Kategori: Dessert

  • Kirsebæris med chokolade

    Kirsebæris med chokolade

    Kirsebæris med chokoladestykker, en fantastisk is, som er rigtig god til både voksne og børn.. Og så er den nem at lave.

  • Jordbærsorbet med balsamico

    Jordbærsorbet med balsamico

    Opskrift på jordbærsorbet med balsamico. Jordbær og balsamico passer som bekendt fantastisk sammen, så denne jordbærsorbet er rigtig lækker. Giver ca. 1 liter sorbet.

  • Food pairing #2 – Citronskal og kardemomme is

    Food pairing #2 – Citronskal og kardemomme is

    Opskrift på citronskal og kardemomme is, som er en spændende kombination udledt af fænomenet food pairing. Isen har en lækker tekstur pga. indholdet af citronskal, og kardemommen komplimenterer den rigtig godt.

  • Hindbærsorbet

    Hindbærsorbet

    Hindbærsorbet er en fantastisk is, der er altid masser af smag i den, og en hindbærsorbet passer perfekt som dessert. Her i huset, bliver hindbærsorbet nu spist både som eftermiddags-snack, dessert, og aftens-kaffe-snack, så den holder ikke længe.

  • Frugtsalat med cognac råcreme

    Frugtsalat med cognac råcreme

    Jeg har fået mig nyt legetøj. Det skulle fejres med en tanke der længe har spøgt. Min version af den klassiske frugtsalat med råcreme.Jeg har fået mig nyt legetøj. Det skulle fejres med en tanke der længe har spøgt. Min version af den klassiske frugtsalat med råcreme.

  • Mandarinsorbet med kandiseret mandarinskal

    Mandarinsorbet med kandiseret mandarinskal

    Mandarin sorbet kan serveres efter en tung hovedret, for ligesom at lette måltidet lidt. Mandarinsorbet er nem at lave, og kræver få ingredienser.

  • Texturas eksperiment 03: Vaniljeis med æble/pære kaviar og lakridsrod sirup

    Texturas eksperiment 03: Vaniljeis med æble/pære kaviar og lakridsrod sirup

    Tid til at lege med mit Texturas sæt i det søde køkken. Lars er den lykkelige ejer af en god ismaskine. En af dem der kan det hele på den halve tid. Nej, jeg er slet ikke misundelig! Jeg har aldrig været den store dessert mand. Jovel! Smelt chokolade i vandbad, rør smør og æggeblomme […]

  • Granatæble sorbet

    Granatæble sorbet

    Granatæbler, denne underlige frugt, med de søde kerner der smager fortrinligt. Jeg faldt over en flok af disse ‘æbler’ den anden dag i Bazaar Vest, hvor jeg var ude at købe noget lammekød. Når jeg er i Bazaar Vest, kræver det en tur igennem alle grønthandlerne, de har altid nogle spændende og billige varer til […]

  • Bananis

    Bananis

    Opskrift på bananis. Normalt når man ser bananis i køledisken hos den lokale ispusher, så er det en is som er helt gul. Jeg har aldrig forstået hvorfor bananis skal være gul. Det er jo bananskrællen som er gul, og ikke selve frugtkøddet. Måske er det fordi det ser kedeligt ud med en brunlig eller beige bananis, eller også kunne det være isproducenterne rent faktisk bruger bananskællerne til at lave is af, hvem ved?

  • Mynteis med chokoladestykker

    Mynteis med chokoladestykker

    Mynteis er nok en af de mest oversete istyper som findes, er den lavet godt, så er det en rigtig god is, som man virkeligt har svært ved at slå med andre istyper. Desuden er det ikke lige sådan en is man finder i skranken henne hos købmanden, og hvis man endeligt gør, så er den lavet på essenser, og så går den herlige smag fløjten.

  • Blommesorbet

    Blommesorbet

    Min ‘nye’ ismaskine kom med posten fra Italien, så skulle den jo lige prøves af, så man plukker da et par blommer og laver blommesorbet!

  • Ostehapser med safran og trøffelsmør

    Ost er en klassisk måde at ende et måltid på. Store osteborde bliver hevet rundt til almen fryd på de bedre restaurationer, og Frankrig bryster sig af at have firehundrede forskellige oste. Åh ost! Hvid, fast, blød, blå, stærk, mild, gammel, frisk, ung og bare dejlig.  For nogle år siden var jeg på Horizonten i […]