Tag: løg
-
Tartar med peberrod, æggeblomme, rå løg og kapers
Folk enten elsker eller hader tartar. For nogle er tanken om det rå oksekød eller den rå æggeblomme frastødende, men for os andre er det en delikatesse ud over alle grænser.
-
Hakkebøffer med brun sovs og kartofler
En klassiker i det danske køkken! Hakkedrenge med hele molevitten. Selv om madvanerne hertil lands har udvidet sig kraftigt siden min barndom, så kan en god hakkedreng eller andre af de gamle klassikere stadig få øjnene til at lyse og sætte forventningens glæde op. Det oser af hjemmets madgryder, hygge og gode minder.En klassiker i det danske køkken! Hakkedrenge med hele molevitten. Selv om madvanerne hertil lands har udvidet sig kraftigt siden min barndom, så kan en god hakkedreng eller andre af de gamle klassikere stadig få øjnene til at lyse og sætte forventningens glæde op. Det oser af hjemmets madgryder, hygge og gode minder.
-
Texturas eksperiment 01: Tomatsalat med hjemmelavet feta
Det har været overvældende at skulle gå igang med at eksperimentere og lege med mit nye Texturas sæt (link her). I modsætning til når jeg normalt er i køkkenet er det med elementer jeg kender, varme, kulde, fugtighed, tørhed, surt, sødt og alle de ting vi normalt associerer med at fremtrylle velsmag, så er dette er ukendt område.
-
Pariserbøf
Man sidder der, på et et eller andet spisested til en frokost med venner, familie, eller i anden anledning. Øjnene flakker over menukortet. Fisk, har jeg ikke lyst til. Har hørt deres burger ikke er god. Hvor lyder deres salater kedelige. Rastløs falder blikket på den gamle kending, og trygheden breder sig over det nemme […]
-
Ost – klassisk tomatsalat med hjemmelavet feta
But the others wait in Casablanca… and wait… and wait… and wait. Kan det blive bedre end at starte det her indlæg med et citat fra min favoritfilm over alle – Casablanca!. Det føltes langt, det var langt at vente en enkelt uge på at fetaen var parat til at blive brugt første gang.
-
Pasta med kylling og portobello svampe
Jeg var i fuld gang med at lave ost, så der var ikke meget tid eller energi til at min test skulle blive alt for krævende. Et kyllingebryst var hentet i fryseren tidligere, og et hurtigt kig rundt i køkkenet viste mig at der lå de sidste to portobello svampe og så ensomme ud.