Andebryst med smørstegte kartofler og bagte rodfrugter

Sprødstegt andebryst

Smørstegte kartofler
Smørstegte kartofler

Sprødstegte andebryster med smørstegte kartofler og bagte rodfrugter. Noget af en titel til en egentlig ret let ret. “Let” som i ikke svær, ikke som i kalorielet. Det sværeste i retten er at få tingene timet, så det hele er færdigt på samme tid.  Rodfrugterne i ovnen er ikke så sarte med tiden, og kartoflerne er egentlig heller ikke, så det kan lade sig gøre, selvom man fumler lidt med tingene.  Hvis du kan finde nogle store andebryster er de noget bedre at bruge end de helt små frosne man tit finder i supermarkederne. Kan du finde nogle på 300+ gram, så er de nemmere at få til at blive saftige.

Kartofler i gryden
Kartofler koges 15 min.

Ingredienser – 4 personer:

Andebryster, ca. 1000g ialt.
1 kg kartofler
1 kg Blandede rodfrugter, f.eks: gulerod, pastinak, løg, rødbede.
frisk timian
olivenolie til rodfrugterne
smør til stegning af kartoflerne.

Rodfrugter i ovnen
Rodfrugter i ovnen

Start med at hakke rodfrugterne i nogenlunde lige store stykker, læg dem i et ovnfast fad, hæld en lille smule olivenolie over, og krydr dem med salt og peber og timian. Sæt dem i en 210 grader varm ovn i den ene side, så der senere er plads til et lille fad med andebrysterne. Rodfrugterne skal have ca 1 time, men der bliver skruet ned for varmen senere.

"Brysterne" ridses og krydres
“Brysterne” ridses og krydres

Vask kartoflere, og sæt dem over at koge 15 minutter. Når de har kogt hældes vandet fra, og de køles ned med koldt vand, så de ikke koger videre. Hæld det kolde vand fra, og stil dem til side.

Rids andebrysterne med en skarp kniv, og krydr med salt og peber. Ridserne skal gå hele vejen igennem fedtet, men kun lige ned til selve kødet.

Andebryster på panden
Andebryster på panden ved svag varme

Andebrysterne lægges på en kold pande, med skindsiden nedaf. De tændes på moderat varme, og man lader langsomt fedtet smelte af dem.

I mellemtiden stiller man ovnen på 160 grader.

Når det meste af fedtet er smeltet af, skrues op for varmen, sådan at andebrysterne kan blive brune. Når de er brune og sprøde på skindsiden, vendes de om på den anden side for at give dem noget farve der, der skal de have ca. 1 minut.

Så tager man andebrysterne,  lægger i et lille ildfast fad, og stiller i den nu 160 grader varme ovn. Der skal de have ca. 15 min, alt efter størrelse og præference for rødt kød.

Smørstegte kartofler
Kartoflerne klar til servering

Når andebrysterne er klar i ovnen, tages de ud, og lægges på et skærebræt i 5 min for at hvile. Imens steges kartoflerne i den overskydende andefedt samt en klat smør. De skal have rimeligt høj varme, så de får lidt farve. Når de er færdige hældes friskhakket timian over, og de er klar til anretning/servering.

Udskæring
Udskæring

Rodfrugterne tages ud af ovnen, og andebrysterne skæres i 5-10mm tykke skiver, og serveres. Velbekomme.

Andebryst med smørstegte kartofler og bagte rodfrugter
Andebryst med smørstegte kartofler og bagte rodfrugter


Udgivet

i

af

Kommentarer

19 svar til “Sprødstegt andebryst”

  1. Signe Avatar

    Hov, hvor er saucen 😉
    Jeg fik lige andebryst forleden, det smager nu skjønt!
    .-= Signe´s last blog ..Chokoladekage med kokoslåg =-.

  2. Randi Lauridsen Avatar

    Hej Lars
    De kartofler ser rigtig lækre ud, og det lyder som en god måde at stege andebryst på, uden de bliver for fede, eller for tørre.
    Det skal prøves ved lejlighed.
    Tak for inspiration.
    Hilsen Randi Lauridsen
    .-= Randi Lauridsen´s last blog ..Ribollita – Take 1 =-.

