Blåbærsorbet er vildt nemt at lave, og smager forrygende. Der er efterhånden rig mulighed for at skaffe blåbær i Danmark. Jeg havde købt udenlandske friske bær i bakke. Alternativer kunne være:
Frosne blåbær, blåbær fra haven, eller selvplukkede blåbær fra den danske natur, eller eventuelt mosebølle, som man kan finde på heden, og som nemt kan bruges som erstatning for blåbær (de fleste kan alligevel ikke se forskel på dem 😉 )
Der findes et par steder hvor man kan købe pluk-selv blåbær i sæsonen også, f.eks Halskenbjerg i Sdr. Omme. Sæsonen varer ca. fra juli til september.
Blåbærsorbet (lidt over en halv liter)
200g blåbær
130g sukker
200g vand
30g glukosesirup
Saften af en halv citron
Vask blåbærrene. Imens tag sukker og vand, og bring det i kog i en lille kasserolle. Lad det koge en 4-5 minutter, og tag det så af varmen, og put glukosesirupen i, og rør rundt til det er opløst.
Lad sirupen køle lidt mere ned, og put så blåbærrene og citronsaften i, og giv det en ordenlig tur med stavblenderen.
Læg mærke til den flotte farve bærrene afgiver.
Køl det ned i køleskabet, og kør det så på en ismaskine. Spis med det samme eller put det i fryseren til senere brug.
Har du ikke en ismaskine, så put det i en flad beholder med låg, og stil det i fryseren. Tag det ud hver 20. minut og rør godt rundt i det, indtil det er så stift man ikke kan røre ordenligt i det mere, og lad det så fryse færdigt.
Når blåbærisen skal bruges så tag den op lidt i forvejen, så den kan få en bedre konsistens. Desuden vil isen smage af mere, hvis den ikke er -18 grader. Server isen når den er ca -12 grader. Ja, jeg ved godt det er svært, så mit bedste råd er at lade den stå lidt inden man begynder at tage af beholderen.
Skriv et svar til Deborah Annuller svar