Brownies er min yndlings chokoladekage, og den her opskrift fra Heibergs børnedessertcirkus, er som Morten Heibergs skriver: “Verdens bedste brownies”. Den er simpelthen utroligt lækker, og at den er nem at lave, enten alene, eller sammen med børnene, gør jo ingenting.
UPDATE: Heibergs Børnedessertcirkus er desværre udsolgt fra forlaget, men han har udgivet en anden børnekogebog, nemlig Heibergs vilde dessertcirkus, som også er rigtig god.
- 350g smør
- 350g mørk chokolade, hakket
- 6 æg
- 500g sukker
- ½ vaniliestang (kornene derfra)
- 225g hvedemel
- 1tsk groft salt
- 275g grofthakkede hasselnødder
- Varm ovnen op til 180 grader C
Vi kan ikke vise dette galleri - Læg bagepair i et ovnfast fad på ca 24×24 cm eller 20x30cm.
- Forsigtigt smelt smør og chokolade i en gryde, pas på med at skrue for meget op, da chokoladen så kan brænde på.
- Imens chokoladen står og smelter piskes æg, sukker og vanilie sammen med en røremaskine eller piskeris. Melet og salten blandes i en anden skål.
- Når chokoladen er smeltet helt, så skal den lige køle lidt af, så man ikke risikerer at den koger æggene i massen, når tingene hældes sammen.
- Pisk æggemassen og chokolademassen sammen, og derefter de hakkede nødder i også.
- Vend til sidst melet i dejen, med en ske/dejskraber, og hæld dejen op i formen. Dejen skal være rigtig klæg (se billedet)
Vi kan ikke vise dette galleri - Bages ca 30 minuter (efter opskriften) midt i ovnen. Jeg skal normalt give den noget mere.
- Serveres som kage, eller med flødeskum eller vanilleis eller evt. med hjemmelavet bananis (som på det øverste billede).
Vi kan ikke vise dette galleri
Tip: Jeg tester engangimellem kagen med en kødnål/strikkepind for at se om dejen hænger ved. Hvis der kommer rå dej på når man stikker den ned midt i kagen, så er den ikke bagt færdig.
Skriv et svar