Roskilde dyrskue 2011 og Unika oste fra Arla

Dagen har været tilbragt på Roskilde dyrskue 2011. Det kunne rent faktisk ikke være mere passende en for en madblogger at besøge et dyrskue. Hvis nogle har glemt det så er det dem der laver vores råvarer der deltager.

Slagteren på Kultorvets helstegt pattegris
Slagteren på Kultorvets helstegt pattegris

 

Roskilde dyrskue og Arla havde spurgt Mad+Medier om de kunne finde ud af om der var madbloggere der havde lyst til at besøge Roskilde dyrskue og få en smagsprøve fra Arlas Unika oste. Arlas Unika oste har jeg smagt før ved et tidligere Arla arrangement og de er bare gode.

Vi blev modtaget ved porten af Mogens der var vores guide gennem dagen og som udviste stort engagement hele dagen. Vidensdeling stod højt på dagsorden og jeg var ikke i tvivl om at dem der deltog var stolte af deres erhverv.
Efter en kort går tur kom vi frem til oplevelses hallen hvor vi hilste pænt på de andre fremmødte og ikke mindst på folkene bag. Vi blev sat ved et bord hvor der stod et udvalg af oste. Vi blev guidet gennem de forskellige oste. De var alle gode og en oplevelse. Specielt Gnallingen (den lille nederste højre hjørne på nederste ostebilled) og Høgelundgaard Sønderjysk blå (blå skimmlen) var mine store favoriter.

Skærebræt med Arla Unika oste
Skærebræt med Arla Unika oste
Tallerken med Arla Unika oste
Tallerken med Arla Unika oste
Tallerken med Arla Unika oste
Tallerken med Arla Unika oste

Til ostene blev der serveret dansk producerede vine.

 

Til osten fra Arla Unika blev der serveret dansk produceret vin
Til osten fra Arla Unika blev der serveret dansk produceret vin
Til osten fra Arla Unika blev der serveret dansk produceret rødvin
Til osten fra Arla Unika blev der serveret dansk produceret rødvin

Derefter fulgte Mogens os rundt gennem de forskellige områder med kvæg. Det var et fantastisk engagement og helt rart at høre fra en der har arbejde med landbrug hele sit liv. Der lå en faglig og ikke mindst stolthed over tilhørsforholdet til landbruget som kun aftvang en naturlig respekt.

Kostald på Roskilde dyrskue 2011
Kostald på Roskilde dyrskue 2011
Sortbrogede malkekvæg
Sortbrogede malkekvæg
Kalv på Roskilde dyrskue
Kalv på Roskilde dyrskue

I disse dage hvor økologi, sæsonbestemt og bæredygtighed er gået hen og er blevet modeord som byboere smider om sig mens de køber plastik omsvøbte fødevare fra udlandet i discountbutikkerne var det rart at møde et fag som har været med til bygge dette land og historisk set har været hovederhvervet for langt størstedelen af vores forfædre.
Et stolt fag, der selvfølgelig har sine problemer, men som dog ved innovation har været med til at brødføde en befolk der siden 1940 til 2007 er blevet 1.603.000 personer (se tallene her på side 3 fra Danmarks Statistik)  flere og ikke mindst har stået for en stor del af vores eksport.

Roskilde dyrskue 2011 var godt besøgt
Roskilde dyrskue 2011 var godt besøgt

Ingen der laver et stort udendørs arrangement kunne have været mere heldig med vejret. Varmt med en svag brise og dog ikke så varmt at det ikke var til at være der.  Efter vi var blevet vist rundt, blev der budt på frokost. Her var hyggen i højsædet og det kunne ikke være foregået i bedre selskab.
Efter frokost havde vi resten af dagen til at gå rundt og suge oplevelser til os.

Føl - Roskilde dyrskue 2011
Føl – Roskilde dyrskue 2011
Slagteren på kultorvet igang med at stege svinemørbrad
Slagteren på kultorvet igang med at stege svinemørbrad
Sort byg fra Mørdrupgård
Sort byg fra Mørdrupgård
Mulighed for at male dit eget korn
Mulighed for at male dit eget korn
Fremvisning af køer
Fremvisning af køer
Danske jordbær
Danske jordbær
Kornets dag, brød
Kornets dag, brød

Roskilde Dyrskue 2011 startede her i dag d. 3 juni og forsætter weekenden over. Vejrudsigten lover at det gode vejr forsætter, så bor du i nærheden er det en god oplevelse for hele familien.

 

 

 

 

 


Udgivet

i

af

Kommentarer

5 svar til “Roskilde dyrskue 2011 og Unika oste fra Arla”

  1. Erland Avatar

    Sikket et svin…den gad jeg godt have lidt af.
    Ser ud til det var en god dag.
    Jeg har brugt noget af dagen på at lave mine første pølser 🙂 🙂

    /Erland

  2. Morten Avatar

    Det var en god dag i selskab med andre bloggere:)

    Erland, hvad tid skal vi allesammen komme og smage dine pølser?:)

  3. Erland Hansen Avatar

    Tror lige jeg skal have styr på teknikkerne og sikkerheden før du skal smage 🙂

  4. Morten Avatar

    altså Erland!:) Så bliver jeg jo nød til selv at gå igang:)

  5. […] havde mødt før og fik hilst pænt på Mikkel Friis-Holm som jeg sidste mødte som deltager på Roskilde dyreskue 2011.Madblogger taget på fersk gerningMen der er ikke noget som chokolade der får glæden frem. Det […]

Skriv et svar til Erland Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *