Jeg er fortiden i Barcelona på en uges hurtig ferie. Solen skinner, maden er god og ikke mindst deres markeder er imponerende. Jeg har besøgt La Boqueria par gange over de sidste par dage og mit trofaste kamera var selvfølgelig med.
Der var spændende udskæringer af kød, som vi sjældent vil opleve i kølediskene rundt om i landet. Store tørrede skinker, snacks der består af frugt, eller min yndling: de lufttørrede skinker. Fisk, frugt, trængsel, lyde og sanse indtryk, så en lille gourmand som jeg fik lys i øjnene og lidt spring i skridtene.
Der rigtig mange turister der sniffer rundt på market med kamera på maven. Yop, jeg var en af dem, men jeg så ikke mange af min medsniffere der faktisk handlede andet end softdrinks eller en gang lufttørret skinke. Jeg skulle handle ind til aftensmad og inden jeg fik set mig om var jeg omringet af poser fyldt med grøntsager, kød, ost og andet godt.
Når jeg nu er i gang med at skrive om luftørret skinke, så havde den første bod jeg kom forbi den bedste snack jeg har oplevet. I en lille papting, der i udformning var identisk med den McD’s serverer pomfritter serverede de istedet lufttørret skinke i mundrette størrelser. 2 euro kostede sådan en. Givet ikke den dyreste, men stadigvæk en perfekt snack!
Jeg fik købte en håndfuld skiver af en del af de pølser du ser ligge øverst – nogle bedre end andre, men stadig en stor smagsoplevelse. Et eller andet sted skulle den lufttørrede sortfods skinke købes og jeg spurgte efter deres bedste og kom afsted med lidt over 50 gram, til en hulens masse penge for så lidt. Men smagsmæssigt var det hele værd.
Hvad er et veldækket bord uden ost? Kan et bord være veldækket uden ost? Jeg er ikke sikker, så hellere lave en helgardering. Lidt til siden fra travlheden lå der en lille ostebutik. Venlig betjening og begejstringen ville ingen ende tage.
I midten af billedet lige til højre for den meget gule stilton kan du se en halv ost. Det er en catalansk ost rullet i rosmarin. Hvem kan ikke lide rosmarin? For mig var det oplagt valg, da netop rosmarin er perfekt til langsomt at afgive sin aroma og smag.
Det var med slet skjult spænding at jeg fik smagt på den da jeg kom hjem. De fleste gange jeg har købt en ost der har trukket i noget eller er rullet i det, så har det næsten ikke afgivet smag. Sådan var det ikke med den her, rosmarin smagen var trængt godt ind i hele osten uden at overdøve. Helt sikker en favorit og der er blevet købt mere af den.
Tid til et billed mere af de mange oste. De gør det så svært at vælge med de store udvalg. Ja, det er hårdt:)
Første dag jeg var på Mercat de la Boqueria, var sent på eftermiddagen og de fleste boder var lukket. Der var stadig mange mennesker men mest i de områder hvor der var butikker åbne, så jeg så lejligheden til at snuppe det her billede.
Med det vil jeg hoppe tilbage til min ferie og de gastronomiske eventyr. Imorgen er det Bar Boqueria der skal besøges på det marked.
Skriv et svar