Tag: honning
-
Roskilde marked på stændertorvet
Jeg kan godt lide at gå på markeder og handle råvarer. Specielt hvis der er små producenter der sælger deres egne produkter. Roskilde har hver onsdag og lørdag marked på stændertorvet, lige ved siden af Roskilde Domkirke. Et marked der kombinere to af mine yndlingsinteressr – mad og historie. Det er ikke svært at forestille […]
-
Hjemmelavet solbær saft med et stref af jordbær
Jeg havde efter weekendens gastronomiske udskejelser en bakke solbær og lidt over en håndfuld jordbær tilbage. Jeg havde ingen anelse om hvad dulen jeg skulle bruge en hel bakke solbær til og kunne heller ikke huske hvad min plan var da jeg købte dem på markedet i nabobyen. Nuvel altid frisk til at klage min […]
-
Jordbær med fløde og honning
Tja. Der er ikke så meget at sige. Igen idag har jeg været ude efter jordbær. Idag nåede de at overleve til vi skulle have dessert. Det gjorde de ikke igår. Op til Rema1000 efter en Osted fløde,som er ekstra tyk, ekstra cremet, og ekstra smagfuld. Bemærk også hvor gul den er. Så var det […]
-
Løgconfit – smagt på ristet brød med creme fraîche
Løgconfit er af de små herligheder der er utrolig let at lave og som smager fantastisk. Kort fortalt er det løg der får lov til at simre i fedtstof, sukker, tilsat lidt eddike af en slags og lidt fond.
-
Porchetta med kartofler og smørsovs
Jeg har længe gået og haft lyst til at prøve kræfter med at lave porchetta. Porchetta har jeg tit set lavet i tv som helstegt pattegris på bedste italienske manér, plus jeg havde lige købt et par skiver hos en af mine favoritbutikker Spaghetti Martellis og den var ren himmerige i en mundfuld. Det var en smag jeg måtte prøve at genskabe selv.Jeg har længe gået og haft lyst til at prøve kræfter med at lave porchetta. Porchetta har jeg tit set lavet i tv som helstegt pattegris på bedste italienske manér, plus jeg havde lige købt et par skiver hos en af mine favoritbutikker Spaghetti Martellis og den var ren himmerige i en mundfuld. Det var en smag jeg måtte prøve at genskabe selv.