Jeg havde efter weekendens gastronomiske udskejelser en bakke solbær og lidt over en håndfuld jordbær tilbage.
Jeg havde ingen anelse om hvad dulen jeg skulle bruge en hel bakke solbær til og kunne heller ikke huske hvad min plan var da jeg købte dem på markedet i nabobyen.

Nuvel altid frisk til at klage min nød til en uskyldig fik jeg det gode råd at lave saft af dem.
En smule research i Frøken Jensen og online, plus et hurtigt kig i skabene fik mig hurtigt på sporet af min egen version.

Solbærerne blev skyllet, jordbærerne det samme (og skåret i mindre stykker). Det hele røg i en gryde med et par ordentlige klumper honning fra lokalområdet og tilsvarende sukker.
Det hele dækkede jeg lige med vand og sat langsomt i kog.



Undervejs smagte jeg tit og ofte og besluttede mig til at den godt kunne bruge lidt mere sukker og et skævt af en solbær eddike jeg købte i Normandiet sidste efterår.
Tilfreds med smagen, en fin balance mellem sød og lidt surt, blev blev det hele siet og efterfølgende hældt på flaske.

Næste skridt – smagsprøve!
En smule i et lille glas med et par isterninger.

Vand på – og smage. Ren nydelse.
Skriv et svar