Jeg var oppe hos min slagter for at købe et par svinekoteletter og fik den afskårne svær med. Tid til at lave flæskesvær.
Du skal bruge:
Svær (skind fra en gris. Jeg har ikke sat mængde på da fremgangsmåden er den samme, når mængden er inden for rimelighedens grænser.)
Salt.
Eventuelt friske chilier.
Jeg satte en gryde med vand på komfuret, smed en håndfuld friske chilier jeg havde i overskud, og bragte gryden i kog. Da vandet kogte lod jeg sværen glide ned i vandet med et stille svup. Husk et godt svup gør hele forskellen 🙂
Det fik lov til at koge stille og roligt i tyve minutter. Derefter duppede jeg dem tørre på begge sider og dryssede dem med salt. En af dem var knækket under kogningen, så jeg knækkede resten så stykkerne var lige store. Det hele blev placeret i et ovnfast fad og sat ind i en kold ovn. Tændte for ovnen på 220 grader Celsius .
Flere gange undervejs hældte jeg det afsmeltede fedt fra og vendte samtidig flæskesværren så den blev ens stegt. Jeg dryssede let mere salt på undervejs, da afsmeltningen af fedtet fik saltet til at glide af flæskesværren. Jeg vil gætte på at jeg fjernede næsten 2 deciliter fedt undervejs.
De fik næsten en halv time. Da de begyndte at se færdige ud tog jeg en smagsprøve og lod dem få lidt længere tid.
Da de var færdige blev de lagt til afdrypning på et par stykker køkkenrulle. Hvis de har brug for det så giv dem lidt ekstra salt mens de er varme.
Det var uden undtagelse de bedste flæskesvær jeg nogle sinde har smagt. Det er ikke sidste gang jeg skal lave det!
Skriv et svar