Tag: gorgonzola
-
Pandestegt lasagne med gorgonzola bechamel
Et stykke tid efter at mit komfur var gået i stykker og var blevet afløst af et par kogeplader, blev jeg ramt af en ubehjælpelig trang til lasagne. Intet komfur, ingen lasagne, var min første tanke. Indtil det slog mig: hvorfor ikke bare pandestege den? Nuvel, for at få den sprøde ost på toppen skulle […]
-
Fire slags hjemmelavede pølser
Efter mit første forsøg på at lave mine egne pølser (beskrevet her) havde jeg sat den efterfølgende weekend af til at eksperimentere videre. Med sædvanlig snilde havde jeg store planer – fire forskellige slags skulle der laves. For når jeg nu var igang, hvad betyder det så om jeg skal lave én eller flere slags. […]
-
Kalveculotte med pasta – lavet på grill
Grillet kavleculotte med pasta lavet på grillen.
-
Portobello svampe med trøffel croutoner
Den her er ret er inspireret af en Jamie Oliver opskrift, som jeg første gang smagte for nogle år siden. Gnid en portobello svamp ind i olie. Læg den med stilken opad i et ovnfast fad og drys hakket chili og hvidløg over den. Slut af med lidt salt og peber.
-
Ost: Mit første forsøg på hjemmelavet gorgonzola
Da jeg sidste år begyndte at lære at lave ost var det oste der ikke skulle lagres meget jeg forsøgte med i begyndelsen. Min første ost der skulle lagres var en gorgonzola.
-
Gorgonzola brød (eller ostebrød)
Tænd ovnen og stil den på 220 grader celcius.Skær et godt brød i cirka 2 cm. tykke skiver. Det behøver ikke at være præcist, bare de alle er tæt på den samme tykkelse. Smør et pænt lag gorgonzola på brøddet og drys med lidt friskknust peber. Put det i ovnen indtil osten er smeltet og er begyndt at blive brunt. Server det friskt fra ovn.