Tag: fløde

  • Osso buco ala grydeskeen med pommes fondant

    Osso buco ala grydeskeen med pommes fondant

    Sommeren er enkle retter med grønt, grill og alt det der, men efteråret er komplekse sammensatte smage. Mad der tager lang tid at lave, mad der fylder hele huset med velduft og forventningens glæde, mad man kan glæde sig til, mad der luner og hygger!

  • Jordbær med fløde og honning

    Tja. Der er ikke så meget at sige. Igen idag har jeg været ude efter jordbær. Idag nåede de at overleve til vi skulle have dessert. Det gjorde de ikke igår. Op til Rema1000 efter en Osted fløde,som er ekstra tyk, ekstra cremet, og ekstra smagfuld. Bemærk også hvor gul den er. Så var det […]

  • Jordbær og blåbær i kulsyre med fløde (og en smule vanilje ekstrakt)

    For lang tid siden læste jeg det her indlæg på khymos.org om frugt med kulsyre og siden har jeg gået og haft løst til at prøve noget lignende. Kulsyre i bær, og så bare serveret klassik med fløde fra Osted Mejeri (og den er bare god!)

  • Stegt andelever med den hurtige flødesovs

    Stegt andelever med den hurtige flødesovs

    Jeg havde fået vristet en frisk and ud af min lokale kødpusher til at lave en omgang confit de canard. Inden i den lå indmaden og ventede på at blive til fond og så slog tanken mig. Andelever – en delikatesse og meget hurtigt udset til at være min frokost. Efter at have parteret en […]

  • Hjemmelavet smør

    Hjemmelavet smør

    Jeg har i et stykke tid gået og funderet over hvorfor jeg aldrig har prøvet at lave min egen smør. Alt hvad jeg har vidst om det kommer fra advarslen fra flødeskumspiskning – endelig ikke for meget, så bliver det til smør! Hvis man kan være fan af smør – så er jeg superfan. Smør […]

  • Kalveculotte med pasta – lavet på grill

    Kalveculotte med pasta – lavet på grill

    Grillet kavleculotte med pasta lavet på grillen.

  • Texturas eksperiment 02: Frossen chokoladeskum

    Texturas eksperiment 02: Frossen chokoladeskum

    Skum er en af klassikerne indenfor molekylær gastronomi, og har været brugt i mange år af kokke der arbejder med disse teknikker. Jeg har valgt at starte med at bruge skum som hovedelementet i en dessert.

  • Pasta med kylling og portobello svampe

    Pasta med kylling og portobello svampe

    Jeg var i fuld gang med at lave ost, så der var ikke meget tid eller energi til at min test skulle blive alt for krævende. Et kyllingebryst var hentet i fryseren tidligere, og et hurtigt kig rundt i køkkenet viste mig at der lå de sidste to portobello svampe og så ensomme ud.

  • Hjemmelavet ost – en serie

    Hjemmelavet ost – en serie

    Ost. En spise de fleste af os her til lands tager forgivet. Enten vel indpakket i en af de utallige discountbutikker vi normalt går på jagt i – eller som smagsoplevelser fra ostehandleren, rejsen eller restaurationsbesøget. Men ikke en spise de fleste af os har den store ide om hvordan bliver lavet.

  • Braiseret kanin med svampe og gulerødder

    Braiseret kanin med svampe og gulerødder

    Min kammerat og jeg var et hurtigt smut i den nærmeste Irma hvor vi i køledisken faldt over en “halv fransk kanin”. De kvikke bemærkninger fløj rundt mens vi med en undertrykt latter, prøvede at finde ud af hvordan man se om en kanin er halv fransk.