Hindbærsorbet

Hindbærsorbet er en fantastisk is, der er altid masser af smag i den, og den passer perfekt som dessert, enten alene, eller sammen med f.eks. en brownie. Her i huset, bliver hindbærsorbet nu spist som eftermiddags-snack, dessert, og aftens-kaffe-snack, så den holder ikke længe.

Raspberry sorbet is a fantastic ice cream, always lots and lots of taste and color,  and it is perfect for dessert, either alone, or for instance with brownies. In our household, raspberry sorbet is eaten as afternoon snack, dessert, evening-coffee-snack, so it never lasts long.

Heldigvis er ingredienserne rimeligt billige til isen. Supermarkederne har tit frosne grøntsager og bær på tilbud for 4-5 poser for en halvtredser, så jeg snupper altid lidt bær i kurven, sammen med de frosne grøntsager jeg alligevel skal bruge til andre retter.

Hindbærsorbet (ca 2 liter):

500 g vand
500 g sukker
saften fra 1 citron
600 g hindbær (optøede hvis frosne)
1.25 pasteuriseret æggehvide (passer med de bægre man køber)

Bruger du ismaskine, så kontroller din ismaskine kan lave så meget is, ellers kan man f.eks. halvere opskriften.

Hæld vandet og sukkeret i en gryde, og kog det op, og lad det simre ca. 5 minutter. Lad det derefter blive lunkent, og hæld så citronsaft og hindbær i, og giv det en tur med en stavblender.

Er du ikke til hindbærkerner i din is (eller imellem dine tænder), så kan man tage de optøede hindbær, og trykke igennem en si med en ske, før man bruger dem. Det giver en meget lækrere konsistens på sorbeen, så selvom det tager lidt tid, så synes jeg det er arbejdet værd.

Når det hele så er blandet sammen, så skal det køles ned, og så skal det køres i ismaskinen. Imens ismaskinen kører, tager man æggehviden og pisker helt stiv, og når ismaskinen er ved at være færdig, så blander man den piskede æggehvide i massen. Det giver en helt anden og meget luftig konsistens af den færdige is. Hæld isen i frysebeholdere, og frys dem nogle timer eller dage til de skal bruges. Isen kan holde sig et par uger i fryseren.

Har du ingen ismaskine (endnu), så hæld hindbærmassen i beholder, og stil den i fryseren, og rør i den hver halve time til den er ved at være godt grødet. Hæld så den piskede æggehvide i, og lad hindbærsorbet’en fryse helt.

Velbekomme!

 

Relaterede indlæg:

, , , , ,

29 Responses to Hindbærsorbet

  1. Michael Jensen 16. februar 2009 at 21:32 #

    Fantastisk is,, klart en is der står øverst på listen over de is jeg elsker,,
    jeg tilføjede 1,25 ekstra æggehvide,, for elsker luftige is, dette gjorde at den stort bare var at tage ud fra fryseren, og scoope løs,, og ind igen,, dette bevirker ingen risiko for krystal dannelse, når man skal vente på at den tøer op, og fryser den igen,,,

    man kan gøre sig selv den tjeneste, hvis man ikke gider at presse de hindbær, igennem en si,,, så blend det hele, og si det gennem et klæde,,, den bliver stadig god,,, begge processer er prøvet, og forskel i smag og konsistens er meget lille

    Summa sumarum

    FANTASTISK IS,,

  2. Line 29. december 2009 at 18:59 #

    lyder lækkert… hvor lang tid tager det at lave den?

  3. Lars 29. december 2009 at 22:10 #

    Har du en ismaskine tager den ca. 1 time at lave, incl tiden i ismaskinen. Derefter plejer jeg at fryse den nogle timer, for at hærde den yderligere, da jeg synes den er lidt tynd direkte fra ismaskinen.

    Skal du bruge den til et arrangement, så ville jeg lave den aftenen før, eller om morgenen samme dag, og smide den i fryseren til den skulle bruges.

    Har du _ikke_ en ismaskine, så lav den aftenen før, så du er sikker på at den når at fryse, og husk at røre godt i den, som beskrevet.

  4. daniel dinesen 9. februar 2010 at 00:17 #

    prøv og kom noget rød peber i hindbær sorbet det smager intet mindre end fantastisk og giver en helt utrolig smags oplevelse

  5. Lars 9. februar 2010 at 00:24 #

    @Daniel, det lyder rigtig spændene, det vil jeg prøve næste gang.

  6. Johnni 25. marts 2010 at 02:41 #

    Hvor meget rød peber vil du anbefale at bruge til 600 g bær???

  7. Anja 27. maj 2010 at 18:20 #

    Er netop gået i køkkenet for at eksperimentere med denne favorit is! 😀
    – Glæder mig vildt til at smage resultatet 😛

  8. Lars 29. maj 2010 at 11:34 #

    @Anja: Jeg håber det smagte :)

  9. Lotte 9. juni 2010 at 20:24 #

    Lavede denne skønne og friske dessert for nogle weekender siden, da vi havde gæster. Jeg har ingen ismaskine, men det gik nemt alligevel. Jeg lavede den nogle dage før vi fik gæster. Alle var vilde med sorbeten. Så tusind tak for opskriften:-)

  10. Camilla 12. februar 2011 at 12:38 #

    Hej. Jeg vil gerne lave denne is, men der er en ting jeg er i tvivl om. Når man bruger frosne bær, mener jeg de altid skal koges først for at slå eventuelle bakterier ihjel. Kan man koge dem inden man hælder dem i det lunkne vand og sukker? Mvh Camilla

  11. Lars 13. februar 2011 at 17:44 #

    @Lotte: velbekomme

    @Camilla: Det kan du sagtens

  12. Maria 13. april 2011 at 08:33 #

    Rigtig lækker sorbet. Min var dog rigtig lang tid at fryse (har ingen ismaskine), og jeg rørte i det igennem lang tid. Dog synes jeg ikke man kunne smage hindbæren så meget, der var lidt for meget sukker i, så næste gang vil jeg ikke komme så meget sukker i.

