Omelet på andeæg med morkler, svampe, tomater og grønne bønner

Omelet på andeæg med morkler, champignoner, sorte trompet svampe, tomater og grønne bønner

Fornyligt var jeg en tur i Barcelona og selvfølgelig skulle jeg forbi La Boqueria og andre markeder i byen som jeg har lært at kende før. Der skulle handles ind til en hurtig og nem aftensmad før der skulle slappes af.

Omelet på andeæg med morkler, svampe, tomater og grønne bønner
Omelet på andeæg med morkler, svampe, tomater og grønne bønner

På La Boqueria gik jeg specielt efter morkler. En svamp jeg aldrig har smagt før og jeg vidste fra et tidligere besøg at svampestaden nede bagved havde dem og et utal af andre svampe
Der blev købt morkler, sorte trompetsvampe og almindelige små champignoner. Andet sted blev der købt tomater, friske unge hvidløg og grønne bønner.

 

Friske unge hvidløg
Friske unge hvidløg

På et andet marked faldt jeg over andeæg og dem kunne jeg ikke stå for. Det er ikke lige frem det man finder mest rundt omkring i de danske discountmarkeder.

Det var med spænding og nysgerrighed at jeg slå hul på andeæggene, selv om jeg vidste på forhånd at der udover størrelsen ikke er den store forskel mellem dem og så hønse æg.
Den største forskel som jeg oplevede det var at de var mere flydende i æggehviden og at når de blev pisket sammen med en gaffel så blev blomme og hvide mere jævnt fordelt.  I køleskabet lå en Manchego ost og hygge sig som jeg også havde tænkt mig at få brugt lidt af.

 

Ande æg rørt sammen
Ande æg rørt sammen

Morklerne blev skåret i halve og lagt i et let salt bad i en halv times penge som det kære internet fortalte man skulle for at få eventuelle små dyr ud der kunne bo i det indre og i folderne på dem.
Et friskt hvidløg blev hakket fint, bønnerne fik nippet enderne af og de resternede svampe renset.

Morkler, champignoner, sort trompetsvamp og bønner
Morkler, champignoner, sort trompetsvamp og bønner

En pande varmes godt op, uden at blive glohed –  Lidt smør smides på panden samtidig med svampene, hvidløg, frisk knust peber og en smule salt.
Det hele steges i en 3-5 minutter og sættes til side.

Svampe og bønner steges med hakket frisk hvidløg i lidt smør
Svampe og bønner steges med hakket frisk hvidløg i lidt smør

Panden fik endnu en klump smør og æggemassen blev helt på, igen uden at panden er glohed.  Lad den stege gyldent på den ene side. Du kan altid lige løfte forsigtigt op i den ene side med en paletkniv eller andet.

 

Vend den og riv Manchego over den. Hæld de stegte svampe og bønner på.

Svampe, bønner og revet manchego ligges oven på omeletten
Svampe, bønner og revet manchego ligges oven på omeletten

Få den over på en tallerken, helst i hel tilstand og pynt dem ned nogle skiver tomater. Spis i godt selskab til en afslappet stund.

Omelet på andeæg med morkler, svampe, tomater og grønne bønner
Omelet på andeæg med morkler, svampe, tomater og grønne bønner

 

Kommentarer

2 svar til “Omelet på andeæg med morkler, champignoner, sorte trompet svampe, tomater og grønne bønner”

  1. sushi i København Avatar

    Ser super lækkert og nemt ud. Den vil jeg prøve som sommerret. Tak for tippet 🙂

    Silas
    http://sushiikøbenhavn.dk/

  2. Morten Avatar

    Den er begge dele:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *