Ofte når man laver banankage, eller i dette tilfælde banankager, så bliver det en halvklæg kage som virker tung. Denne opskrift med kokos hjælper med at modvirke dette, og giver istedet en kage som føles lækrere, og ikke er helt så tung.
Opskriften er supernem, og tager 5 minutter at smide sammen, så den bliver ofte brugt i vores køkken, når man lige har et par bananer som trænger til at blive spist.
Opskriften er en tilpasning af de gode banankager i Kager der Smager bogen, som har bragt mange gode kager ind i vores liv.
Færdigbagte banankager
Banankager med kokos og chokoladeovertræk, superlækkert!
Vejledning:
Pisk sukker, æg og vanilie sammen til en æggesnaps, imens smelter du smørret.
Bland mel, kokosmel og bagepulver sammen, og bland det i æggesnapsen skiftevis med smørret.
Mos bananerne med en gaffel (her kan du selv bestemme hvor most de skal være, helt lind, eller så man kan smage små stykker banan i kagen).
Vend bananerne og nødderne i dejen, og hæld dejen i et smurt ildfast fad. Hvis du vil have kagen ud af fadet efter bagning, så brug bagepapir istedet, da den er lidt skrøbelig.
Bag kagen ved 175 grader i ca 30 minutter. Brug en tandstik eller kødnål for at teste om kagen er bagt færdig. Hvis der hænger dej ved nålen efter man stikker i midten af kagen, så skal den have lidt mere.
Efter kagen er afkølet smeltes chokoladen i et vandbad, og smøres på kagen.
På billederne kan man se nogle mindre forme, som jeg har valgt at bruge, da jeg ville lave nogle mini-kager. Formene kan/kunne købes i Søstrene Grene til 10 kroner stykket.
Variation:
Skift eventuelt nødderne ud med hakket mørk chokolade.
Resultatet før chokoladen kommer på:
Værsgo at spise!
Den fylder cirka et 18×25 cm ildfast fad, så du vil nemt kunne få en 15-20 stykker kage ud af den. Men ellers bag 2, de er så nemme, og holder sig fint et par dage.
Fantastisk kage. Dog vil anbefalle at fordoble sukker-mænden og tilføje et æg mere – da det trods alt er en kage – så 4 dl. og 4 æg og den bliver ikke hverken for sød eller for tung da æggene piskes godt igennem i denne kage. Den var et hit hjemme hos mig og var væk i løbet af ingen tid, men den er bedst på dagen 😉
I øvrigt bragte jeg til overtræk en meget lækker 85% chokolade. Super duper.
@Fanny: Jeg må prøve næste gang at putte lidt mere sukker og æg i. Vi bruger som regel nogle godt modne bananer, så de giver også en del sødme i sig selv, så jeg har ikke haft nogle kvaler med at kagerne ikke er søde nok.
Hej.
Jeg fandt lige denne opskrift, og har gjort som anbefalet! lidt mere sukker og et ekstra æg.
Jeg synes den skulle bage i ca. en time, og var slet ikke villig til at hæve så fint som billedet viser – æv. Den smager ellers vældig godt!
Hvad kan jeg have gjort forkert!
Hej Vibeke,
En skam kagen ikke hævede som forventet.
Der kan være flere årsager til at den ikke hæver så meget.
– Hvis du pisker æggemassen helt vildt, så vil der være mere luft i kagen fra starten, og så vil det gøre kagen større og mere luftig.
– Har du puttet bagepulver nok i?
– Så snart man har gjort bagepulveret fugtigt ved at hælde det sammen med æggemassen, så vil det begynde at reagere og danne luftbobler, og går der så for længe inden man bager kagen, så vil omrøring/omhældning af kagen mindske hvor meget luft der er i kagen. Derfor skal man altid arbejde forholdsvist hurtigt, når man har lavet dejen.
Hej igen.
Jo, nu har jeg sandelig prøvet det af en gang mere – men ligedan ser det ud. Jeg følger opskriften nøje, og 1 bagepulver med top…og meget vildt pisket æggemasse.
