Syltede Jalapeños

Færdigsyltede jalapenos

En af de ting jeg godt kan lide at spise til pizza og pasta m. kødsovs er en lille chili. En lille syltet jalapeno. Desværre er det alt for ofte at dem man køber på glas eller dåse er noget værre skrammel. De mangler bid og de smager kedeligt.

Så er det jo godt man nemt selv kan lave syltede jalapenos, og smage dem til som man vil have det. Jeg har i denne opskrift puttet skalotteløg og ingefær i, men man kunne putte de krydderier i man ønsker. Sennepsfrø, fennikelfrø, dild, og stjerneanis er alle gode muligheder.

Friske jalapenos

For ikke at skulle høste min ene lille jalapeno plante ad flere omgange, havde jeg bare ladet alle chilierne sidde på til de allesammen var store nok. Normalt bruges der kun grønne til syltede jalapenos, men de røde smager lidt skarpere, og giver lidt farvespil.  I skålen er der ca 1,5 kilo (94 styks informerede min datter mig om).

Syltede Japalenos (ca 2 liter)

1½ kilo jalapenos (eller anden chili)
3 dl eddike, evt lidt vineddike også.
3 dl vand
2 spsk salt
1-2 spsk sukker
evt et par fed hvidløg
en tommeltot ingefær i skiver
2 skalotteløg i skiver
ca 10 peperkorn.
evt. Atamon til yderligere konservering.

 

Skalotteløg og ingefær i gryden

Snit løg og ingefær og put det sammen med eddike, vand, sukker, salt og krydderier i en gryde. Jeg lod det bare stå og vente koldt imens jeg snittede de mange chilier.

 

Jalapenos skæres i skiver

Skær chilierne i skiver a 4-5 mm tykkelse, brug evt. plastikhandsker hvis du har sart hud, eller har tendens til at røre dig i ansigtet, eller andre følsomme steder. 🙂

 

Kommes i gryden med eddikelagen

Læg de snittede jalapenos i gryden med eddiken, og varm det hele langsomt op og lad det koge et minuts tid. Sluk og lad det køle ned et par minutter igen.

Bruger du Atamon, så kan glassene skylles i det inden brug, eller det kan kommes direkte i gryden nu (det må ikke koge).

Tag en pastatang eller lign og fyld chilierne på glas, og mas dem lidt sammen, så der kan være lidt flere i glasset.

Når glasset er næsten fyldt toppes op med eddikelagen, så chilierne er dækket.

Låget lægges på, og skrues fast efter et minutts tid.

Kan holde et års tid på et mørkt og køligt sted, og et par måneder i køleskab efter åbning. Teoretisk set, for de får ben at gå på længe inden da.

 

Syltede Jalapenos på glas

Relaterede indlæg:

, ,

No comments yet.

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This