  13. Tobias 4. marts 2012 at 20:32 #

    Rigtig god opskrift. Man skal helt klart lave den dagen før og putte den i fryseren, konsistens og smag er efter min mening meget bedre når den har været frosset.

  14. Sanne 27. juli 2012 at 01:14 #

    TAK for en super opskrift, jeg har fulgt den til punkt og prikke og aldrig har vi ået bedre sorbet her i huset. Jeg lavede den af friskplukkede bær. Smagen var utrolig kraftig og smagte hele tiden af mere. Uhm.

  15. Sanne 29. juli 2012 at 11:24 #

    Jeg sigtede det hele efter det var færdigt, altså før det skulle køles, det var meget lettere.

  16. Charlize01 8. august 2012 at 13:02 #

    kan man lave den 2 dage i forvejen, får gæster fredag aften til sushi og tænker det ku være lækkert sdom dessert…

  17. Lars 8. august 2012 at 13:07 #

    @Maria, hvis man har søde hindbær, så skal der selvfølgelig mindre sukker i.

    @Tobias, enig, og det er også nemmere på dagen hvor man skal bruge den

    @Sanne: velbekomme.. det er nemlig en rigtig god smag man får.

    @Charlize01: man kan sagens lave den 2 dage i forvejen. Hvis den er helt frossen hård, så kan du lægge den i køleskabet et kvarters tid inden brug, så bliver den lidt blødere. Jeg tester altid lige med en ske om den er til at bruge direkte fra fryseren før vi spiser hovedretten.

  18. Ninna 17. februar 2013 at 17:29 #

    Hej!

    Er i gang med at lave din is, men blev i tvivl om hvad 1,25 pasteuriseret æggehvide betyder? Har købt sådan en pakke med 4 bægre i og der står at 3 af dem svarer til 1 dl.

    • Lars 18. februar 2013 at 18:37 #

      Hej Ninna,

      Når jeg køber æggehvider i de små bægre, så svarer 1 bæger til 1,25 æggehvide, derfor den mængde. Du kan sagtens bruge 1 eler 1½, hvis du har det istedet. Eller helt undvære, men så bliver isen noget mere koncentreret både i form og smag.

  19. Kusuma 10. april 2013 at 21:53 #

    Hej Lars

    Dejligt med en nem og overskuelig opskrift på noget så lækker som sorbet.
    Jeg skal bruge denne sorbet i morgen kl. 13 og massen bliver først lagt i fryseren kl. 9.30.
    Kan det nå at blive til noget på den korte tid?

    Mvh Kusuma

  20. Kasper 4. juni 2013 at 21:56 #

    Dejlig nem opskrift, dog er jeg enig med Marias indlæg ovenfor, der er alt for meget sukker i opskriften. Jeg brugte flormelis (det var det, vi lige havde i huset) og en almindelig pakke frosne bær fra supermarkedet, og isen smager nærmest kun er flormelis. :p Men jeg vil helt sikkert gentage eksperimentet og så bruge mindre sukker, konsistensen er helt i top.

  21. Malene 9. marts 2014 at 12:13 #

    Mega lækker is. Dejlig nem at lave. Den tager ikke særlig lang tid at lave.
    Kan helt klar anbefales.

  22. Mari 19. juli 2014 at 15:43 #

    Skøn, skøn is! Er blevet lavet mange gange herhjemme.

  23. Jytte 27. august 2014 at 14:45 #

    Købte min egen ismaskine i foråret, og resultatet bliver noget helt andet end blot ved at fryse det i fryseren – kan virkelig anbefales. Brugte denne opskrift (med lidt mindre sukker) i weekenden til gæster og de var vildt imponerede over resultatet.

    Mvh Jytte

  24. lullu 13. april 2016 at 16:41 #

    Er det en fejl der står 500 gram vand og ikke 500 dl vand?

    • Lars Kiilerich 5. maj 2016 at 17:27 #

      Nej det er ikke en fejl. 500g vand er 5 dl, men jeg synes det er nemmere at veje det hele.

    • Jannick 5. maj 2016 at 21:20 #

      500 g vand = 500 ml eller en ½ L eller igen 5 dl. De 500 dl du skriver bliver til 50 L. 😉

Trackbacks/Pingbacks

  1. Is på en kold dag ! | Mies - 24. februar 2011

    […] I går gik jeg i krig med at lave min første sorbet. Elsker sorbet, så tænkte at det var jeg nød til at prøve at lave. Jeg fandt en opskrift her. […]

  2. SOMMERFERIE og hindbærsorbet! « foodinmybelle - 7. juni 2013

    […] processen lidt mere krævende – men det kan sagtens lade sig gøre. Jeg fandt inspiration her, hvor man også kan finde instruktioner til […]

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This