Alle ingredienser var linet op og klar til at anvende, så der ikke gik spildtid i den, og dog alligevel klasker den!!!
Jeg tænker om det kan have en betydning at bageformen ikke er lille? Jeg bager den ca. 45-50 min i en alm. form.
Tak for dine input alligevel. Jeg har besluttet at prøve endnu engang.
Den første er til Lars: Det er en utrolig lækker og luftig kage, og jeg synes absolut ikke den trænger til hverken mere sukker eller flere æg.
Den anden til Vibeke: Det er vigtigt at dit smør ikke er for varmt, det ødelægger hæveegenskaberne i bagepulver. Sæt det derfor ( smørret) over på meget lavt blus inden du går i gang med alt det andet. “Kør” det rundt i gryden af og til. Det må højst være lillefingervarmt, ligsom hvis du skal bruge varmt mælk i en opskrift. Det bliver det mens du blander mel, hakker nødder, moser bananer og pisker æg.
Æggene skal piskes ca. 10-15 min.
Har bagt en del banankager, men aldrig en så luftig. Det må skyldes kokosmelen.
Når æggene er pisket, smid så piskerne i vasken og vend resten i med en dejskraber. Der får du pisket mere luft ind i dejen end med en el-pisker. Det skal nærmest vendes i med hurtige bevægelser.
God kommentar, jeg havde nok mest overset det med smørrets temperatur, for jeg varmer det altid forsigtigt så det kun lige smelter, og så stiller jeg væk fra kogepladen til jeg skal bruge det.
Og det er da rigtigt man ikke skal piske for vildt, når man har blandet det sammen, det skal kun lige blandes sammen. Pisker man for meget, slår man luften ud af det, også det luft bagepulveret producerer.
Fantastisk kage!
Jeg puttede både mørk og hvid schokolade i og måtte undvære kokos. men den er fantastisk god!
den skulle dog også have en time i ovnen pga en lidt større form og ikke så piskede æg.
Fantastisk kage! Har piftet den op med et revet æble, hvilket gør den eksta lækker og svampet i konsestensen. så nu ligger den side om side med familiens ynglings kage, som ellers er en chokoladekage (uden ret meget mel:-) )
Hilsen Suzanne
Den er pt i ovnen og ser fremragende ud. Glæder mig til den er færdig. Jeg har meget groft hakkede chokolade stk og halv store stk bananer i.. har brugt tre små meget modne bananer, da vi i familien elsker bananer.. mmmm… Fantastiske indlæg folkens.
Rigtig god kage-men i dag er jeg også ude for kagen slet ikke er bagt efter 30 min. Bruger to sikikone forme på ca.22×10
Den hæver ok -og jeg kom enda alt for varm margarine i…
Dejligt med jeres input -jeg kører for øvrigt den med lidt mere sukker og et æg+ da mine bananer aldrig er super overmodne 😉 i dag prøver jeg også med et revet æble
Håber ungerne kan lide den!
Så blev den bagt +12 min
Andrea: Når jeg bager den skal den også nogle gange have lidt ekstra, den er heldigvis rimeligt nem at måle med en kødnål eller strikkepind om den er færdig.
Anne-Grethe: Jeg ville bruge samme mængde, og se om kagen ikke blev fin alligevel. Smagen bliver nok en lidt anden, dog 🙂
Super lækker banankage! Jeg fulgte opskriften, og jeg synes ikke at den manglede sukker. Den var meget lækker som den er!
Et lille tip til chokoladen ovenpå;
Jeg plejer at smelte chokoladen sammen med en klat smør (ikke en lille bitte klat, men heller ikke en kæmpe. Sådan en mellemstørrelse klat i forhold til mængden af chokoladen selvfølgelig ;-)).
