Jeg havde fået vristet en frisk and ud af min lokale kødpusher til at lave en omgang confit de canard. Inden i den lå indmaden og ventede på at blive til fond og så slog tanken mig. Andelever – en delikatesse og meget hurtigt udset til at være min frokost.
Efter at have parteret en and, sat over til fond på skroget og sat de gode dele over i eget fedt, ja så var sulten stor og utålmodigheden høj. God mad kan være meget simpel at lave. Få råvarer, behandlet simpelt og hurtigt at lave.
I køleskabet stod der en glad piskefløde, et ensomt skalotteløg og på krydderhylden et fed hvidløg. Udover salt, peber og lidt smør, var det alt hvad der skulle til for at få andeleveren til at blive et godt frokost måltid med klassiske smage.
Andeleveren blev renset for hinder og andet stads. Der skal kun være lever, så det er ikke er nogle ubehageligheder når vi sætter tænderne i retten. Derefter blev den skåret forsigtigt i mindre stykker.
Derefter drysses stykkerne med salt og frisk knust peber. Husk at frisk knust peber er så meget mere smagsmæssigt end den stødte man kan købe sig til. Knus din peber selv og få en overraskelse!
Jeg hakkede det ensomme skalotteløg rigtig fint. Satte en kasserolle over på blusset og tændte det på fuld drøn.
Nu til cowboy tricket. Hak et hvidløg fint. Drys en lille smule (og kun en lille smule) over hvidløgene. Derefter tvære du knivsbladet igennnem hvidløget indtil det er blevet til en lind masse. Salte virker som slibemiddel.
På den her måde får du den gode smag af hvidløg, uden du kommer til at tygge på klumper af det. Det behøver heller ikke at skulle have så lang tid før det er blevet en del af retten, så det er et rigtig godt lille trick.
Kasserollen skulle gerne være blevet rigtig godt varm. Den skal ikke være rygende, bare rigtig godt varm. Smid en lille klump smør ned i den og lad så den hakkede andelever følge efter og rør rundt. Stykkerne skal lige nå at få farve.
Put skalotteløgene og hvidløget ned til leveren og rør rundt.
Hæld et skvæt fløde, hellere for lidt end for meget, ned til lækkerierne og lad den reducere indtil den bliver tyk og cremet. For lige at forklare hvorfor du skal være forsigtig med mængden af fløde. For meget fløde og du risikere at leveren får for meget. Det er meget bedre at bruge for lidt fløde og så give den et skvæt mere. På den måde har du bedre styr på forløbet.
Når den der tykke og cremede konsistens er opnået – så op i en lille tallerken og drys lidt timian over. Jeg havde ingen frisk timian, så jeg snød og brugte lidt tørret. Det gjorde ikke noget ved smagen.
Serveres med et stykke brød til.
Skriv et svar