Jeg har en kollega hvis viden og evner udi det gastronomiske som jeg tit søger for inspiration. Da jeg for et stykke tid siden havde besluttet mig for at lave tunmousse, og nævnte det for ham, fortalte han at i asien havde han tit fået en tunmousse hvor der der blev brugt en grov sennep i.
Det havde overrasket ham hvor godt sennep passede til tunmousse.
Jeg stod så med valget at hoppe på det første fly til asien eller selv lave det, for at smage tunmousse med sennep.
Ok, det blev en tur i det lokale discountmarked efter en dåse tun og forårsløg. Derhjemme havde jeg en fransk sennep hvor sennepsfrøene stadig var hele. Hvilket er anbefalesværdigt. Kapers og mayonaise var der også i køleskabet.
Igen er stavblenderen (eller en normal blender) vores ven. Frem med den tilhørende høje skål. Op med en dåse tun, det hvide fra et forårsløg, halvanden teskefuld kapers og mayonaise.
Så skal der blendes.
Da det hele var blendet sammen, så blandede jeg en stor teskefuld creme fraiche i, bare lige for at få en lidt mere flydende konsistens.
Jeg hældte det i en skål til servering, og pyntede med finthakket forårsløg, hvor jeg brugte det grønne stykke lige over det hvide.
Ok, ikke det skarpeste billede jeg har taget:)
Hvordan smager tun mousse så med sennep?
Overraskende godt. Fordi sennepen ikke er ret stærkt og jeg ikke brugte en stor mængde, så passer sennepen bare perfekt til tunmoussen.
Det er ikke sidste gang jeg laver den.
Jeg har en kollega hvis viden og evner udi det gastronomiske som jeg tit søger for inspiration. Da jeg for et stykke tid siden havde besluttet mig for at lave tunmousse, og nævnte det for ham, fortalte han at i asien havde han tit fået en tunmousse hvor der der blev brugt en grov sennep i.
Det havde overrasket ham hvor godt sennep passede til tunmousse.
Jeg stod så med valget at hoppe på det første fly til asien eller selv lave det, for at smage tunmousse med sennep.
Ok, det blev en tur i det lokale discountmarked efter en dåse tun og forårsløg. Derhjemme havde jeg en fransk sennep hvor sennepsfrøene stadig var hele. Hvilket er anbefalesværdigt. Kapers og mayonaise var der også i køleskabet.
Igen er stavblenderen (eller en normal blender) vores ven. Frem med den tilhørende høje skål. Op med en dåse tun, det hvide fra et forårsløg, halvanden teskefuld kapers og mayonaise.
Så skal der blendes.
Da det hele var blendet sammen, så blandede jeg en stor teskefuld creme fraiche i, bare lige for at få en lidt mere flydende konsistens.
Jeg hældte det i en skål til servering, og pyntede med finthakket forårsløg, hvor jeg brugte det grønne stykke lige over det hvide.
Ok, ikke det skarpeste billede jeg har taget:)
Hvordan smager tun mousse så med sennep?
Overraskende godt. Fordi sennepen ikke er ret stærkt og jeg ikke brugte en stor mængde, så passer sennepen bare perfekt til tunmoussen.
Det er ikke sidste gang jeg laver den.
Skriv et svar