Her om sommeren er det simple nogle gange det bedste. Jordbærrene i dette indlæg er plukket lige ude i haven, og skal spises direkte fra skålen, med mælk fløde, eller evt en frisk sauce sabayonne.
Sabayonne er egentlig en italiensk dessertsauce, som laves med moscato d’Asti eller marsala. Skal den være lidt friskere, så bruger man en hvidvin.
- Jordbær nok til at fylde 4 glas, helst ved stuetemperatur
- 80 g hvidvin
- 40 g sukker
- 4 æggeblommer
- Skær jordbærrene i mundrette stykker, og fordel dem i glassene.
- Hæld de resterende ingredienser i en skål, og stil den over et vandbad og varm forsigtigt imens du pisker med et piskeris. Der bør begynde at skumme helt vildt. Pisk videre indtil skummet får en god tyk konsistens, og lyder hul, når man banker piskeriset i bunden af skålen.
- Fyld den nu lune sauce sabayonne over jordbæene med en ske, og server med det samme.
Skriv et svar