Tunmousse – med sennep

 

Tun mousse med sennep

Tunmousse med sennep

Jeg har en kollega hvis viden og evner udi det gastronomiske som jeg tit søger for inspiration. Da jeg for et stykke tid siden havde besluttet mig for at lave tunmousse, og nævnte det for ham, fortalte han at i asien havde han tit fået en tunmousse hvor der der blev brugt en grov sennep i.
Det havde overrasket ham hvor godt sennep passede til tunmousse.

Jeg stod så med valget  at hoppe på det første fly til asien eller selv lave det, for at smage tunmousse med sennep.

Ok, det blev en tur i det lokale discountmarked efter en dåse tun og forårsløg. Derhjemme havde jeg en fransk sennep hvor sennepsfrøene stadig var hele. Hvilket er anbefalesværdigt. Kapers og mayonaise var der også i køleskabet.

Igen er stavblenderen (eller en normal blender) vores ven. Frem med den tilhørende høje skål. Op med en dåse tun,  det hvide fra et forårsløg, halvanden teskefuld kapers og mayonaise.

Tun, sennep, mayonaise, forårsløg og kapers parat til at blive blendet

Tun, sennep, mayonaise, forårsløg og kapers parat til at blive blendet

Så skal der blendes.

Tun moussen godt igang med at blive blendet

Tun moussen godt igang med at blive blendet

Da det hele var blendet sammen, så blandede jeg en stor teskefuld creme fraiche i, bare lige for at få en lidt mere flydende konsistens.

Jeg hældte det i en skål til servering, og pyntede med finthakket forårsløg, hvor jeg brugte det grønne stykke lige over det hvide.

Stykket lige over det hvide i forårsløget hakkes fint

Stykket lige over det hvide i forårsløget hakkes fint

Tun mousse med sennep

Tun mousse med sennep

Ok, ikke det skarpeste billede jeg har taget:)

Hvordan smager tun mousse så med sennep?

Overraskende godt. Fordi sennepen ikke er ret stærkt og jeg ikke brugte en stor mængde, så passer sennepen bare perfekt til tunmoussen.
Det er ikke sidste gang jeg laver den.

Tun mousse med sennep

Tunmousse med sennep

Jeg har en kollega hvis viden og evner udi det gastronomiske som jeg tit søger for inspiration. Da jeg for et stykke tid siden havde besluttet mig for at lave tunmousse, og nævnte det for ham, fortalte han at i asien havde han tit fået en tunmousse hvor der der blev brugt en grov sennep i.
Det havde overrasket ham hvor godt sennep passede til tunmousse.

Jeg stod så med valget  at hoppe på det første fly til asien eller selv lave det, for at smage tunmousse med sennep.

Ok, det blev en tur i det lokale discountmarked efter en dåse tun og forårsløg. Derhjemme havde jeg en fransk sennep hvor sennepsfrøene stadig var hele. Hvilket er anbefalesværdigt. Kapers og mayonaise var der også i køleskabet.

Igen er stavblenderen (eller en normal blender) vores ven. Frem med den tilhørende høje skål. Op med en dåse tun,  det hvide fra et forårsløg, halvanden teskefuld kapers og mayonaise.

Tun, sennep, mayonaise, forårsløg og kapers parat til at blive blendet

Tun, sennep, mayonaise, forårsløg og kapers parat til at blive blendet

Så skal der blendes.

Tun moussen godt igang med at blive blendet

Tun moussen godt igang med at blive blendet

Da det hele var blendet sammen, så blandede jeg en stor teskefuld creme fraiche i, bare lige for at få en lidt mere flydende konsistens.

Jeg hældte det i en skål til servering, og pyntede med finthakket forårsløg, hvor jeg brugte det grønne stykke lige over det hvide.

Stykket lige over det hvide i forårsløget hakkes fint

Stykket lige over det hvide i forårsløget hakkes fint

Tun mousse med sennep

Tun mousse med sennep

Ok, ikke det skarpeste billede jeg har taget:)

Hvordan smager tun mousse så med sennep?

Overraskende godt. Fordi sennepen ikke er ret stærkt og jeg ikke brugte en stor mængde, så passer sennepen bare perfekt til tunmoussen.
Det er ikke sidste gang jeg laver den.

Relaterede indlæg:

, , , , ,

17 Responses to Tunmousse – med sennep

  1. Jens Sejer Johansen 6. februar 2012 at 12:05 #

    Spændende! Hvor meget sennep brugte du?

    /Sejer

  2. Morten 6. februar 2012 at 12:49 #

    Nok omkring en spiseskefuld.

    Men igen her kommer det gamle råd om at først tilsætte lidt, smage og så tilsætte mere hvis man synes til sin ret.
    Der er meget forskelle på senneper:)

  3. Jens Sejer Johansen 6. februar 2012 at 18:41 #

    Du skrev “fransk sennep hvor sennepsfrøene stadig var hele”, så jeg gættede bare på Maille Moutarde a l’Ancienne. Jeg laver i øvrigt det meste sennep selv. Det er sjovt at man regulerer styrken med den tid enzymerne får lov til at virke i blandingen.

    /Sejer

  4. Morten 6. februar 2012 at 20:40 #

    Jeg har prøvet et par gange at lave sennep og det er ret spændende:)

    Jeg brugte den her: http://www.moutarde-de-meaux.com/2-moutarde-500g/8-la-moutarde-meaux-pommery-ciree-500-g.htm sennep. Den er ikke så stærk, men yderst velsmagende

  5. Klidmoster 6. februar 2012 at 20:46 #

    Tak, nu ved jeg lige hvad jeg skal lave til aftensmad 😉

  6. Morten 6. februar 2012 at 21:53 #

    Glæde mig til at høre hvordan det gik:)

  7. Jens Sejer Johansen 6. februar 2012 at 22:47 #

    Du kan roligt fortsætte med at eksperimentere med sennep. Når man har fået lidt erfaring, kan man faktisk lave meget spændende blandinger uden at skyde helt ved siden af. Der skal lidt træning til, men det skal der jo med det meste. Når man får lært at styre styrken og hvordan de forskellige sennepsarter smager, er det lige ud af landevejen.
    /Sejer

  8. Luise / sesam, sesam 7. februar 2012 at 00:16 #

    Jeg har fri de næste to dage i forbindelse med noget opgaveskrivning, så mon ikke jeg lige holder en lille frokostpause og forkæler mig selv med denne lille, frække variation over tunmousse. Jeg eeeelsker simpelthen alt med tun 🙂
    Tak for god inspiration!
    Kh
    Luise / sesam, sesam

  9. Annette 10. februar 2012 at 16:45 #

    Jeg lavede min første tunmousse til nytårsaften og det er bestemt ikke sidste gang ! Men tror jeg vil prøve at tilsætte lidt sennep næste gang 🙂

    Kan rigtig godt lide jeres blog og specielt de utrolig flotte billeder 🙂 Derfor har jeg også givet jer en blog award, som I kan læse mere om på min blog. Rigtig god weekend 🙂

  10. Simone 11. februar 2012 at 21:17 #

    Hvor ser det lækkert ud, og tak for opskrifterne, har selv fået prøvet nogen af dem af her i weekenden. Og hvilken succes! 😀

    http://www.voresboble.dk/tapas/

    Simone

  11. Morten 20. februar 2012 at 23:19 #

    @Jens – det kan sagtens ske at jeg laver sennep igen:) Har du en favorit måde at lave en sennep ala dijon?

    @Luise – Håber du fik forkælet dig selv:)

    @Simone – godt at det smagte:)

  12. Jens Sejer Johansen 25. februar 2012 at 19:02 #

    Jeg har ikke prøvet at lave sennep a la dijon. Jeg har faktisk aldrig overvejet det, da jeg finder købeprodukterne tilfredsstillende. Jeg går mere efter selv at sætte smag (og styrke) på.
    Sidste forsommer fandt jeg i Dresden denne butik: http://www.senf.de/altenburger-senf/senflaeden/senfladen-dresden/ Det var temmelig overvældende med deres udbud.

    /Sejer

  13. Morten 26. februar 2012 at 15:08 #

    Jeg har nu heller ikke noget at udsætte på købeprodukterne:) Tror jeg snart skal prøve at lave sennep igen.

    Sidst var det en rødvinssennep, men tror jeg går mere traditionelt tilværks næste gang:)

  14. Renè 27. februar 2012 at 14:17 #

    1 dåse makrel i tomat, hak et lille løg meget fint, kom mayonaise i samt lidt peber, rør det hele rundt og så på ristet brød, det kan også godt gå an.

  15. Renè 27. februar 2012 at 14:25 #

    Her først på sommeren når de nye danske tomater bliver modne er det tid til tomatbøf sæsonen.

    Køb store tomater, skær dem i skiver på ca ½ cm.
    tag enten mel eller rasp, evt halvt af hvert, jeg varierer fra gang til gang, kom salt og peber i, rør det sammen og vend tomatskiverne i.
    Kom rigeligt med margarine på panden (oma er bedst) steg så tomatskiverne til de bliver godt brune.
    rist et par skiver bacon og spejl et par æg til, det er totalt usundt men smager himmelsk.

  16. Renè 27. februar 2012 at 14:36 #

    Her er lige en sidste som mange syntes lyder total underlig, men prøv i vil blive overasket.

    køb en pakke makaroni, kog dem med lidt salt til lige før de er helt kogte ( her skal passes på)
    tag dem af kog op i en sigte og ind under koldt vand, lad den køle helt af her.

    Lav en hvid opbagt sovs, tilsat salt og peber, kom de kolde makaroni i og varm op.

    Steg en pande stegeflæsk, fersk eller røget efter smag, men husk, magert flæsk.

    tag makaroni i sovs og kom på tallerken, riv muskatnød over og til sidst enten tomatpure, eller kletchup over, flere stykker flæsk lægges ved og man går i gang, nogen bliver total bidt af denne ret, andre vil hade den. Velbekommen.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tapas | VoresBoble.dk - 11. februar 2012

    […] og noget hindbær på toppen. Opskrifter kan findes her: Varm tapas ret, chokolademousse, tunmousse og […]

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This