneder senere

    Hjemmelavet vaniljeekstrakt – 2 måneder senere

    Så er der gået næsten to måneder siden jeg startede mit vaniljeekstrakt forsøg.  Indtil nu har flasken stået gemt mørkt i et køkkenskab. Når jeg alligevel har været i skabet har jeg rystet flasken og en gang imellem har jeg ikke kunne dy mig og brugt lidt til en dessert.

  • Hjemmelavet sylte

    Sylte har et dårligt ry. Mange siger fyforpyffer – der er jo grisetæer, hoveder og alt muligt i – og så er det så fedt!  Sidst gang jeg hørte nogle pive over sylte sad de og spiste en rullepølsemad med sky – skæbnes ironi og folks uvidenhed. På den anden side kan jeg godt forstå […]

  • Hjemmelavet vaniljeekstrakt

    Hjemmelavet vaniljeekstrakt

    I dag er det den officielle “Talk like a pirate day” og hvilken bedre måde at fejre den på end at bruge den flaske rom jeg har haft i lang tid. I krydderiskabet lå der stadig en fjorten vanijlestænger fra den portion jeg fik da Lars sidst bestillte vanijlestænger fra Tahiti.

  • Hjemmelavede pølser – To forskellige i en omgang

    Hjemmelavede pølser – To forskellige i en omgang

    Sommer er grilltid og griltid er pølsetid. Jeg har nys indkøbt mig en kødhakker med pølsehorn og den forgangne weekend var sat af til at eksperimentere med at lave mine egne pølser. Hvorfor nu begynde at lave sine egne pølser når discountbutikkerne er overfyldte med pænt indpakkede pølser, der mest adskiller sig fra hinanden ved […]

  • Griltid er pølsetid

    For nogle år siden var jeg en tur i Warsawa og blev meget imponeret over udvalget af pølser. Tænk sig en hel sektion i et supermarkerne fyldt med pølser af alsken slags. Ikke to ens, friske, røgede – ak så mange pølser og så lidt tid.

  • Hjemmelavet pappardelle med grønne asparges

    Hjemmelavet pappardelle med grønne asparges

    Parpadelle med friske asparges til 4 personer, med hjemmelavet parpadelle og billeder af det hele.

  • Hjemmelavet flæskesvær

    Hjemmelavet flæskesvær

    Jeg var oppe hos min slagter for at købe et par svinekoteletter og fik den afskårne svær med. Tid til at lave flæskesvær.

  • Te med vaniliesukker og cognac

    Jeg fik en sjælden trang til en kop te. En simpel ting: Earl Gray og en smule vanilje sukker.

  • Torskerogn med hjemmerørt remoulade og røget silderogn

    Torskerogn med hjemmerørt remoulade og røget silderogn

    Så er det tid til en klassiker. Billig, velsmagende og ikke mindst nem! I stormetropolen hvor jeg bor er vi trods alt ikke store nok til at have vores egen fiskebutik, men der kommer en udfoldelig lastbil forbi en gang om ugen.

  • Mandarinsorbet med kandiseret mandarinskal

    Mandarinsorbet med kandiseret mandarinskal

    Mandarin sorbet kan serveres efter en tung hovedret, for ligesom at lette måltidet lidt. Mandarinsorbet er nem at lave, og kræver få ingredienser.

  • Hjemmelavet rødkål

    Hjemmelavet rødkål

    Hvorfor købe billigt junk-rødkål i supermarkedet, når du nemt kan lave fantastisk hjemmelavet rødkål? I år lavede jeg så en traditionel rødkål, som nemt slår de billige rødkål’er man kan købe i supermarkederne. Hvorfor købe billigt junk-rødkål i supermarkedet, når du nemt kan lave fantastisk hjemmelavet rødkål? I år lavede jeg så en traditionel rødkål, som nemt slår de billige rødkål’er man kan købe i supermarkederne.