Så er det ved at være Halloween tid, og der er mange som slår græskar ihjel for tiden, og laver Jack-o’-lantern’er af dem. Nu er dette ikke et Halloween site, så vi fokuserer på noget andet.
Når man nu udhuler græskar, så smider de fleste græskarkernerne ud. Disse kan istedet bruges til en lille snack, hvis man gider bruge lidt tid på det.
Når græskarkernerne er taget ud af græskarret, så skal de vaskes, og alt det orange kød skal fjernes fra dem. Derefter skal de lige stå til afdrypning lidt.
Kan man vente til dagen efter med at riste dem, kan de ligges ud på et viskestykke, så de kan ligge og tørre til dagen efter. Nogle tørrer dem endda i ovnen.
Jeg var ikke så tålmodig, så jeg puttede dem i en pande med det samme, og skruede op på medium varme, så kernerne kunne tørre. Imens kernerne tørrer skal man lige røre rundt i dem engangimellem. Når de er helt tørre skruer man op for varmen, så kernerne kan få noget kulør, de må gerne blive lidt lysebrune. Når de er ved at være klar, siger de en klik lyd, fordi de ‘popper’. Man kan også se på dem at de bliver lidt tykkere midtpå.
Når man synes de er ved at være tilpas (man kan jo lige smage på dem undervejs, men pas på de er varme), så skal de krydres. Jeg lavede den mest basale krydring, nemlig kun med salt.
For at få salten til at hænge på de tørre kerner kom der lige et lille skvæt olivenolie ned i panden til dem, som blev rørt ud, så kernerne havde en lille smule fedtet overflade. Derpå blev der kværnet godt med salt ned over, og det hele blev rystet godt sammen. Serveres med det samme, eller de kan gemmes i en lufttæt beholder et par dage.
Skriv et svar til bente daugaard Annuller svar