Fiskemarked i Catania, Sicilien

Det er ikke lang tid siden at jeg skrev et indlæg om pasta med Siciliansk olivenolie, parmesan og hvidløg. Da min ven sendte mig billederne jeg skullle bruge til det indlæg, sendte han mig også to billeder taget på et fiskemarked i Catania på Sicilien. Fantastiske billeder og det er slående, så appetitvækkende de to billeder er i forhold til mange fiskebutikker her til lands. Nuvel så mange er der heller ikke tilbage desværre, og så må mange af os nøjes med endnu et plastik indpakket og formynderisk udskåret produkt fra de lokale discountbutikker. Men lad mig stoppe med at kede jer med mine skriftlige udgydelser og straks vise de to billeder.
Fiskemarked i Catania, Sicilien

Fiskemarked i Catania, Sicilien

Fiskemarked i Catania, Sicilien

Fiskemarked i Catania, Sicilien

Relaterede indlæg:

, , , , ,

4 Responses to Fiskemarked i Catania, Sicilien

 1. Eric 4. november 2008 at 21:39 #

  Ja, markedet i Catania er fantastisk, og det er ikke kun fiskemarkedet, hvor de råbende falbyder sværdfisk, kasser med sølvglinsende torpedoer og sitrende rejer. Jorden sejler med smeltevand, fiskeblod og slim. Friskere og flottere kan fisk næsten ikke være.

  Der er også “grøntafdelingen”, hvor de handlende strinter vand på varerne for (om muligt) at få dem til at se endnu friskere ud. Der er oste i lange baner, høns med det hele undtaget fjer, slagtere der bærer på halve grise og skærer ud med kærlig kniv, folk der snakker, prutter og vejer.

  Et leben af herlige varer og kunder, der ved, hvad de vil have.

  Catania var i mine øjne en temmelig trist by med en sindsyg trafik, men markedet ved Piazza del Duomo – det var himmerrige!

  Jeg har skrevet om det i min rejsebeskrivelse fra Sicilien, men ovenstående er mere eller mindre essensen af det, der står, bortset fra et par billeder.

  Sicilien er bestemt et kulinarisk slaraffenland 🙂

 2. Morten 5. november 2008 at 01:06 #

  Hej Eric, tak for kommentaren 🙂 Jeg håber på at komme derned næste år og give en hånd med at plukke oliven og lave lidt mad til det hårdt arbejdende folk.

  Det kan næsten ikke blive slemmere end at vise andre folks mad oplevelser uden selv at have været der! 🙂

 3. tanja 7. januar 2009 at 14:51 #

  jeg skal derned snart og bo, lige uden for catania, så gi lige et råb når i er der

 4. Morten 7. januar 2009 at 21:23 #

  will do 🙂

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This