Det gør at chokoladen stivner, men ikke bliver hård. Jeg får altid ros for at chokoladen er fast, men stadig til at bide i uden at den går i stykker. Så prøv det 🙂
Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.Ok
Fantastisk kage, dejlig konsistens, utrolig nem at tilberede, vi anbefaler gerne denne kage til andre,
Hvor mange personer er der til i denne kage?:)
Den fylder cirka et 18×25 cm ildfast fad, så du vil nemt kunne få en 15-20 stykker kage ud af den. Men ellers bag 2, de er så nemme, og holder sig fint et par dage.
Fantastisk kage. Dog vil anbefalle at fordoble sukker-mænden og tilføje et æg mere – da det trods alt er en kage – så 4 dl. og 4 æg og den bliver ikke hverken for sød eller for tung da æggene piskes godt igennem i denne kage. Den var et hit hjemme hos mig og var væk i løbet af ingen tid, men den er bedst på dagen 😉
I øvrigt bragte jeg til overtræk en meget lækker 85% chokolade. Super duper.
@Fanny: Jeg må prøve næste gang at putte lidt mere sukker og æg i. Vi bruger som regel nogle godt modne bananer, så de giver også en del sødme i sig selv, så jeg har ikke haft nogle kvaler med at kagerne ikke er søde nok.
Hej.
Jeg fandt lige denne opskrift, og har gjort som anbefalet! lidt mere sukker og et ekstra æg.
Jeg synes den skulle bage i ca. en time, og var slet ikke villig til at hæve så fint som billedet viser – æv. Den smager ellers vældig godt!
Hvad kan jeg have gjort forkert!
Hej Vibeke,
En skam kagen ikke hævede som forventet.
Der kan være flere årsager til at den ikke hæver så meget.
– Hvis du pisker æggemassen helt vildt, så vil der være mere luft i kagen fra starten, og så vil det gøre kagen større og mere luftig.
– Har du puttet bagepulver nok i?
– Så snart man har gjort bagepulveret fugtigt ved at hælde det sammen med æggemassen, så vil det begynde at reagere og danne luftbobler, og går der så for længe inden man bager kagen, så vil omrøring/omhældning af kagen mindske hvor meget luft der er i kagen. Derfor skal man altid arbejde forholdsvist hurtigt, når man har lavet dejen.
Hej igen.
Jo, nu har jeg sandelig prøvet det af en gang mere – men ligedan ser det ud. Jeg følger opskriften nøje, og 1 bagepulver med top…og meget vildt pisket æggemasse.
Alle ingredienser var linet op og klar til at anvende, så der ikke gik spildtid i den, og dog alligevel klasker den!!!
Jeg tænker om det kan have en betydning at bageformen ikke er lille? Jeg bager den ca. 45-50 min i en alm. form.
Tak for dine input alligevel. Jeg har besluttet at prøve endnu engang.
Ja, det er da godtnok lidt mystisk.
Jeg vil lige se om jeg ikke kan få bagt en snarest, så jeg kan se om vi gør noget forskelligt.
Din bagepulver er ikke oldgammel, eller står fugtigt?
Hejsa
Jeg har lige to kommentarer:
Den første er til Lars: Det er en utrolig lækker og luftig kage, og jeg synes absolut ikke den trænger til hverken mere sukker eller flere æg.
Den anden til Vibeke: Det er vigtigt at dit smør ikke er for varmt, det ødelægger hæveegenskaberne i bagepulver. Sæt det derfor ( smørret) over på meget lavt blus inden du går i gang med alt det andet. “Kør” det rundt i gryden af og til. Det må højst være lillefingervarmt, ligsom hvis du skal bruge varmt mælk i en opskrift. Det bliver det mens du blander mel, hakker nødder, moser bananer og pisker æg.
Æggene skal piskes ca. 10-15 min.
Har bagt en del banankager, men aldrig en så luftig. Det må skyldes kokosmelen.
Rigtig dejlig..
Hej igen
Jeg glemte lige en ting:
Når æggene er pisket, smid så piskerne i vasken og vend resten i med en dejskraber. Der får du pisket mere luft ind i dejen end med en el-pisker. Det skal nærmest vendes i med hurtige bevægelser.
