Tunsalat

Tunsalat på rugbrød

En af de ting min fynske svigerfamilie har fået ind som tradition (og nødløsning) til frokostbordet er tunsalat.  Om det er en udpræget fynsk ret ved jeg ikke, men det er derfra jeg har lært retten at kende.

En af de store fordele ved retten er at den består af ting man ofte har liggende i køkkenet, så når køleskabet ser lidt slunkent ud med pålæg, så kan man lige bikse en hurtig tunsalat sammen til frokosten.

Vi har altid tun i olie stående i skabet, til når vi skal lave en tunsalat, eller Salade Nicoise, og løg har vi også altid. Resten finder vi på undervejs.

Retten kan nemt varieres i forhold til hvad man lige har i køkkenet. Har man f.eks. ikke creme fraice, så bruger man bare lidt mere mayonaise.

Tunsalat in spe

Tunsalat (ca 4 personer):

2 dåser tun i olie (eller vand)

1 løg / 2 skalotteløg

Creme fraice

Mayonaise
Citronsaft  (evt også en smule citronskal)

Salt og friskkværnet peber

 

Dræn tunen for væsken, og hak imens løget fint.  Put alle ingredienserne i en skål og rør godt rundt. Smag på det, og overvej om der skal mere citronsaft eller krydderier i. Er det for tørt, så putter du bare lidt mere mayonaise eller creme fraice i.

Spises på en skive rugbrød.

Relaterede indlæg:

, , ,

One Response to Tunsalat

  1. Merete 14. februar 2013 at 14:20 #

    Min mand har i mange år brugt tunsalaten som en nødløsning til madpakken, når der ikke lige var blevet handlet ind og man stod der med tomme køkkenskabe.
    Det smager skønt og kan varieres på mange måder… 🙂

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This