Braiseret kanin med svampe og gulerødder

Min kammerat og jeg var et hurtigt smut i den nærmeste Irma hvor vi i køledisken faldt over en "halv fransk kanin". De kvikke bemærkninger fløj rundt mens vi med en undertrykt latter, prøvede at finde ud af hvordan man se om en kanin er halv fransk. I skulle nok have været der, men udfra devicen at råvare der får dig til at komme i godt humør også giver et strålende resultat, valgte vi den halve franske kanin til aftens måltid. Nogle timer efter, da vi endeligt havde forstået at navnet for den ikke havde noget med hvor den kom fra, var kaninen færdig. Sikke en oplevelse. Saftig, enkel i smagen og dog gennemtrængende. Ingredienser:
½ kanin 1 stort bundt frisk timian 2 fed hvidløg 1/4 liter piskefløde 3 store gulerødder 4 portobello svampe 1 mellemstort løg1 limefrugt Balsamico Jomfru olivienolie

Redskaber:
1 gryde, der kan tåle at gå i ovnen, med låg eller et ovnfast fad der kan dækkes med staniol


Fremgangsmåde:

Tænd oven på 180 grader celcius.

Lav en vinagrette på 1 del limejuice og 2 dele olie ved at hælde det i en lukket beholder og ryste godt. Smag til med salt og en anelse peber.

Sæt gryden på komfuret og lad den blive godt varm. Partér kaninen i mindre stykker.
Gnid stykkerne godt med salt og peber. Brun dem godt, men ikke i for lang tid.
Tag stykkerne op og læg dem til side indtil videre.
Hak løget fint. Gulerødderne skal hakkes i grove stykker. Portebello svampene rives i store stykker. Hvidløg pilles og kvases med den flade side af et knivblad.
Sautér løgene indtil de begynder at blive klare. Brun gulerødderne et kort stykke tid og tilsæt svampe og timian. Lad det stege lidt under omrøring.

Læg kødet tilbage i gryden. Tilsæt fløde og hvidløg. Rør det hele sammen ganske hurtigt. Læg låget på gryden og stil den i oven. Lad den stå der i ca. en time.

Tag gryden ud af ovnen. Smag til med salt og peber. Anret på en tallerken. Jeg har en lille plastikflaske med tud jeg bruger til at køre vinagretten hurtigt rundt over tallerknen.
Riv lidt skal fra limefrugt over.
Serveres straks.

Relaterede indlæg:

, , , , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This