Hej Ninett,
God kommentar, jeg havde nok mest overset det med smørrets temperatur, for jeg varmer det altid forsigtigt så det kun lige smelter, og så stiller jeg væk fra kogepladen til jeg skal bruge det.
Og det er da rigtigt man ikke skal piske for vildt, når man har blandet det sammen, det skal kun lige blandes sammen. Pisker man for meget, slår man luften ud af det, også det luft bagepulveret producerer.
Den er bare god. Dog må jeg lige tilføje, at jeg efter erfaring har piftet den op til at indhold:
4 dl sukker
4 æg
2 tsk vaniliesukker
125 g hvedemel
75 g smør
1 tsk bagepulver
25 g kokosmel
2 stk overmodne bananer
50 g hakkede hasselnødder
100 g mørk chokolade (80%)
Den bitre chokolade mather nemlig perfekt med den søde kage. Et stort hit hvor end den serveres 🙂
Sorry – havde glemt at jeg havde skrevet før … 😛
@Fanny, det er altid rart med flere opskrifter på banankager, især hvis din er bedre 🙂
@Vibeke: Når du kigger til kagen åbner du da ovnen? Sådanne kager har det nemlig også med at klappe sammen hvis ovnen åbnes for tideligt.
Nå men nu vil jeg så forsøge mig med kagen 😛
Fantastisk kage!
Jeg puttede både mørk og hvid schokolade i og måtte undvære kokos. men den er fantastisk god!
den skulle dog også have en time i ovnen pga en lidt større form og ikke så piskede æg.
tak for opskriften 🙂
Fantastisk kage! Har piftet den op med et revet æble, hvilket gør den eksta lækker og svampet i konsestensen. så nu ligger den side om side med familiens ynglings kage, som ellers er en chokoladekage (uden ret meget mel:-) )
Hilsen Suzanne
Den er pt i ovnen og ser fremragende ud. Glæder mig til den er færdig. Jeg har meget groft hakkede chokolade stk og halv store stk bananer i.. har brugt tre små meget modne bananer, da vi i familien elsker bananer.. mmmm… Fantastiske indlæg folkens.
Muuuums. Har aldrig smagt så go en banan kage. Lækkert siger jeg bare…
Du har glemt og skrive hvor meget mel der skal i. Derfor er der nogen der har problemer med at kagen ikke hæver.
Tak for de mange fine kommentarer og ideer, det er fedt med noget indspark.
Ps. @LoLi, der står 100g hvedemel, men overser man det, så bliver dejen nok lidt sjov 🙂
Rigtig god kage-men i dag er jeg også ude for kagen slet ikke er bagt efter 30 min. Bruger to sikikone forme på ca.22×10
Den hæver ok -og jeg kom enda alt for varm margarine i…
Dejligt med jeres input -jeg kører for øvrigt den med lidt mere sukker og et æg+ da mine bananer aldrig er super overmodne 😉 i dag prøver jeg også med et revet æble
Håber ungerne kan lide den!
Så blev den bagt +12 min
Kan man bruge flydende margarine og i så fald hvor meget skal der bruges? Jeg mener ikke man kan bruge samme antal gram
Andrea: Når jeg bager den skal den også nogle gange have lidt ekstra, den er heldigvis rimeligt nem at måle med en kødnål eller strikkepind om den er færdig.
Anne-Grethe: Jeg ville bruge samme mængde, og se om kagen ikke blev fin alligevel. Smagen bliver nok en lidt anden, dog 🙂
Super lækker banankage! Jeg fulgte opskriften, og jeg synes ikke at den manglede sukker. Den var meget lækker som den er!
Et lille tip til chokoladen ovenpå;
Jeg plejer at smelte chokoladen sammen med en klat smør (ikke en lille bitte klat, men heller ikke en kæmpe. Sådan en mellemstørrelse klat i forhold til mængden af chokoladen selvfølgelig ;-)).
Det gør at chokoladen stivner, men ikke bliver hård. Jeg får altid ros for at chokoladen er fast, men stadig til at bide i uden at den går i stykker. Så prøv det 🙂