Solbærsaften skal prøves for først gang

Hjemmelavet solbær saft med et stref af jordbær

Jeg havde efter weekendens gastronomiske udskejelser en bakke solbær og lidt over en håndfuld jordbær tilbage.

Jeg havde ingen anelse om hvad dulen jeg skulle bruge en hel bakke solbær til og kunne heller ikke huske hvad min plan var da jeg købte dem på markedet i nabobyen.

Hjemmelavet solbær saft med et stref af jordbær
Hjemmelavet solbær saft med et stref af jordbær

Nuvel altid frisk til at klage min nød til en uskyldig fik jeg det gode råd at lave saft af dem.
En smule research i Frøken Jensen og online, plus et hurtigt kig i skabene fik mig hurtigt på sporet af min egen version.

En bakke solbær i overskud
En bakke solbær i overskud

Solbærerne blev skyllet, jordbærerne det samme (og skåret i mindre stykker). Det hele røg i en gryde med et par ordentlige klumper honning fra lokalområdet og tilsvarende sukker.
Det hele dækkede jeg lige med vand og sat langsomt i kog.

Skyllede jordbær og solbær
Skyllede jordbær og solbær
Solbær, jordbær, vand, sukker og en ordentlig klat honning
Solbær, jordbær, vand, sukker og en ordentlig klat honning
Det hele bringes i kog
Det hele bringes i kog

Undervejs smagte jeg tit og ofte og besluttede mig til at den godt kunne bruge lidt mere sukker og et skævt af en solbær eddike jeg købte i Normandiet sidste efterår.
Tilfreds med smagen, en fin balance mellem sød og lidt surt, blev blev det hele siet og efterfølgende hældt på flaske.

Den færdige solbær saft hældes på flaske
Den færdige solbær saft hældes på flaske

Næste skridt – smagsprøve!

En smule i et lille glas med et par isterninger.

Solbærsaften skal prøves for først gang
Solbærsaften skal prøves for først gang

Vand på – og smage. Ren nydelse.


Udgivet

i

,

af

Kommentarer

2 svar til “Hjemmelavet solbær saft med et stref af jordbær”

  1. Faster Philip Avatar

    Det ser dejligt ud, godt billede =)
    .-= Faster Philip´s last blog ..HøjrebsHistorien =-.

    1. Morten Avatar

      Det smagte også rigtig godt:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *