Sennep, det er da noget man køber! Ja, og som så mange andre tilvirkede ting vi bruger i køkkenet, så kan det være sjovt at lave selv. At det så samtidig ikke er svært at lave gør det hele meget sjovere.
Der er mange forskellige opskrifter på sennep, og med sædvanlig snilde fik jeg læst op på teknikken, før jeg med vanlig selvtillid kastede mig ud i at lave min helt egen version.
Første trin er at anskaffe sig nogle sennepsfrø. Jeg var faldet over en pose med brune frø. Først blev de lige skyllet hurtigt i en si for at fjerne små stumper skal og andet urenhed. Jeg må indrømme at jeg stadig ikke er klar over om det er nødvendigt – men det kunne da ikke skade.
Frøene blev hældt i en lille plastikskål og dækket med rødvin. Låget på, og så blev det sat til at trække i et døgns tid.
Dagen efter siede jeg frøene fra og sørgede for at beholde rødvinen. Nu kommer det kritiske punkt – du skal bruge en blender.
Da jeg første gang lavede sennep brugte jeg den lille blenderting der kom med min stavblender, desværre gav den ikke den cremede konsistens jeg var ude efter. Det blev mere til en grovkornet sennep, hvilket kan være ganske udemærket.
Denne gang skulle min nyanskaffede ultrabillige blender bruges. I med frøene og en smule af rødvinen. Med det bevingede ord fra Gordon Ramsay: BLITZ!
Fyld efter med rødvin og skrab frøene ned fra siderne indtil du får den konsistens du gerne vil have. Jeg tilsatte lidt mørk rørsukker for at få den sursøde fornemmelse.
Næste skridt er at lave et vandbad. Fyld noget vand i en gryde og sæt den over for mellem varme. Sæt en skål ovenpå der kan klare varme.
Hæld sennep op i skålen og under omrøring opvarm sennepen, den må endelig ikke blive for varm. Ved at varme den på den her måde får du gjort den mildere – smag tit, og indtil den smager som du kan lide den.
Skriv et svar