  3. Klidmoster Avatar

    Laber and! Men jeg siger som Signe – hvor er saucen 😉
    .-= Klidmoster´s last blog ..Hjemmelavet grov sennep =-.

  4. Maja Avatar

    Prøver lige igen – dit kommentarsystem smider mig af ! Vil bare komplimentere dig for de vanvittigt flotte billeder. Hvilket kamera bruger du ?
    .-= Maja´s last blog ..Aktiv rundt og sundt =-.

  5. Lars Avatar

    @Signe, Klidmoster: Dårlig planlægning, vi havde bare intet at lave sauce af, så og jeg synes ikke en opbagt brun sovs var noget jeg gad stå og lave/spise. Det skal ikke ske igen..

    @Maja:
    Du var røget i spam-filteret, hele 3 gange, af en eller anden grund, Akismet plejer ellers at være rigtig god til at gætte hvad der er spam.
    Kameraet jeg bruger er et Canon EOS 500D, her med et 50mm f/1.8 objektiv på, for så kan jeg tage i det lys der nu er i huset, uden blitz.

  6. Maja Avatar

    Tak for info 🙂
    .-= Maja´s last blog ..Aktiv rundt og sundt =-.

  7. eva bye Avatar
    eva bye

    Herligt andebryst – sprang kartoflerne over – saucen absolut ikke nødvendig!

  8. Nadia Avatar
    Nadia

    Bare et godt råd fra en udlært kok- lad anden hvile i mere end 1 min. Så kødsaften kan nå at sprede sig i kødet og derved ikke løbe fra under udskæringeb og derudover også give mere smag.

  9. Nada Louise Cay Avatar

    Har med stor fornøjelse tilberedt andebryst efter dine anvisninger her til aften, tak for god opskrift! Har linket til den i dette indlæg:
    http://lacucinanada.com/2012/09/27/andebryst-m-brasede-sode-kartofler-og-blommesauce/
    – Håber det er ok??

    Mvh La Cucina Nada

  10. Lars Avatar

    @Nadia, jeg retter lige opskriften, godt tip.

    @Nada: Velbekomme, vi er glade for linket, og at du kunne li opskriften.

  11. Nada Cay Avatar

    Det kunne jeg, og mine læsere garanteret også!
    Godt at vi kan deles lidt om tingene – hvorfor opfinde den dybe tallerken flere gange, ikke sandt? 😉

  12. Dennis Hansen Avatar
    Dennis Hansen

    Hej Lars. Kan man godt bruge en rødvinssauce til denne ret, og samme vin til at spise med? 🙂 Glæder mig til at sætte tænderne i det!

  13. Lars Avatar

    @Nada: præcis..

    @Dennis: Du kan sagtens lave en rødvinssauce til, bare pas på den ikke bliver for kraftig, så andens smag bliver overdøvet.. Eller man kan putte mindre sovs på 😉

  14. […] og Morten fra Grydeskeen disker op med både Sprødstegt andebryst og Langtidsstegt […]

  15. […] og Morten fra Grydeskeen disker op med både Sprødstegt andebryst og Langtidsstegt […]

  16. Anja Avatar
    Anja

    Har i rester af and, skal i prøve denne salat 🙂

    Se også opskriften på flæskestegssandwich som er lækker i juledagene 🙂

    http://gomadtilhverdagen.blogspot.dk/2012/12/salat-med-and-bla-ost-og-lun-becon.html

  17. Thomas Avatar
    Thomas

    Jeg synes dog ikke man behøver sauce til andebryst. Confit de Canard er også en fornøyelse av lave og at spise. Velbekomme

  18. […] Jeg har fundet lidt inspiration hos Grydeskeen. […]

  19. […] Jeg fik lige lyst til Waldorfsalat til min hovedret, og så blev jeg ret fristet af den her; Sprødstegt Andebryst | opskrift på andebryst | Hovedretter Namme-nam! Nå, men så skal der noget let til forret. Gerne noget med masser af grøntsager – […]

Skriv et svar til Maja Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *