Bar Boqueria

Igår besøgte jeg market la Boqueria i Barcelona. Nede bagerst ligger Bar Boqueria og der var en fantastik stemning i luften. Folk sad rundt om stedet og snakken gik lystigt, det var tydeligt at folk hyggede sig. Stemningen alene var nok til få mig til at bestemme at det var der skulle spises frokost dagen inden.

Bar Boqueria i La Boqueria
Bar Boqueria i La Boqueria

Min vært hernede Lars havde travlt, men min anden gode ven Søren var med på besøget. Udover han er godt selskab, så snakker han spansk. Hvilket for mig var en stor hjælp. Mit spanske rækker ikke længere end et genert smil og pege .

Udover stemningen var det deres udvalg af alt godt fra havet der tiltrak mig. Jeg har altid godt kunne tænke mig at smage knivmuslinger (razor clamps) og jeg havde set de havde dem.

Da vi ankom var det fyldt, så med forventning i sindet stillede vi os op og ventede. Der er vel ikke gået meget mere end ti minutter før der var to pladser ledig. Vi var heldige ud fra et foodie synspunkt. Vi sad lige for enden hvor de tilberedte maden – det kunne bare ikke blive bedre.

Bar Boqueria i La Boqueria
Bar Boqueria i La Boqueria

De havde en ret til to personer med alt godt fra havet – eller som Søren grinende nævnte det: “turistmenuen”.  Den blev bestilt og der blev hyggesnakket mens vi så den ene lækkerbid efter den anden  blev stegt foran os.  Når havets goder var stegt færdigt blev det overhældt med en blanding af olie, hvidløg og persille. Vi var omringet af herlige dufte og god stemning. Ikke en dårlig måde at holde ferie på

Betjeningen var hurtigt og effektiv og der gik ikke lang tid før en dampende tallerken stod foran os, Desværre blev ingen af mine billeder af maden helt gode, men med lidt hjælp fra Photoshop er det dog blevet godt nok til at vise hvad vi fik.

Bar Boqueria i La Boqueria
Bar Boqueria i La Boqueria

Det hele smagte godt,  enkelt tilberedt så smagen af råvarerne ikke blev overdøvet. Favoriten var dog klart de små stegte blæksprutter der var blandet med en stor musling jeg aldrig fandt ud af hvad hed, men som bare smagte fantastisk. Der var kammuslinger, blåmuslinger, blæksprutter, et par store rejer og sardiner. Lige serveret med brød til at suge noget af .

Det var en stor oplevelse!


Udgivet

i

af

Kommentarer

5 svar til “Bar Boqueria”

  1. Sifka Avatar

    Hvor er jeg glad for, at jeg sidder og guffer med et spyd, mens jeg læser om de der fiske/skaldyrslækkerier du har nydt. Mums!

    Sifka´s sidste indlæg..Ud med sølv og hjem med guld

  2. mattias Avatar
    mattias

    jeg har været fast læser her på siden i et stykke tid nu og jeg er lidt nysgerrig hvad er det for et kamera du/i bruger jeg er meget imponeret over de altid gode billeder??

    og forsæt med den gode kogekunst den er der ikke nok af her.. og forsat god ferie

    mvh.
    mattias

    1. Morten Avatar

      @ Sifka – guffenydeting på spyd? Lyder som en gril ting:)

      @ Mattias – Jeg bruger et godt brugt Canon 350D med standardobjektiv som jeg anskaffede mig sidste sommer. Plus photoshop til at farvekorrigere og croppe billederne. Tak for de venlige ord:)

      Jeg har iøvrigt planlagt at skaffe mig en kødhakker med pølsehorn i juni og begynde at eksperimentere med at lave mine egne pølser. Siden jeg var i Warsawa for et par år siden har jeg ikke set på svinekødsaffaldspølser på samme måde:)

  3. mattias Avatar
    mattias

    det lyder godt hjemmelavede pølser mmmmmhh

    jeg må indrømme jeg troede du brugte et marco objektiv til nogle af billederne så skal jeg bare igang selv når jeg nu får mit Canon EOS 1000D hjem…

  4. Morten Avatar

    Det viste sig at standarobjektivet der fulgte med 350D faktisk er ok til at tage nærbilleder med:)
    Så god fornøjelse med dit 1000D!:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *