Granatæbler, denne underlige frugt, med de søde kerner der smager fortrinligt. Jeg faldt over en flok af disse ‘æbler’ den anden dag i Bazaar Vest, hvor jeg var ude at købe noget lammekød.
Når jeg er i Bazaar Vest, kræver det en tur igennem alle grønthandlerne, de har altid nogle spændende og billige varer til salg. Denne dag faldt jeg over 2 kg granatæbler til 30 kroner. Et fund til pengene , så jeg købte 2 kg. Hvad jeg skulle bruge dem til anede jeg ikke endnu.
Derhjemme blev det første æble flækket, og kernerne pillet ud, så børnene kunne smage lidt på dem.. Der blev dog ikke meget til mig, da granatæblet faldt i rimeligt god jord hos børnene.
Efter lidt research, blev det til at jeg ville lave granatæble sorbet af nogle af æblerne. Mest fordi jeg laver is af en rigtig meget af den frugt jeg får fat i, men også fordi jeg synes den kraftige røde farve på saften i granatæblerne kunne være sjov at lave en is med.
Det skulle vise sig senere at farven blev endnu mere pink end jeg forventede.
Af selve frugten er det kun kernerne man spiser. De indeholder en lillebitte sten hver, den spiser man bare med. Det er lidt arbejdsintensivt at få kernerne ud, uden at de allesammen smatter ud. Jeg ville gerne bruge alle kernerne, men ikke det hvide som sidder omkring dem, det er ret bittert. Et trick er at smide det hele i en skålfuld vand, da kernerne synker, og skallen flyder. Jeg bruger normalt bare hænderne, da det er stille og roligt pillearbejde, som (af uvisse årsager 😉 ) holder børnene beskæftiget.
Granatæble sorbet
3 store granatæbler, eller 4 små
saften af 1 citron
300 g vand
200 g sukker
50 g glukosesirup eller flydende honning.
Tag stavblenderen frem, giv kernerne fra granatæblerne en tur, og så hæld dem igennem en si. Pres den resterende masse med en ske, for at få det sidste saft presset ud af dem.
Varm vandet og sukkeret op i en kasserolle, og lad det koge i 4-5 minutter. Hæld glukosesiruppen i, rør rundt, og lad det køle lidt af.
Hæld granatæblesaften i sukkerlagen, og stil det i køleskabet, til det er koldt.
Frys massen på din ismaskine (hvis du har en), og spis den med det samme, eller stil den i fryseren til den skal bruges. Denne is “bør” ikke blive ret stiv, selvom den er helt frossen, men er den bundfrossen, og helt umulig at hakke i, så tag den ud af fryseren 10-20 minutter før du skal spise den.
Har du ikke en ismaskine, så kan du hælde isen i en flad plastbeholder, og stille den i fryseren. Man skal så tage den ud hver halve time, og røre over det hele i den. Dette gentages indtil isen er helt frossen. På den måde får man en fin sorbet alligevel, men den får ikke den samme silkebløde konsistens som ismaskinen giver.
Frederikke kunne ikke lige vente på at jeg fik øst op, så hun tyvstartede.
Skriv et svar