
½ kanin 1 stort bundt frisk timian 2 fed hvidløg 1/4 liter piskefløde 3 store gulerødder 4 portobello svampe 1 mellemstort løg1 limefrugt Balsamico Jomfru olivienolie
Redskaber:
1 gryde, der kan tåle at gå i ovnen, med låg eller et ovnfast fad der kan dækkes med staniol
Fremgangsmåde:
Tænd oven på 180 grader celcius.
Lav en vinagrette på 1 del limejuice og 2 dele olie ved at hælde det i en lukket beholder og ryste godt. Smag til med salt og en anelse peber.
Sæt gryden på komfuret og lad den blive godt varm. Partér kaninen i mindre stykker.
Gnid stykkerne godt med salt og peber. Brun dem godt, men ikke i for lang tid.
Tag stykkerne op og læg dem til side indtil videre.
Hak løget fint. Gulerødderne skal hakkes i grove stykker. Portebello svampene rives i store stykker. Hvidløg pilles og kvases med den flade side af et knivblad.
Sautér løgene indtil de begynder at blive klare. Brun gulerødderne et kort stykke tid og tilsæt svampe og timian. Lad det stege lidt under omrøring.
Læg kødet tilbage i gryden. Tilsæt fløde og hvidløg. Rør det hele sammen ganske hurtigt. Læg låget på gryden og stil den i oven. Lad den stå der i ca. en time.
Tag gryden ud af ovnen. Smag til med salt og peber. Anret på en tallerken. Jeg har en lille plastikflaske med tud jeg bruger til at køre vinagretten hurtigt rundt over tallerknen.
Riv lidt skal fra limefrugt over.
Serveres straks.
No comments yet.