Rødkålssalat er måske lidt overset. Når man nu skal have vinterens fede mad som f.eks flæskesteg, så er det jo oplagt med brun sovs, brune kartofler, og varm rødkål.
Jeg synes bare tit det hele bliver lidt tungt, så man kunne jo lige erstatte den tunge rødkål med en lidt friskere version, nemlig rødkålssalaten.
Denne salat er fantastisk til at modspille det ofte fede vintermad, og så smager den jo rigtig godt samtidigt.
Rødkålssalat med appelsin og valnødder.
4 personer
Rødkål, ca 400 gram, eller hvad man nu lige synes passer, salat laver jeg altid på slump.
2 appelsiner
en håndfuld valnøddekerner
Pil de yderste blade af rødkålen, smid dem væk Vask resten af kålhovedet.
Skær derefter et stort stykke af rødkålen, og skær det i tynde strimler. Rødkål er ret groft, så de tynde strimler gør det lidt mere delikat.
Skær skrællen af appelsinerne med en kniv. Det skal være så dybt at den hvide hinde på bådene ikke er tilbage. Skær appelsinerne i skiver. Brug en skarp kniv, da de ellers kan smatte noget ud.
Put den skårne kål i en skål, drys halve valnøddekerner over, og pynt med appelsinskiverne. Er der noget appelsinsaft tilbage på skærebrædtet, så hæld det over også, eller benyt det i vinaigretten.
Vinaigrette
1 del honning
1 del rødvinseddike
3 dele olivenolie
salt + peber
Hvis man ønsker en dressing på sin salat, så er en lille hurtig vinaigrette ej at foragte. Denne vinaigrette indeholder honning, så den giver lidt sødme til rødkålen, så bitterheden fra valnødderne ikke bliver for dominerende.
Skriv et svar