Nyt server grej

hetzner_logo_natur[1]

Advarsel: Dette indlæg kan indeholde IT nørderi.

Vi har i en del år haft hostet grydeskeen.dk på en fysisk server hos Hetzner.de. Vi har været glade for at have en server hos Hetzner, så derfor har vi igen valgt dem da vi skulle opgradere til en større. Havde vi behov for en større, spørger du? Det havde vi egentlig ikke, men det forholder sig sådan at den server vi havde lånt snart bliver slukket, og så måtte vi jo finde nye græsmarker.

Den gamle server var en udemærket Intel Core i7-920@2.67Ghz med 8 Gb ram. Den har tjent os trofast, og har hostet både grydeskeen.dk, men også andre madblogs, som vi har flyttet med over på den nye server. (eller flytter i løbet af de nærmeste dage)

Den nye servers cpu er ca. dobbelt så hurtig, men bruger 46W mindre, nemlig op til 84W. Hetzner køber alt deres strøm fra vandkraft, så det letter da lidt på CO2 samvittigheden.

Den nye servers specs:

Intel Core i7-4770 Haswell
32 Gb DDR3 RAM
2×2 Tb Enterprise Sata i RAID1
1 Gbit/s netkort
Vi har installeret en LAMP stack på den nye server, og så lige tilføjet et par ekstra ting, som Varnish Cache (med ESI widgets), ISPConfig, Munin og Monit. Sådan, bare fordi man kan.
Jeg (Lars) har et lille sideprojekt kørende, hvor jeg kan overvåge servere, og få en SMS eller Email hvis en af mine hjemmesider er nede, og den bruges også til at overvåge Grydeskeen.dk.
Det lille sideprojekt har jeg kaldt SiteDroid, og det er stadig i ultra-beta (og grimt). Du er dog velkommen til at prøve det af, det koster ikke noget.
 .

Udgivet

i

af

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *