Pasta med blåskimmel sauce

Pasta med blåskimmel sauce

Pasta med blåskimmel sauce

Det her er en af de helt simple opskrifter der er utrolig let at lave, velsmagende og skriger af forkælelse.

Den består af tre ting. En god blåskimmelost som du kan lide, fløde og pasta. Oh ja, jeg smed da lige en skive bacon på, bare for pisse salatfolket af, plus bacon går godt med alt! 🙂

Først skal saucen laves. Den er simpel at lave, men fremgangsmåden er vigtigt.

Jeg bruger altid en stor pande til at lave reduceringer i. Stor overflade giver mere fordampning og så går det hurtigere.

Sæt panden på blusset for lidt under mellem-varme. Hæld fløden på panden.

Hæld fløde på panden

Hæld fløde på panden

Jeg er pjattet med Arla Unikas Høgelundgård blåskimmel. En af de bedste blåskimmel oste jeg kender og forresten.. Arla har ikke betalt mig for at sige det.. jeg er bare fan af den ost og havde købt mig en ekstra modnet af slagsen.

Høgelundgård blåskimmel ost, ekstra modnet

Høgelundgård blåskimmel ost, ekstra modnet

Høgelundgården brydes som isbjege fra en gletscher

Høgelundgården brydes som isbjege fra en gletscher

Mmmm……..

All right, Mr. Madblogger, I'm ready for my close up

All right, Mr. Madblogger, I’m ready for my close up

Alt efter hvor meget du kan lide blåskimmel ost kan du komme mere eller mindre i. Jeg kan godt lide det så der røg en stor klump ned til fløden.

Smelt blåskimlen under midle varme i fløden

Smelt blåskimlen under middel varme i fløden

Lad det komme lige så stille i kog og lad det koge indtil du får en god cremet konsistens. Skal der smages til, så brug ekstra ost istedet for salt:)

Tyk og cremet blåskimmel sauce

Tyk og cremet blåskimmel sauce

Vælg en pasta der har en god overflade til at binde saucen på. Jeg valgte penne som er helt oplagte til formålet. Sæt dem over og koge i letsaltet vand.

Imens steges et par skiver bacon sprøde til at pynte med.

Bacon

Bacon

Når saucen er den rette konsistens hælder du pastaen ned i den og røre rundt.

Bland den kogte pasta i

Bland den kogte pasta i

Jeg dryssede lidt frisk timian over og pyntede med en skive bacon.

Lækkert, velsmagende og garenteret usundt for dig på alle de rigtige måder.

Pasta med blåskimmel sauce

Pasta med blåskimmel sauce

 

Pasta med blåskimmel sauce
 
Forberedelse
Tilberedning
Total tid
 
Simpel opskrift på ganske få råvare, men hold dog op hvor det snakker
Forfatter:
Type: Hovedret
Køkken: Italiensk
Antal portioner: 1
Ingredienser
  • 1 Blåskimmel ost du rigtig godt kan lide.
  • 2 Fløde
  • 3 Pasta
  • Bacon og frisk timian til at pynte med.
Instruktioner
  1. Hæld fløden på en panden.
  2. Tilsæt rigeligt at blåskimmel osten
  3. Bring det i kog over svag varme
  4. Lad det koge indtil du har den konsistens du kan lide
  5. Kog pastaen og bland den sammen med saucen.
  6. Pynt med frisk timian og en skive sprødstegt bacon

 

Relaterede indlæg:

, , , ,

6 Responses to Pasta med blåskimmel sauce

  1. Martin 30. juli 2013 at 11:46 #

    Det er tæt på, at være noget af det bedste man kan få. Godt præsenteret som altid… Jeg vil give den 5 stjerner bare ud fra billederne.

  2. Ellen 31. juli 2013 at 12:29 #

    Mums det ser godt ud. Jeg er også vild med blåskimmeloste, og helst dem der virkelig smager af noget.

    Og foresten, jeg har hørt, at bacon er en grøntsag, så…… 😉

  3. Frederik Kreutzer 2. august 2013 at 07:53 #

    Det ser som altid godt ud Morten. Utroligt at du kan lave selv et close-up af en blåskimmel, næsten uden at den ser ulækker ud. Bacon ja tak.

    Den er sund for os, for den gør os glad!

    Hyg dig
    Frederik

  4. Kristine 21. august 2013 at 21:06 #

    Prøv det også med røget laks – smager fantastisk sammen med blåskimmel 🙂

  5. foodfanatic 31. august 2013 at 12:18 #

    Mmmm den ost (yndlings blå ost) er altså næsten for godt til at bruge i en sauce, men godt ser det ud.

  6. Morten Ildal 9. september 2013 at 21:33 #

    @Martin – Tak tak 🙂

    @Ellen – hvad.. Bacon en grøntsag..må jeg nu lige.. hehe

    @Frederik – En gør sit bedste for at få dit mundvand til at løbe:)

    @Kristine – det mangler jeg at prøve, det står nu på ønskelisten at prøve.

    @Foodfanatic – det er tager du helt fejl, bruger den samme opskrift på sovsen som tilbehør til bøf, det er genialt 🙂

Skriv et svar

Vurder denne opskrift:  

Pin It on Pinterest

Share This