29 Responses to Hindbærsorbet
Trackbacks/Pingbacks
-
Is på en kold dag ! | Mies -
24. februar 2011
[…] I går gik jeg i krig med at lave min første sorbet. Elsker sorbet, så tænkte at det var jeg nød til at prøve at lave. Jeg fandt en opskrift her. […]
-
SOMMERFERIE og hindbærsorbet! « foodinmybelle -
7. juni 2013
[…] processen lidt mere krævende – men det kan sagtens lade sig gøre. Jeg fandt inspiration her, hvor man også kan finde instruktioner til […]
Fantastisk is,, klart en is der står øverst på listen over de is jeg elsker,,
jeg tilføjede 1,25 ekstra æggehvide,, for elsker luftige is, dette gjorde at den stort bare var at tage ud fra fryseren, og scoope løs,, og ind igen,, dette bevirker ingen risiko for krystal dannelse, når man skal vente på at den tøer op, og fryser den igen,,,
man kan gøre sig selv den tjeneste, hvis man ikke gider at presse de hindbær, igennem en si,,, så blend det hele, og si det gennem et klæde,,, den bliver stadig god,,, begge processer er prøvet, og forskel i smag og konsistens er meget lille
Summa sumarum
FANTASTISK IS,,
lyder lækkert… hvor lang tid tager det at lave den?
Har du en ismaskine tager den ca. 1 time at lave, incl tiden i ismaskinen. Derefter plejer jeg at fryse den nogle timer, for at hærde den yderligere, da jeg synes den er lidt tynd direkte fra ismaskinen.
Skal du bruge den til et arrangement, så ville jeg lave den aftenen før, eller om morgenen samme dag, og smide den i fryseren til den skulle bruges.
Har du _ikke_ en ismaskine, så lav den aftenen før, så du er sikker på at den når at fryse, og husk at røre godt i den, som beskrevet.
prøv og kom noget rød peber i hindbær sorbet det smager intet mindre end fantastisk og giver en helt utrolig smags oplevelse
@Daniel, det lyder rigtig spændene, det vil jeg prøve næste gang.
Hvor meget rød peber vil du anbefale at bruge til 600 g bær???
Er netop gået i køkkenet for at eksperimentere med denne favorit is! 😀
– Glæder mig vildt til at smage resultatet 😛
@Anja: Jeg håber det smagte 🙂
Lavede denne skønne og friske dessert for nogle weekender siden, da vi havde gæster. Jeg har ingen ismaskine, men det gik nemt alligevel. Jeg lavede den nogle dage før vi fik gæster. Alle var vilde med sorbeten. Så tusind tak for opskriften:-)
Hej. Jeg vil gerne lave denne is, men der er en ting jeg er i tvivl om. Når man bruger frosne bær, mener jeg de altid skal koges først for at slå eventuelle bakterier ihjel. Kan man koge dem inden man hælder dem i det lunkne vand og sukker? Mvh Camilla
@Lotte: velbekomme
@Camilla: Det kan du sagtens
Rigtig lækker sorbet. Min var dog rigtig lang tid at fryse (har ingen ismaskine), og jeg rørte i det igennem lang tid. Dog synes jeg ikke man kunne smage hindbæren så meget, der var lidt for meget sukker i, så næste gang vil jeg ikke komme så meget sukker i.
Rigtig god opskrift. Man skal helt klart lave den dagen før og putte den i fryseren, konsistens og smag er efter min mening meget bedre når den har været frosset.
TAK for en super opskrift, jeg har fulgt den til punkt og prikke og aldrig har vi ået bedre sorbet her i huset. Jeg lavede den af friskplukkede bær. Smagen var utrolig kraftig og smagte hele tiden af mere. Uhm.
Jeg sigtede det hele efter det var færdigt, altså før det skulle køles, det var meget lettere.
kan man lave den 2 dage i forvejen, får gæster fredag aften til sushi og tænker det ku være lækkert sdom dessert…
@Maria, hvis man har søde hindbær, så skal der selvfølgelig mindre sukker i.
@Tobias, enig, og det er også nemmere på dagen hvor man skal bruge den
@Sanne: velbekomme.. det er nemlig en rigtig god smag man får.
@Charlize01: man kan sagens lave den 2 dage i forvejen. Hvis den er helt frossen hård, så kan du lægge den i køleskabet et kvarters tid inden brug, så bliver den lidt blødere. Jeg tester altid lige med en ske om den er til at bruge direkte fra fryseren før vi spiser hovedretten.
Hej!
Er i gang med at lave din is, men blev i tvivl om hvad 1,25 pasteuriseret æggehvide betyder? Har købt sådan en pakke med 4 bægre i og der står at 3 af dem svarer til 1 dl.
Hej Ninna,
Når jeg køber æggehvider i de små bægre, så svarer 1 bæger til 1,25 æggehvide, derfor den mængde. Du kan sagtens bruge 1 eler 1½, hvis du har det istedet. Eller helt undvære, men så bliver isen noget mere koncentreret både i form og smag.
Hej Lars
Dejligt med en nem og overskuelig opskrift på noget så lækker som sorbet.
Jeg skal bruge denne sorbet i morgen kl. 13 og massen bliver først lagt i fryseren kl. 9.30.
Kan det nå at blive til noget på den korte tid?
Mvh Kusuma
Dejlig nem opskrift, dog er jeg enig med Marias indlæg ovenfor, der er alt for meget sukker i opskriften. Jeg brugte flormelis (det var det, vi lige havde i huset) og en almindelig pakke frosne bær fra supermarkedet, og isen smager nærmest kun er flormelis. :p Men jeg vil helt sikkert gentage eksperimentet og så bruge mindre sukker, konsistensen er helt i top.
Mega lækker is. Dejlig nem at lave. Den tager ikke særlig lang tid at lave.
Kan helt klar anbefales.
Skøn, skøn is! Er blevet lavet mange gange herhjemme.
Købte min egen ismaskine i foråret, og resultatet bliver noget helt andet end blot ved at fryse det i fryseren – kan virkelig anbefales. Brugte denne opskrift (med lidt mindre sukker) i weekenden til gæster og de var vildt imponerede over resultatet.
Mvh Jytte
Er det en fejl der står 500 gram vand og ikke 500 dl vand?
Nej det er ikke en fejl. 500g vand er 5 dl, men jeg synes det er nemmere at veje det hele.
500 g vand = 500 ml eller en ½ L eller igen 5 dl. De 500 dl du skriver bliver til 50 L. 😉