Ofte når man laver banankage, eller i dette tilfælde banankager, så bliver det en halvklæg kage som virker tung. Denne opskrift med kokos hjælper med at modvirke dette, og giver istedet en kage som føles lækrere, og ikke er helt så tung.
Opskriften er supernem, og tager 5 minutter at smide sammen, så den bliver ofte brugt i vores køkken, når man lige har et par bananer som trænger til at blive spist.
Opskriften er en tilpasning af de gode banankager i Kager der Smager bogen, som har bragt mange gode kager ind i vores liv.

- 2 dl sukker
- 3 æg
- 2 tsk vaniliesukker
- 100 g hvedemel
- 75 g smør
- 1 tsk bagepulver
- 25 g kokosmel
- 2 stk bananer
- 50 g hakkede hasselnødder
- 100 g mørk chokolade
- Se nedenfor..

Vejledning:
Pisk sukker, æg og vanilie sammen til en æggesnaps, imens smelter du smørret.
Bland mel, kokosmel og bagepulver sammen, og bland det i æggesnapsen skiftevis med smørret.
Mos bananerne med en gaffel (her kan du selv bestemme hvor most de skal være, helt lind, eller så man kan smage små stykker banan i kagen).
Vend bananerne og nødderne i dejen, og hæld dejen i et smurt ildfast fad. Hvis du vil have kagen ud af fadet efter bagning, så brug bagepapir istedet, da den er lidt skrøbelig.
Bag kagen ved 175 grader i ca 30 minutter. Brug en tandstik eller kødnål for at teste om kagen er bagt færdig. Hvis der hænger dej ved nålen efter man stikker i midten af kagen, så skal den have lidt mere.
Efter kagen er afkølet smeltes chokoladen i et vandbad, og smøres på kagen.
På billederne kan man se nogle mindre forme, som jeg har valgt at bruge, da jeg ville lave nogle mini-kager. Formene kan/kunne købes i Søstrene Grene til 10 kroner stykket.
Variation:
Skift eventuelt nødderne ud med hakket mørk chokolade.
Resultatet før chokoladen kommer på:
Værsgo at spise!
Skriv et svar