17 Responses to Tunmousse – med sennep
Trackbacks/Pingbacks
-
Tapas | VoresBoble.dk -
11. februar 2012
[…] og noget hindbær på toppen. Opskrifter kan findes her: Varm tapas ret, chokolademousse, tunmousse og […]
[…] og noget hindbær på toppen. Opskrifter kan findes her: Varm tapas ret, chokolademousse, tunmousse og […]
Spændende! Hvor meget sennep brugte du?
/Sejer
Nok omkring en spiseskefuld.
Men igen her kommer det gamle råd om at først tilsætte lidt, smage og så tilsætte mere hvis man synes til sin ret.
Der er meget forskelle på senneper:)
Du skrev “fransk sennep hvor sennepsfrøene stadig var hele”, så jeg gættede bare på Maille Moutarde a l’Ancienne. Jeg laver i øvrigt det meste sennep selv. Det er sjovt at man regulerer styrken med den tid enzymerne får lov til at virke i blandingen.
/Sejer
Jeg har prøvet et par gange at lave sennep og det er ret spændende:)
Jeg brugte den her: http://www.moutarde-de-meaux.com/2-moutarde-500g/8-la-moutarde-meaux-pommery-ciree-500-g.htm sennep. Den er ikke så stærk, men yderst velsmagende
Tak, nu ved jeg lige hvad jeg skal lave til aftensmad 😉
Glæde mig til at høre hvordan det gik:)
Du kan roligt fortsætte med at eksperimentere med sennep. Når man har fået lidt erfaring, kan man faktisk lave meget spændende blandinger uden at skyde helt ved siden af. Der skal lidt træning til, men det skal der jo med det meste. Når man får lært at styre styrken og hvordan de forskellige sennepsarter smager, er det lige ud af landevejen.
/Sejer
Jeg har fri de næste to dage i forbindelse med noget opgaveskrivning, så mon ikke jeg lige holder en lille frokostpause og forkæler mig selv med denne lille, frække variation over tunmousse. Jeg eeeelsker simpelthen alt med tun 🙂
Tak for god inspiration!
Kh
Luise / sesam, sesam
Jeg lavede min første tunmousse til nytårsaften og det er bestemt ikke sidste gang ! Men tror jeg vil prøve at tilsætte lidt sennep næste gang 🙂
Kan rigtig godt lide jeres blog og specielt de utrolig flotte billeder 🙂 Derfor har jeg også givet jer en blog award, som I kan læse mere om på min blog. Rigtig god weekend 🙂
Hvor ser det lækkert ud, og tak for opskrifterne, har selv fået prøvet nogen af dem af her i weekenden. Og hvilken succes! 😀
http://www.voresboble.dk/tapas/
Simone
@Jens – det kan sagtens ske at jeg laver sennep igen:) Har du en favorit måde at lave en sennep ala dijon?
@Luise – Håber du fik forkælet dig selv:)
@Simone – godt at det smagte:)
Jeg har ikke prøvet at lave sennep a la dijon. Jeg har faktisk aldrig overvejet det, da jeg finder købeprodukterne tilfredsstillende. Jeg går mere efter selv at sætte smag (og styrke) på.
Sidste forsommer fandt jeg i Dresden denne butik: http://www.senf.de/altenburger-senf/senflaeden/senfladen-dresden/ Det var temmelig overvældende med deres udbud.
/Sejer
Jeg har nu heller ikke noget at udsætte på købeprodukterne:) Tror jeg snart skal prøve at lave sennep igen.
Sidst var det en rødvinssennep, men tror jeg går mere traditionelt tilværks næste gang:)
1 dåse makrel i tomat, hak et lille løg meget fint, kom mayonaise i samt lidt peber, rør det hele rundt og så på ristet brød, det kan også godt gå an.
Her først på sommeren når de nye danske tomater bliver modne er det tid til tomatbøf sæsonen.
Køb store tomater, skær dem i skiver på ca ½ cm.
tag enten mel eller rasp, evt halvt af hvert, jeg varierer fra gang til gang, kom salt og peber i, rør det sammen og vend tomatskiverne i.
Kom rigeligt med margarine på panden (oma er bedst) steg så tomatskiverne til de bliver godt brune.
rist et par skiver bacon og spejl et par æg til, det er totalt usundt men smager himmelsk.
Her er lige en sidste som mange syntes lyder total underlig, men prøv i vil blive overasket.
køb en pakke makaroni, kog dem med lidt salt til lige før de er helt kogte ( her skal passes på)
tag dem af kog op i en sigte og ind under koldt vand, lad den køle helt af her.
Lav en hvid opbagt sovs, tilsat salt og peber, kom de kolde makaroni i og varm op.
Steg en pande stegeflæsk, fersk eller røget efter smag, men husk, magert flæsk.
tag makaroni i sovs og kom på tallerken, riv muskatnød over og til sidst enten tomatpure, eller kletchup over, flere stykker flæsk lægges ved og man går i gang, nogen bliver total bidt af denne ret, andre vil hade den. Velbekommen.