Ligesom den anden rødkålssalat med appelsin og valnødder er denne rødkålssalat en herlig forfriskende salat at få på bordet. Rødkålssalat er nu alligevel noget mere frisk end en tung herregårdsrødkål.
Rødkålssalat:
400g rødkål (meget cirka)
1æble
1 lille pakke rosiner (20 gram) (eller hvad man lige synes passer.
Rosinerne kan skiftes ud med andet sødt, f.eks. tranebær.
Snit rødkålen fint, skræl æblet, og skær det i både, og skær dem i tynde skiver på tværs.
Vend rødkål, rosiner, og æble sammen i en skål.
Synes man salaten bliver for grov, kan man rive æblet, og rødkålen på et rivejern, så bliver det noget mindre stykker. Har man en mandolin, så er den ideel at bruge her.
For at æblerne ikke bliver brune, så hælder jeg en syrlig vinagrette over.
“Vinagrette”:
1 del honning
1 del citronsaft
3 dele olivenolie
salt + peber
Rystes sammen i en dressingflaske, eller f.eks en melhævner, og hældes over salaten.
Skriv et svar